ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εξωπραγματική αποτελεσματικότητα του Σον

Ο Σον Χέουνγκ-Μιν πανηγυρίζει κόντρα στην Άρσεναλ
Ο Σον Χέουνγκ-Μιν πανηγυρίζει κόντρα στην Άρσεναλ PAUL CHILDS/POOL VIA AP

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι ο Σον Χέουνγκ-Μιν της Τότεναμ είναι ο πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής σε τελικές προσπάθειες μέχρι τώρα στη σεζόν με το εξωπραγματικό 44%. Ποιοι άλλοι είναι στη λίστα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικός για να διαπιστώσει την τρομερή χρονιά που πραγματοποιεί ο Σον με τη φανέλα της Τότεναμ.

Ο Νοτιοκορεάτης μαζί με τον Χάρι Κέιν είναι τα δύο σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας που έχτισε ο Μουρίνιο. Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η τρομερή αποτελεσματικότητά του.

Ο Σον έχει καταφέρει από την αρχή της σεζόν να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα έντεκα φορές σε ματς της Premier League. Σίγουρα πρόκειται για ένα σημαντικό ποσοστό.

Το θέμα όμως είναι ότι ο Νοτιοκορεάτης για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα δεν έχει εκβιάσει καμία προσπάθεια. Για την ακρίβεια έχει χρειαστεί μόλις 25 τελικές προσπάθειες.

Το 60% εξ αυτών έχει καταλήξει στην εστία, δύο σταμάτησαν στο δοκάρι και οι υπόλοιπες έντεκα στα δίχτυα. Με απλά μαθηματικά το ποσοστό αποτελεσματικότητας του Σον φτάνει το εξωπραγματικό 44%.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η εντυπωσιακή χρονιά που διανύει ο Νοτιοκορεάτης αρκεί να κάνουμε μία σύγκριση με το τί κάνουν άλλοι παίκτες που αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε δύο μεγάλους επιθετικούς. Ο λόγος για τον Λεβαντόβσκι και τον Λουκάκου οι οποίοι αμφότεροι έχουν από 34% ποσοστό αποτελεσματικότητας με τον Χάλαντ να βρίσκεται ελάχιστα πιο πίσω με 33%.

Ποσοστό πάνω από 30% έχουν επίσης άλλοι δύο ποδοσφαιριστές. Ο Βάρντι και ο 24χρονος Μπουλαγέ Ντιά της Ρεμς που έχουν 31%.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΥΣΤΟΧΩΝ

44%: Σον

34%: Λεβαντόβσκι, Λουκακού

33%: Χάλαντ

31%: Βάρντι, Μπουλαγέ Ντιά

29%: Ιμπραχίμοβιτς

28%: Σαλάχ, Εμπαπέ

27%: Ρονάλντο

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ