ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Η Άλεξ Μόργκαν μίλησε για τις μάχες που έχουν δοθεί για την ισότητα στο ποδόσφαιρο γυναικών

United States' Alex Morgan, center, warms up before the Women's World Cup Group E soccer match between the United States and Vietnam at Eden Park in Auckland, New Zealand, Saturday, July 22, 2023. (AP Photo/Abbie Parr)
United States' Alex Morgan, center, warms up before the Women's World Cup Group E soccer match between the United States and Vietnam at Eden Park in Auckland, New Zealand, Saturday, July 22, 2023. (AP Photo/Abbie Parr) © 2023 ABBIE PARR /AP IMAGES

Η Άλεξ Μόργκαν μίλησε για τις μάχες που έχουν δοθεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου για την ισότητα του ποδοσφαίρου γυναικών και για όσα πρέπει ακόμα να συμβούν.

Η Άλεξ Μόργκαν και οι ΗΠΑ δίνουν τη δική τους μάχη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Η 34χρονη Αμερικανίδα αθλήτρια μίλησε για τις μάχες που έχουν δοθεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου για την ισότητα του ποδοσφαίρου γυναικών και για όσα πρέπει ακόμα να συμβούν.

"Πλέον δεν χρειάζεται να μαχόμαστε και να δίνουμε δικαστικές μάχες εκτός του αγωνιστικού χώρου. Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για οτιδήποτε εκτός των γραμμών του γηπέδου.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίχνουμε δουλεία από το πρωί μέχρι το βράδυ και να προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχικά για τα επόμενα παιχνίδια. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλες τις παίκτριες ανά τον κόσμο που δίνουν την ίδια μάχη που δίναμε εμείς τόσο καιρό".

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωής και στην αλλαγή που έχει βιώσει από την στιγμή που έγινε μητέρα: "Είμαι μητέρα πλέον, τότε δεν ήμουν. Νιώθω ότι είμαι σε πολύ διαφορετική κατάσταση απ' ότι ήμουν πριν τέσσερα χρόνια. Αισθάνομαι ότι είμαι καλύτερη ποδοσφαιρίστρια, καλύτερη συμπαίκτρια. Και γενικά νομίζω ότι το ποδόσφαιρο γυναικών έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία τέσσερα χρόνια".

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ