ΙΤΑΛΙΑ

Η ανοιχτή στήριξη του Χάουι στον Τονάλι και το αισιόδοξο μήνυμα του ψυχολόγου του Ιταλού

Newcastle's Sandro Tonali applauds as he leaves the pitch during the Champions League group F soccer match between AC Milan and Newcastle at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Sept. 19, 2023. (AP Photo/Antonio Calanni)
Ο Σάντρο Τονάλι αγωνίζεται με τη φανέλα της Νιούκαστλ @2023 AP IMAGES/ANTONIO CALANNI

Στις υποχρεώσεις του με τη φανέλα της Νιούκαστλ φαίνεται πως θα επιστρέψει ο Σάντρο Τονάλι, με τον προπονητή των "Καρακαξών", Έντι Χάουι, αλλά και τον ψυχολόγο του Ιταλού να βλέπουν θετική ανταπόκριση σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο αντιστοίχως.

Με το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού να παραμένει ακόμα το πρώτο θέμα συζήτησης στο ιταλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, οι φερόμενοι ως συμμετέχοντες στην υπόθεση καλούνται να ενσωματωθούν στις ομάδες τους μετά τη λήξη των προκριματικών των εθνικών τους χωρών, με έναν από αυτούς να είναι και ο Σάντρο Τονάλι.

Ο Φατζόλι θα μείνει εκτός των υποχρεώσεων της Γιουβέντους για τους επόμενους επτά μήνες, κάτι που δεν ισχύει και για τον πρώην μέσο της Μίλαν, με τον προπονητή της Νιούκαστλ, Έντι Χάουι, να δηλώνει ότι ο Τονάλι προπονείται κανονικά και υπολογίζεται για το σαββατιάτικο (21/10, 17:00) ματς με την Κρίσταλ Πάλας στο πλαίσιο της 9ης στροφής της Premier League.

"Προφανώς πέρασε πολύ δύσκολες 10 ημέρες. Αντιμετωπίζει πολλά πράγματα, αλλά απ' ό,τι βλέπω διαχειρίζεται την κατάσταση πολύ καλά. Θα αποφασίσω αν θα είναι βασικός ή θα ξεκινήσει από τον πάγκο, αλλά όπως πάντα θα είναι μια απόφαση που θα βασιστώ σε ποδοσφαιρικούς λόγους: Θα αξιολογήσω τις επιδόσεις του στις προπονήσεις, το πώς δουλεύει και θα βασίσω την απόφασή μου σε αυτό", ανέφερε συγκρεκριμένα ο Άγγλος τεχνικός.

Τα θετικά νέα για τον Ιταλό διεθνή, όμως, δεν σταματάνε μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού και σε πνευματικό ο ψυχολόγος του εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι " θα μπορέσει να θεραπευτεί και να επιστρέψει πιο δυνατός από πριν".

Μένει να φανεί αν ο δαίμονας του Τονάλι που ακούει στον εθισμό του στον τζόγο, του στερήσει μια λαμπρή καριέρα στο ποδόσφαιρο ή αν θα επιβεβαιωθούν τα λεγόμενα του γιατρού του.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ