CHAMPIONS LEAGUE

Η Ατλέτικο έδωσε συγχαρητήρια στον Κωστή για το ντεμπούτο του στο Champions League και έκανε μίνι αφιέρωμα στο σάιτ της

Η Ατλέτικο έδωσε συγχαρητήρια στον Κωστή για το ντεμπούτο του στο Champions League και έκανε μίνι αφιέρωμα στο σάιτ της

Ο Ηλίας Κωστής έκανε ντεμπούτο με την Ατλέτικο στη νίκη με 3-2 επί της Φέγενορντ για τη φάση των ομίλων του Champions League και οι ροχιμπλάνκος έδωσαν συγχαρητήρια στον νεαρό, κάνοντας και ένα μίνι αφιέρωμα στο σάιτ τους.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήθελε να κρατήσει τη νίκη 3-2 της Ατλέτικο κόντρα στη Φέγενορντ και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων έριξε στον αγώνα έναν Έλληνα στόπερ! Ο Ηλίας Κωστής πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή του Άλβαρο Μοράτα και έκανε το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο.

Με αφορμή το γεγονός αυτό για τον Ελληνοκύπριο αμυντικό, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2003, η ισπανική ομάδα έκανε ένα μίνι αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται στην Ατλέτικο Β', όμως συχνά βρίσκεται στις αποστολές της πρώτης ομάδας.

Ο Κωστής είναι γιος του παλαίμαχου Γιώργου Κωστή και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές Κύπρου, λόγω της μεταγραφής του πατέρα του στη Μεγαλόνησο στα μέσα του '00. Μάλιστα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής πέρασε και από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ, πριν πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο.

Την Τετάρτη, ο Κωστής κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας Κ21 από τον Νίκο Παπαδόπουλο και θα έχει τη δυνατότητα να φορέσει και τα γαλανόλευκα.

Αναλυτικά όσα έγραψαν οι ροχιμπλάνκος:

"Ο Ηλίας Κωστής (Θεσσαλονίκη, 27 Φεβρουαρίου 2003) έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στο ματς με τη Φέγενορντ που έγινε στο Metropolitano για το του Champions League. Ο Ηλίας δεν θα μπορούσε να έχει πραγματοποιήσει καλύτερο ντεμπούτο, καθώς η ομάδα μας νίκησε με 3-2, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ.

Ο αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται στην Ατλέτικο Β, βρέθηκε στην Ακαδημία μας το 2019. Είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες της δεύτερης ομάδας, με επικεφαλής τον Λουίς Γκαρθία Τεβενέτ και κατάφερε να κάνει το άλμα στην πρώτη ομάδα την προηγούμενη σεζόν

Από την αρχή της φετινής αγωνιστική περιόδου, ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον έχει χρησιμοποιήσει σε πολλές προπονήσεις, με τον Ελληνοκύπριο αμυντικό να έχει κάποια λεπτά συμμετοχής στην preseason και ταξίδεψε στην περιοδεία που έγινε σε Κορέα, Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες.

Κάπως έτσι θα θυμάται την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ως μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες στην καριέρα του, αφού έδωσε το πρώτο του παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Συγχαρητήρια Ηλία για τα πρώτα σου λεπτά με την πρώτη ομάδα!"

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ