ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Εθνική Αγγλίας είναι η ομάδα σου, ακόμα κι αν δεν την υποστηρίζεις

Η Εθνική Αγγλίας είναι η ομάδα σου, ακόμα κι αν δεν την υποστηρίζεις

Ο καθένας υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει, αλλά δεν γίνεται να μην είσαι με την Αγγλία. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για το πώς επέλεξε την Αγγλία στο νέο φίλτρο του Instagram από το SPORT24.

Ο καθένας έχει διαλέξει μια ξένη χώρα να υποστηρίζει στα Euro και στα Μουντιάλ. Το κάναμε από μικροί, πολύ απλά γιατί είχαμε μεγαλώσει χωρίς την παρουσία στα μεγάλα ραντεβού. Ο καθένας διάλεξε ανάλογα με την παιδική/εφηβική αισθητική του.

Από τον μεγάλο παίκτη που τον "τράβηξε", από το στιλ παιχνιδιού, κυρίως από έναν μεγάλο αγώνα. Ένα γκολ, μια φάση, μια πρόκριση ή ένας αποκλεισμός αρκούν.

Λες "εγώ θα είμαι με αυτούς". Από σήμερα, για πάντα, γιατί το "δεν αλλάζεις ομάδα" ισχύει ακόμα για τις εθνικές ομάδες. Όμως, αγαπητοί φίλοι, σας έχει διαφύγει κάτι. Υπάρχει μια εθνική έκει έξω που πρέπει πάντα να την συμπαθείτε.

Γιατί μπορεί να μην είσαι με την Αγγλία, αλλά δεν γίνεται να είσαι εναντίον της. Δεν γίνεται να είσαι αντίπαλος με αυτό το ιερό πάθος, που ντύνεται με αυτήν την υπέροχη γραφικότητα. Δεν μπορεί να μην έχεις μάθει μεγαλώνοντας ότι είναι ένα από τα πιο ωραία πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι ο φαύλος κύκλος των Άγγλων.

Κάθε τουρνουά που τελειώνει τους βρίσκει βυθισμένους στην απογοήτευση και τον προβληματισμό για την αποτυχία τους. "Δεν μπορούμε, δεν κάνουμε, φταίει αυτός, φταίμε όλοι". Μετά αρχίζουν τα προκριματικά για την επόμενη διοργάνωση. Στην αρχή αδιαφορούν, μετά αρχίζουν να ψήνονται.

Στη συνέχεια όλο και κάποιος μικρός ξεπετάγεται στην Premier League, όλο και κάποιος βασικός κάνει φοβερή σεζόν. Το ψήσιμο γίνεται πιο έντονο. Και να τα αφιερώματα και να οι δηλώσεις των παλιών και να που το καλοκαίρι ξαφνικά μπορεί να είναι το δικό τους.

Τα πρόσωπα βάφονται, οι κοιλιές βγαίνουν έξω, οι μπύρες στεγνώνουν πιο γρήγορα κι από στις στάλες νερό στην ξαπλώστρα τον Αύγουστο. Και να οι νίκες στον όμιλο και να τα γκολ, τα ταμπλόιντ οργιάζουν, οι εκπομπές παίρνουν φωτιά και νά’το το It’s coming home, το κορυφαίο τραγούδι που γράφτηκε για το ποδόσφαιρο.

Και μετά χάνουν. Είτε νωρίς και είναι έξαλλοι, είτε αργά και είναι απαρηγόρητοι. Και απογοητευμένοι. Και ο κύκλος αρχίζει από την αρχή. Με δύο λέξεις. C'mon England.

Γιατί τελικά, οι πιο ωραίες φωτογραφίες είναι αυτές που οι παίκτες κλαίνε. Για τα δάκρυα του Γκασκόιν λοιπόν, πάντα με την Αγγλία. Εχθροί και φίλοι.

Για όλα τα παραπάνω ο Θέμης Καίσαρης επέλεξε την Αγγλία στο νέο φίλτρο του Instagram από το SPORT24.

Μπες και εσύ στο Instagram του SPORT24, επίλεξε την ομάδα που υποστηρίζεις στο Euro 2020 και ανέβασε το story σου κάνοντας mention το SPORT24.

Πάμε να κάνουμε το Instagram μία μεγάλη κερκίδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ