ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η χρονιά των ρεκόρ για τον Μέσι

Η χρονιά των ρεκόρ για τον Μέσι

Το 2014 ο Λιονέλ Μέσι έσπασε πολλά προσωπικά ρεκόρ, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο Μουντιάλ αλλά δεν κατέκτησε τρόπαιο. Ενόψει της ανάδειξης του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς θυμηθείτε τις σημαντικότερες στιγμές του Αργεντίνου.

Το 2014 δεν συνοδεύτηκε από ομαδικούς τίτλους για τον Λιονέλ Μέσι. Έχασε κάθε στόχο με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και το Τσάμπιονς Λιγκ ενώ με την εθνική Αργεντινής έφθασε στον τελικό του Μουντιάλ αλλά έχασε το τρόπαιο από την Γερμανία.

Αντίθετα, σε προσωπικό επίπεδο, έσπασε σπουδαία ρεκόρ που κρατούσαν δεκαετίες. Αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο Μουντιάλ, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ξεπέρασε τα 400 γκολ στην καριέρα του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και της Αργεντινής, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ και τέλος ξεπέρασε τον Τέλμο Θάρα στην λίστα των σκόρερ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Χαρακτηριστική στιγμή για τον Αργεντίνο η απογοήτευση του στην ανάδειξη του καλύτερου παίκτη στο Μουντιάλ ενώ η Αργεντινή είχε χάσει τον τελικό από την Γερμανία αλλά και η αποθέωση από τους παίκτες του όταν τον σήκωσαν μετά την κατάρριψη του μυθικού ρεκόρ του Τέλμο Θάρα. Ενόψει της ανάδειξης του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς θυμηθείτε τις σημαντικότερες στιγμές του Αργεντίνου το 2014.

16 Iανουρίου: Mετά από δέκα εβδομάδες αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους ο Μέσι επιστρέφει στην σύνθεση της Μπάρτσελόνα στον αγώνα κυπέλλου με την Χετάφε. Μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και σημείωσε δύο γκολ.

1 Φεβρουαρίου: Έβαλε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβρη του 2013, αλλά η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στην έδρα της από την Βαλένθια με 3-2.

9 Φεβρουαρίου: Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις με 8 γκολ σε έξι ματς. Τα δύο πρώτα τα έβαλε εναντίον της Σεβίλλη στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-1.

18 Φεβρουαρίου: To εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μέσι δίνει προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα με αντίπαλο την Σίτι, στον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "μπλαουγκράνα" προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Η χρονιά των ρεκόρ για τον Μέσι

16 Μαρτίου: Με χατ-τρικ του Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε την Οσασούνα 7-0 και ο Αργεντίνος έγινε παράλληλα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των "μπλαουγκράνα" με 371 γκολ μπροστά από τον Παουλίνο Αλκάνταρα!

Η χρονιά των ρεκόρ για τον Μέσι

23 Μαρτίου: Με χατ-τρικ του Μέσι η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-3 την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου στην "μάχη" για την κατάκτηση της La Liga.

9 Απριλίου: H Mπαρτσελόνα αποκλείστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, στα προημιτελικά της διοργάνωσης (1-1, 0-0).

Η χρονιά των ρεκόρ για τον Μέσι

16 Απριλίου: Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας από την Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1. Ο τελικός κρίθηκε από το εξαιρετικό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ, λίγο πριν την λήξη του ματς.

17 Μαϊου: H Mπαρτσελόνα έχασε την ευκαιρία να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ισπανίας καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νου. Οι "ροχιμπλάνκος" του Ντιέγκο Σιμεόνε κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

15 Ιουνίου: Η Αργεντινή αντιμετώπισε την Βοσνία στο πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Μέσι σημείωσε το νικητήριο γκολ της "αλμπισελέστε".

21 Ιουνίου: Σε ένα ακόμα ματς στο Μουντιάλ ο Μέσι ήταν ο ηγέτης στη νίκη της Αργεντινής επί του Ιράν με 1-0. Ο Μέσι σημείωσε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

25 Ιουνίου: Με αντίπαλο τη Νιγηρία ο Μέσι έφθασε τα τέσσερα γκολ στο Μουντιάλ και η Αργεντινή έκανε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στην διοργάνωση.

13 Ιουλίου: Ο Μέσι αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στο Μουντιάλ αλλά η Αργεντινή έχασε στον τελικό της διοργάνωσης από την Γερμανία με 1-0. Η προσπάθεια του Μέσι να επαναλάβει η Αργεντινή ότι είχε κάνει το 1986 όταν κατέκτησε το Μουντιάλ με τον Μαραντόνα αρχηγό, έμεινε ημιτελής.

24 Αυγούστου: Ο Μέσι πραγματοποιεί μία από τις συνηθισμένες του εμφανίσεις με δύο γκολ επί της Έλτσε στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 3-0.

Η χρονιά των ρεκόρ για τον Μέσι

27 Σεπτεμβρίου: Στον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα επί της Γρανάδα με 6-0, ο Μέσι σημείωσε δύο γκολ και ξεπέρασε τα 400 γκολ στην καριέρα του με τους "μπλαουγκράνα" και την εθνική Αργεντινής.

30 Σεπτεμβρίου: Στην ήττα της Μπαρτσελόνα από την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-2 ο Μέσι σκόραρε για 10η σερί σεζόν στην διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα ξεκίνησε η "μονομαχία" με τον Ρονάλντο για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

5 Νοεμβρίου: Στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ο Μέσι σημείωσε δύο γκολ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Ραούλ με 71 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

22 Νοεμβρίου: Ο Μέσι έσπασε το ιστορικό ρεκόρ του Τέλμο Θάρα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε 5-1 την Σεβίλλη με χατ-τρικ του Αργεντίνου.

25 Νοεμβρίου: Ο Μέσι ξεπέρασε τον Ραούλ και τον Ρονάλντο στην λίστα του πρώτου σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί του ΑΠΟΕΛ με 4-0. Ο Αργεντίνος σημείωσε χατ-τρικ.

20 Δεκεμβρίου: To 2014 έκλεισε για τον Μέσι όπως ξεκίνησε με δύο γκολ επί της Κόρδομπα.

Η χρονιά των ρεκόρ για τον Μέσι

Πηγή: Goal.com

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ