LA LIGA

Η επόμενη μέρα στην Ισπανία

Η επόμενη μέρα στην Ισπανία

Συγκλονισμένη, αλλά και πιο αποφασισμένη από ποτέ είναι η κοινή γνώμη στην Ισπανία μετά τη δολοφονία οπαδού, κατά τη διάρκεια συμπλοκής χούλιγκανς. (VIDEO, φωτογραφίες)

Οργισμένη, συγκλονισμένη, φοβισμένη, αλλά ταυτόχρονα και πιο αποφασισμένη από ποτέ μοιάζει η ισπανική κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της, προκειμένου να εξαλείψει το χουλιγκανισμό από τα γήπεδα της χώρας.

Τα μέτρα της επόμενης μέρας

Δραστικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ισπανία μετά το θάνατο του "Τζίμι", οπαδού της Ντεπορτίβο, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αυτούς της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σε συνεδρίαση που συμμετείχαν το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού και ο Γραμματέας Ασφαλείας του Κράτους, μεταξύ άλλων, προανήγγειλαν νέα την Πέμπτη με την εκ νέου συμμετοχή εκπροσώπων της ομοσπονδίας της χώρας αλλά και της Λίγκας με σκοπό να ληφθούν δραστικά μέτρα για τον αποκλεισμό των σκληροπυρηνικών οπαδών.

Η επόμενη μέρα στην Ισπανία

Ανάμεσα σε αυτά, "το κλείσιμο των κερκίδων όπου βρίσκονται σκληροπυρηνικοί οπαδοί, όπως συμβαίνει σε άλλα πρωταθλήματα, ή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υποσχόμαστε να αποβάλλουμε τους ultras από το ποδόσφαιρο. Επεξεργαζόμαστε μία λίστα από ultras για να τους αποβάλλουμε από το ποδόσφαιρο. 'Όποιος συνεργάζεται μαζί τους, θα τιμωρηθεί με μεγάλη δριμύτητα.", δήλωσε ο Μιγκέλ Καρδενάλ.

Στα μέτρα που επίσης προτείνονται είναι η αποβολή βίαιων γκρουπ οπαδών από τα γήπεδα, το μερικό κλείσιμο εξεδρών, αλλά και η δημιουργία προληπτικών μονάδων ασφαλείας.

Βαγεκάνο και Αλκορκόν

Από τους 21 συλληφθέντες, οι 12 ανήκουν στην σκληροπυρηνική μερίδα οπαδών της Ντεπορτίβο, 6 σε αυτή της Ατλέτικο, 2 είναι οπαδοί της Ράγιο Βαγεκάνο και 1 της Αλκορκόν. Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν βρέθηκαν κροτίδες, ξύλα, σωλήνες και φωτοβολίδες.

Σε κοινή γραμμή η κυβέρνηση και ισπανική Λίγκα

"Γεγονότα υπερβολικής σοβαρότητας, αλλά σπάνια", χαρακτηρίστηκαν αυτά που έλαβαν χώρα στη Μαδρίτη από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών, υπερθεματίζοντας ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για σκληρή τιμωρία των υπευθύνων των γεγονότων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της LFP, Χαβιέρ Τέμπας, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι τα γεγονότα της Κυριακής σηματοδοτούν το τέλος των "ultras".

"Αυτό είναι το τέλος των ultras. Θα τελειώσουμε με αυτούς.", είπε ο πρόεδρος της LFP μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Η επόμενη μέρα στην Ισπανία

Η στάση του Τύπου - Φόβοι για κύμα επιθέσεων

Με ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά και επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει ο ισπανικός Τύπος τα γεγονότα. Η Marca δημοσίευσε το "χάρτη των Ισπανών ultras" από τη Λα Κορούνια και τη Βαρκελώνη και από τη Μαδρίτη μέχρι την Ανδαλουσία και τη Βαλένθια.

Την ίδια ώρα, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Τζίμι είναι γραμμένο ένα σύνθημα που αναφέρει: "Εδώ δολοφονήθηκε ο Φρανθίσκο Ρομέρο. Δεν ξεχνώ, ούτε συγχωρώ".

Η επόμενη μέρα στην Ισπανία

Έντονος είναι ο φόβος του Τύπου για το άνοιγμα ενός νέου κύκλου βίας στην Ισπανία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής. Ενδεικτικό μεταξύ άλλων, τα συνθήματα έξω από αθλητική λέσχη της Σεβίλλης.

Η επόμενη μέρα στην Ισπανία

Νέα ντοκουμέντα για τη στιγμή της συμπλοκής

Νέα βίντεο - ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της συμπλοκής. Μετά το βίντεο που διέρρευσε την Κυριακή το βράδυ και φαινόταν από ψηλά οπαδός να πέφτει στο ποτάμι, ένα νέο δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, όπου φαίνεται πιο καθαρά οπαδοί να ρίχνουν οπαδό, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το νεκρό Τζίμι, στο ποτάμι.

Ενός λεπτού σιγή στην προπόνηση της Ντέπορ

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια , στην πρωινή προπόνηση της ομάδας, στη μνήμη του αδικοχαμένου θύματος.

Η επόμενη μέρα στην Ισπανία
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ