THE SPORTS ECONOMIST

Η αλλαγή του πλάνου ενίσχυσης της Ουνιόν και η αταίριαστη σεναριολογία για Τζολάκη

Ο Τζολάκης
Ο Τζολάκης EUROKINISSI SPORTS

Πώς η έξοδος στο Champions League άλλαξε τις προτεραιότητες και τα χαρακτηριστικά της Ουνιόν Βερολίνου στην αναζήτηση ενός τερματοφύλακα, χωρίς πλέον στο πλαίσιο αυτής να "κουμπώνει" το τρέχον αγωνιστικό προφίλ του Κωνσταντίνου Τζολάκη.

Σε μεταγραφική περίοδο η ανακύκλωση νέων και ειδήσεων είναι απλώς θέμα χρόνου. Ίσως μάλιστα η αναφορά της Berliner Kurier για το φημολογούμενο τσεκάρισμα του Κωνσταντίνου Τζολάκη από την Ουνιόν Βερολίνου, να άργησε κιόλας.

Και παρότι το ίδιο το γερμανικό δημοσίευμα κατέβασε – σχεδόν ισοπέδωσε – τους τόνους αναφορικά με την ενδεχόμενη βασιμότητα της εν λόγω υπόθεσης, μάλλον είναι επιβεβλημένη η αποσαφήνιση της κατάστασης για την αποφυγή τουλάχιστον της περαιτέρω ανακύκλωσης.

Η αναζήτηση της Ουνιόν για τερματοφύλακα δεν είναι τωρινή. Κρατάει καιρό, από τα μέσα σχεδόν της περασμένης σεζόν. Το αρχικό πλάνο ήταν να βρεθεί ένας ταλαντούχος, εξελίξιμος τερματοφύλακας, ο οποίος θα έπαιρνε ξεκάθαρο ρόλο Νο2 στην τριπλέτα των τερματοφυλάκων πίσω από τον αδιαμφισβήτητο βασικό Φρέντερικ Ρούνοβ και μπροστά από τον αδιαμφισβήτητα τρίτο, Γιάκομπ Μπουσκ.

Υπήρχε μάλιστα και ηλικιακό όριο σε αυτή την αναζήτηση και ήταν τα 24 χρόνια. Και γι’ αυτό στα media εμφανίστηκαν δύο υποψήφιοι: ο προερχόμενος από τις ακαδημίες της Μπάγερν, τερματοφύλακα της Αούστριας Βιέννης (Γερμανός) Κρίστιαν Φριχτλ και ο Τζολάκης. Στο ρεπορτάζ μάλιστα της Berliner Kurier τονίζεται πως αυτοί οι δύο τερματοφύλακες έχουν προκύψει από «μεταγραφικές φήμες».

Και για αμφότερους επισημαίνονται οι λόγοι για τους οποίους πλέον δεν ταιριάζουν σε όσα αναζητούν οι υπεύθυνοι της Ουνιόν ακριβώς επειδή ο σχεδιασμός και οι απαιτήσεις άλλαξαν. Για τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα μάλιστα γράφεται χαρακτηριστικά πως "οι Βερολινέζοι αν ήταν να στραφούν στην περίπτωση του θα ήταν προτιμότερο να κρατήσουν τον Γκριλ".

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωματικός Λέναρτ Γκριλ προσωποποιεί την αλλαγή στόχευσης της Ουνιόν. Μόνιμα στην σκιά του Ρούνοβ, ο 24χρονος κίπερ αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην Οσναμπρικ (2η κατηγορία) ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και έτσι να αξιολογηθεί.

Δεν θεωρήθηκε επαρκώς έτοιμος ώστε να εξυπηρετήσει τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν για την Ουνιόν με την εξασφάλιση του εισιτηρίου για το Champions League και έτσι, υποχρεωτικά την ανάγκη που προέκυψε για αναβάθμιση και στις θέσεις των τερματοφυλάκων.

Αυτό μεταφράζεται πως εδώ και περίπου έναν μήνα η Ουνιόν δεν αναζητά έναν "ταλαντούχο, εξελίξιμο και ως 24 ετών" τερματοφύλακα, ο οποίος απλώς θα αρκούνταν σε ρόλο μόνιμα αναπληρωματικού, αλλά κάποιον ο οποίος θα κάνει τη… ζωή του Ρούνοβ δύσκολη, αν όχι διεκδικώντας θέση βασικού, τουλάχιστον όντας 100% ικανός να παίξει +15 (τουλάχιστον) παιχνίδια στην επερχόμενη σεζόν.

Το ταλέντο και η προοπτική του Τζολάκη δεν αμφισβητείται. Και έχει επισημανθεί όντως από το scouting των Βερολινέζων. Αλλά πλέον, τα δεδομένα που θα μπορούσαν να τον ταιριάξουν αμέσως στην αναζήτησή τους έχουν αλλάξει τελείως για τους τέταρτους της περυσινής Bundesliga.

Σε όλα τα παραπάνω δεν συνυπολογίζεται καν ο Ολυμπιακός, αφήνοντας εντελώς εκτός συζήτησης – που έτσι κι αλλιώς δεν τους έχει εμπλέξει σε κανένα σημείο – τους ερυθρόλευκους, οι απαιτήσεις των οποίων θα ξεπερνούσαν ακόμη και την υψηλότερη τιμολόγηση της Ουνιόν (σε περίπτωση που…).

Πόσο μάλλον τη δεδομένη στιγμή που ο διεθνής τερματοφύλακας δείχνει να συνεχίζει στην καλοκαιρινή προετοιμασία το εξαιρετικό φίνις που είχε την περασμένη χρονιά, διεκδικώντας πλέον στα ίσια θέση βασικού εν όψει της νέας σεζόν.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ