FIFA

Βενγκέρ για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια: "Στόχος να βελτιώσουμε την ποιότητα του ποδοσφαίρου"

Ο Αρσέν Βενγκέρ ως προπονητής της Άρσεναλ
Ο Αρσέν Βενγκέρ ως προπονητής της Άρσεναλ © 2018 TIM IRELAND/AP IMAGES

Ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είναι υπέρ της μελέτης για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, υποστήριξε στη συνέντευξή του στην Equipe ότι στόχος είναι μέσω της συχνότητας των διοργανώσεων να βελτιωθεί παράλληλα η ποιότητα του ποδοσφαίρου.

Τον περασμένο Μάιο η συντριπτική πλειονότητα των μελών της FIFA ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής μελέτης μέσα από την οποία θα εξεταστεί κατά πόσο είναι εφικτή η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου όχι ανά τέσσερα, αλλά ανά δύο χρόνια.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί να εκσυγχρονίσει τις διοργανώσεις του ποδοσφαίρου, ώστε να προσελκύσει το νεανικό κοινό, το οποίο έχει επισημάνει πως ολοένα και απομακρύνεται. Μάλιστα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου η αλλαγή στη χρονική απόσταση των διοργανώσεων και η συχνότητα αυτών θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή, που κάνει η FIFA.

"Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα του ποδοσφαίρου, βελτιώνοντας τη συχνότητα των διοργανώσεων, παράλληλα με τη βελτίωση και των κανόνων του παιχνιδιού", εξήγησε στην Equipe ο διευθυντής ανάπτυξης του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη FIFA.

TAGS FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ