GREXIT

Η απάντηση της UEFA και η αισιοδοξία

Η απάντηση της UEFA και η αισιοδοξία
Κοντονής Ινφαντίνο INTIME SPORTS

Η UEFA έστειλε μια πρώτη απάντηση στην ελληνική πλευρά και τονίζει τα σημεία που διαφωνεί με την Πολιτεία, αλλά από το Υπουργείο είναι έτοιμοι για αναδιατυπώσεις και συζητήσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία. Με το άρθρο 15 δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν ότι η UEFA θα απαντούσε την Δευτέρα (4/5) στην ελληνική πλευρά σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που έγιναν, εντούτοις αυτό συνέβη σήμερα, με την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να εκφράζει τις αντιρρήσεις της για δυο άρθρα, εντούτοις αναμένεται να υπάρξει οι σχετικές αναδιατυπώσεις και να υπάρξει συμφωνία, που θα σημαίνει αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit.

Στην επιστολή που έστειλαν, θέτουν θέμα σχετικά με το άρθρο 1 και το άρθρο 5 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο πέρασε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και θα πάει στην Ολομέλεια προς ψήφιση το διήμερο 6-7 Μαΐου.

Στο πρώτο άρθρο, υπάρχει ζήτημα σχετικά με τη δυνατότητα του υφυπουργού να αποκλείει ομάδες από τα ευρωπαϊκές διοργανώσεις. ενώ στο πέμπτο υπάρχει διαφωνία σχετικά με τους τακτικούς δικαστές στις πειθαρχικές επιτροπές. Πάντως, η εκτίμηση των συνεργατών του υφυπουργού είναι ότι δεν υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα και αναμένεται να τα βρουν οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Στο άρθρο 1, η πλευρά του υφυπουργείου αναμένεται να βάλει ότι ο αποκλεισμός θα γίνεται "με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών ομοσπονδιών" αναγνωρίζοντας ότι αυτές είναι διοργανώσεις δικές τους και άρα υπάρχει δίκαιο αίτημα από την πλευρά του, ενώ στο άρθρο 5 η εκτίμηση που υπάρχει, είναι ότι υπάρχει παρανόηση από την πλευρά των ανθρώπων της UEFA, ίσως γιατί η ορολογία δεν είναι συμβατή με το γαλλικό και το ελβετικό δίκαιο και πως θα υπάρξει και γι' αυτό συμφωνία.

Οι συνεργάτες του Σταύρου Κοντονή, θα δουλέψουν με πυρετώδεις ρυθμούς το Σαββατοκύριακο, εκείνος ενημερώνεται για κάθε κίνηση και αναμένεται το βράδυ της Κυριακής να σταλεί απάντηση ολοκληρωμένη και μετά θα περιμένουμε την αντίδραση των ξένων στις βελτιώσεις που θα γίνουν. Πάντως, υπάρχει ανοιχτή διαβούλευση με την UEFA και με αμοιβαίες υποχωρήσεις δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Τέλος, σχετικά με το περιβόητο άρθρο 15 για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, δεν υπάρχει πρόβλημα και δέχονται τη διατύπωση που προστέθηκε από την πλευρά του Σταύρου Κοντονή, ότι δηλαδή "θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των όποιων είναι μέλος". Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ