ΕΥΡΩΠΗ

Η Εθνική Ουαλίας παρουσίασε τον Κόουλμαν

Η Εθνική Ουαλίας παρουσίασε τον Κόουλμαν
© PA

Ο Κρις Κόουλμαν χαρακτήρισε ως την πιο υπερήφανη στιγμή στην καριέρα του την ανάληψη της Εθνικής Ουαλίας, ταυτόχρονα όμως δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για τον πρόωρο χαμό του Γκάρι Σπιντ.

"Από τη μία είναι πιθανότατα η πιο υπερήφανη στιγμή στην καριέρα μου το γεγονός ότι μου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθώ της χώρας μου.

Από την άλλη, το ότι έχω αυτή την ευκαιρία εξαιτίας περιστάσεων που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει (σ.σ αυτοκτονία του Γκάρι Σπιντ), κάνει τη συγκεκριμένη στιγμή γλυκόπικρη", τόνισε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ, και συμπλήρωσε:

"Ήμασταν με τον Γκάρι πολύ στενοί φίλοι, για 30 χρόνια, οπότε είναι μία δύσκολη εμπειρία για μένα. Είναι πιθανότατα η δυσκολότερη συνέντευξη Τύπου που έχω δώσει μέχρι στιγμής και φαντάζομαι η δυσκολότερη που θα δώσω ποτέ.

Θα ήταν πάντα δύσκολο για τον επόμενο μάνατζερ της Εθνικής Ουαλίας, όποιος και αν ήταν αυτός, εξαιτίας της κατάστασης. Για μένα είναι ακόμα πιο δύσκολο ελέω της σχέσης μου με τον Γκάρι".

Ελπίδα φυσικά των ανθρώπων της ουαλικής ομοσπονδίας είναι να συνεχιστεί η άνοδος που είχε η ομάδα με τον Γκάρι Σπιντ στο τιμόνι, καθώς οι "δράκοι" μετρούσαν 4 νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους, με αποτέλεσμα να μπουν στο Τοπ-50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όσον αφορά στον Κόουλμαν, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Φούλαμ το 2003, περνώντας τέσσερα χρόνια στο "Κρέιβεν Κότατζ", ενώ στη συνέχεια ανέλαβε κατά σειρά τις Ρεάλ Σοθιεδάδ, Κόβεντρι και ΑΕΛ.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ