ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χιμένεθ και Μπαλαρντίνι στο προσκήνιο

Sevilla's new coach Manolo Jimenez gives a thumbs up during the Spanish First Division soccer match against Valencia at Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville October 28, 2007. REUTERS/Javier Barbancho (SPAIN)
ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ REUTERS

Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, οι ερυθρόλευκοι μοιάζουν να βρίσκονται και πάλι σε αρχικό στάδιο για την εύρεση του νέου τεχνικού

Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος δεν επέστρεψε από την Ισπανία με την υπογραφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στις βαλίτσες του, με αποτέλεσμα η αναζήτηση για τον νέο τεχνικό να βρίσκεται και πάλι σε αρχικό στάδιο. Ο Χιμένεθ παραμένει στο προσκήνιο, ο Μπαλαρντίνι δέχθηκε κρούση σύμφωνα με τους Ιταλούς και στο βάθος υπάρχουν τα ονόματα των Αλεξανδρή και Λεμονή

Ο γρίφος του νέου προπονητή του Ολυμπιακού δεν λύθηκε με το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως οι πιθανότητες να είναι Ισπανός ο διάδοχος του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παραμένουν υψηλές.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε θετικός στο να έρθει και να εργαστεί στην Ελλάδα. Μάλιστα το κασέ του κυμαίνεται στα επίπεδα του Βαλβέρδε, συνεπώς δεν ανατρέπει κάτι η περίπτωσή του στον οικονομικό σχεδιασμό της ομάδας.

Πέρα από τον πρώην τεχνικό της Σεβίλλης, στον τύπο γίνεται εκτενής αναφορά και στον Νταβίντε Μπαλαρντίνι, καθώς από την Ιταλία διέρρευσε χθες το βράδυ ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έκαναν κρούση στον 46χρονο τεχνικό.

Ο Ιταλός τεχνικός εργαζόταν μέχρι τον περασμένο Φλεβάρη στη Λάτσιο, ενώ στο παρελθόν έχει κοουτσάρει τις Παλέρμο, Κάλιαρι και Πεσκάρα.

Απο εκεί και πέρα, όρεξη να έχετα να διαβάζετε ονόματα από τις δύο αγορές (Ισπανική και Ιταλική) που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι ερυθρόλευκοι.

Γκεγκόριο Μανθάνο από την Ιβηρική χερσόσηνο, Αλμπέρτο Τζακερόνι, Μάριο Μπερέτα, Τσίρο Φεράρα, Τζιανφράνκο Τζόλα από τη γείτονα χώρα.

Σκέψεις και για Ελληνα

Ολα τα παραπάνω ισχύουν σε περίπτωση που ο Σωκράτης Κόκκαλης επιλέξει έναν γνωστό όνομα από την ξένη αγορά που δεν έχει ξαναδουλέψει στη χώρα μας.

Αυτό ακριβώς είναι το μειονέκτημα της συγκεκριμένης επιλογής όπως υποστηρίζουν κάποιοι στο μεγάλο λιμάνι. Βλέπετε ο Ολυμπιακός ξεκινάει την προετοιμασία ποιο νωρίς από ποτέ, με αποτέλεσμα η επιλογή ενός προπονητή που ξέρει τα κατατόπια της ομάδας να θεωρείται ασφαλέστερη.

Το μειονέκτημα όμως, αν στραφούν σε αυτή τη λύση οι Πειραιώτες, είναι πως έχουν περιορισμένες επιλογές. Τις εξής δύο: Τάκης Λεμονής και Αλέκος Αλεξανδρής.

Ο νυν τεχνικός της Ομόνοιας, πέρα από ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους Κύπριους, είναι ο ορισμός του... ξαναζεσταμένου φαγητού εις το τετράγωνο! Επιπλέον ο Λεμονήες ποτέ δεν έκρυψε την πικρία του για τον τρόπο που απομακρύνθηκε την δεύτερη φορά από τους ερυθρόλευκους.

Ωστόσο αν τελικά επιλεγεί το όνομά του, πιθανότατα να μην αρνηθεί την πρόταση καθώς επίσης ποτέ δεν έκρυψε ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς του.

Οσον αφορά τον Αλεξανδρή, η περίπτωση του έχει και αυτή λίγες πιθανότητες για διαφορετικούς λόγους. Στον Πειραιά πιστεύουν στο προπονητικό του ταλέντο, ωστόσο θα ήθελαν να εργαστεί αρχικά ως βοηθός και κάποια στιγμή να αναλάβει πρώτος προπονητής.

Ομως, επειδή ο τελευταίος (και πολλές φορές απρόβλεπτος) λόγος ανήκει στον Σωκράτη Κόκκαλη, τίποτα δεν αποκλείεται!

Αύριο στην ΠΑΕ ο Γκαλέτι

Πραγματοποιήθηκε χθες το συμβούλιο των γιατρών στο Ιατρικό Κέντρο για το μέλλον του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντίνος ήταν εκεί για να κάνει μία από τις ενέσεις του που είναι απαραίτητες για την αποθεραπεία του.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι γιατροί του είπαν ότι δεν μπορεί να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, αλλά από την πλευρά του ποδοσφαιριστή επιμένουν ότι τίποτα δεν είναι οριστικό.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι ο Γκαλέτι θα περάσει αύριο από τα γραφεία της ΠΑΕ. Από εκεί και πέρα για το αν ο Ολυμπιακός του ζητήσει να σπάσει το συμβόλαιο του, όπως υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα, θα φανεί μετά τη συνάντηση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ