ΕΥΡΩΠΗ

Νεκρός ο Γκάρι Σπιντ

Νεκρός ο Γκάρι Σπιντ

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ουαλίας, Γκάρι Σπιντ. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι αφαίρεσε τη ζωή του.

Σοκ προκάλεσε στη βρετανική κοινωνία και όχι μόνο ο ξαφνικός θάνατος του ομοσπονδιακού προπονητή της Ουαλίας, Γκάρι Σπιντ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο 42χρονος άνδρας με σημαντική ποδοσφαιρική καριέρα στη Λιντς Γιουνάιτεντ βρέθηκε κρεμασμένος το πρωί στο σπίτι του στο Τσέστερ.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας ανέφερε ότι το τμήμα δέχθηκε μια κλήση στις 07:08 (09:08 ώρα Ελλάδας) το πρωί. Κανένα στοιχείο δεν οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια με τις αρχές να ζητούν από τα ΜΜΕ να σεβαστούν τον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας.

Ο Μάικλ Όουεν που ζει και εκείνος στο Τσέστερ, φανερά συγκλονισμένος έγραψε στο Twitter "δ εν μπορώ να πιστέψω τα νέα για τον τον Γκάρι Σπιντ. Χαιρετηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες, όταν αφήσαμε τα παιδιά μας στο σχολείο. Δεν έχω λόγια".

Ο αδικοχαμένος άνδρας είχε 85 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Ουαλίας. Τον περασμένο Φεβρουάριο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δίχως μεγάλη επιτυχία. Νωρίτερα είχε περάσει και από τον πάγκο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Μόλις την παραμονή της αποτρόπαιας πράξης ήταν καλεσμένος στην εβδομαδιαία εκπομπή του BBC με θέμα τους αγώνες της Premier League. Άγνωστο τι πραγματικά συνέβη τις επόμενες ώρες. Ίσως δεν θα το μάθουμε ποτέ.

" Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Ζητούμε από όλους να σεβαστούν την ησυχία τους αυτές τις δύσκολες στιγμές", ανέφερε σε ανακοίνωση η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουαλίας, την εθνική ομάδα της οποίας ανέλαβε ο Σπιντ το Δεκέμβριο του 2010, αν και είχε ελάχιστη εμπειρία ως μάνατζερ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: "Η αστυνομία ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για τον θάνατο ενός άντρα στην περιοχή Huntighton. Τα όργανα έφτασαν στην περιοχή και κοντινός συγγενής επιβεβαίωσε πως ο άντρας είναι ο Γκάρι Σπιντ. Δεν υπάρχουν ύποπτες συνθήκες σχετικά με το περιστατικό και η οικογένεια ζήτησε διακριτικότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές".

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γκάρι Σπιντ έβαλε τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού (!), με την αστυνομία ν' αναφέρει απλώς πως δεν υπήρχε ξένη παρέμβαση για τον θάνατό του, κάτι το οποίο οδηγεί τις αρχές στην αυτοκτονία.

Η παρουσίαση του Γκάρι Σπιντ στην Εθνική Ουαλίας

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ