ΙΤΑΛΙΑ

Επίσημο: Επτά μήνες εκτός γηπέδων ο Φατζόλι, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο στοιχηματισμού

Ο Νικολό Φατζόλι με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ντέρμπι της Serie A απέναντι στην Ίντερ | 19 Μαρτίου 2023
Ο Νικολό Φατζόλι με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ντέρμπι της Serie A απέναντι στην Ίντερ | 19 Μαρτίου 2023 @2023 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Νικολό Φατζόλι συνεργάστηκε με τις Αρχές μετά από την αποκάλυψη για εμπλοκή του σε σκάνδαλο στοιχηματισμού και έπεσε στα μαλακά, με την ιταλική ομοσπονδία να ανακοινώνει πως η τιμωρία του θα είναι επτά μήνες αποκλεισμός από τα γήπεδα.

Ο Νικολό Φατζόλι βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα το τελευταίο διάστημα έχοντας εμπλοκή στο σκάνδαλο στοιχηματισμού στην Ιταλία, μαζί με αρκετούς ακόμη συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές (μεταξύ των οποίων οι Νικολό Τζανιόλο και Σάντρο Τονάλι), με τον μέσο της Γιουβέντους να βλέπει ωστόσο πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τη συνεργασία με τις Αρχές και να τον επιλέγει.

Τους τελευταίους μήνες η παράνομη δράση του μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών και ο ίδιος από την πλευρά του είχε κάνει γνωστό στην Γιουβέντους το πρόβλημα εθισμού του στον τζόγο και επισκεπτόταν επαγγελματία γιατρό για την περίπτωσή του, με όλα τα παραπάνω να συνεκτιμώνται και την τιμωρία του να μην είναι εξοντωτική.

Το άρθρο 24 των κανονισμών κάνει λόγο για αποκλεισμό τριών ετών από τα γήπεδα για ποδοσφαιριστές που στοιχηματίζουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, με τον Φατζόλι να συνεργάζεται όμως από την πρώτη στιγμή τόσο με την Εισαγγελία του Τορίνου όσο και με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και να πετυχαίνει να ρίξει την ποινή του σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η FIGC, η τιμωρία του Φατζόλι θα έχει διάρκεια 12 μηνών, με τον παίκτη να μένει εκτός γηπέδων για 7 μήνες και να προβλέπεται τους άλλους πέντε να παρακολουθήσει κάποιες συνεδρίες στο πλαίσιο ψυχοθεραπείας, ενώ καλείται να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 12.500 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ποινή που ουσιαστικά αποτελεί ανακούφιση για τον Φατζόλι και του δίνει μία δεύτερη ευκαιρία, με τον 22χρονο Ιταλό μέσο να έχει μάλιστα την ευκαιρία να επιστρέψει εγκαίρως στα γήπεδα για να πάρει μέρος στην τελική φάση του Euro 2024 με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ SERIE A ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ