ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κυνηγά το πρώτο μεγάλο διπλό χωρίς ο Αλμέιδα ν' αλλάζει συνταγή

Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναιτωλικό
Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θέλει να πετύχει στην Τούμπα (02/04, 19:30, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) το πρώτο μεγάλο διπλό στη σεζόν απέναντι σε έναν διεκδικητή του πρωταθλήματος και να μετριάσει με αυτό τον τρόπο την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Αυτό θα γίνει με την ίδια αγωνιστική συνταγή από τον Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στη δράση μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (02/04, 19:30, NOVA Sports Prime και Live SPORT24). Το σημαντικότερο της δεύτερης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και το πιο κομβικό για την Ένωση μέχρι το επόμενο, μιας και είμαστε στην αρχή του μίνι-πρωταθλήματος.

Το διάλειμμα ήρθε σε μια περίοδο που η ΑΕΚ έφερε δύο αρνητικά αποτελέσματα στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα σε δύο διεκδικήτριες του τίτλου (Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό).

Ο Αλμέιδα και οι παίκτες του είχαν την ευκαιρία να ανασυνταχθούν ενόψει της συνέχειας, αν και οι προπονήσεις ήταν διαφορετικές λόγω της λειψανδρίας όπως δήλωσε ο ίδιος στη NOVA. Μένει να δείξουν και στο χορτάρι της Τούμπας αν αξιοποίησαν προς όφελός τους το διάστημα της διακοπής.

Ψάχνει το πρώτο μεγάλο διπλό, υποχρεωμένη να μείνει όρθια στην Τούμπα

Η πρώτη αγωνιστική των playoffs και η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena κράτησε την ΑΕΚ μακριά από την πρωτιά και την ίδια στιγμή την πλησίασαν περισσότερο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Στο ντέρμπι της Τούμπας η ΑΕΚ έχει μια τεράστια ευκαιρία για να πάρει το πρώτο μεγάλο διπλό στη σεζόν, το οποίο δεν πέτυχε στην κανονική διάρκεια στις έδρες των άλλων διεκδικητών του τίτλου.

Στην κανονική διάρκεια ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης αλλά και "άσφαιρη" με αποτέλεσμα το ματς να μείνει στο μηδέν (0-0), ενώ από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα παρότι ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές πλήρωσε κάποιες αμυντικές ολιγωρίες, με τη μια εξ αυτών να ξεκινά από τη μαγική ενέργεια του Κωνσταντέλια.

Στο παιχνίδι της Κυριακής η ΑΕΚ θα ψάξει το πρώτο διπλό που σίγουρα θα χρειαστεί στο σακούλι της για να κόψει πρώτη το νήμα στο τέλος και να πάρει το πρωτάθλημα. Ενδεχομένως θα χρειαστεί και δεύτερο τέτοιο αποτέλεσμα ανάλογα με τη συγκομιδή στην OPAP Arena κόντρα στους άλλους δύο διεκδικητές. Φυσικά ευκαιρία είναι και για τον ΠΑΟΚ που θέλει ένα ακόμα τρίποντο για να φωνάξει "παρών" για τον τίτλο.

Φυσικά η Ένωση ακόμα και αν δεν κερδίσει τουλάχιστον να κοιτάξει να μη χάσει. Η ισοπαλία δεν θα είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα, παρότι θα κινδυνέψει να απομακρυνθεί περισσότερο από την κορυφή, καθώς θα έχει μείνει όρθια σε μια δύσκολη έδρα και σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο, τον οποίο θα κρατήσει από κάτω βαθμολογικά.

Η ήττα βέβαια δεν είναι καταδικαστική, μιας και ακολουθούν άλλα οκτώ παιχνίδια. Όμως η ζημιά θα είναι μεγάλη, καθώς θα χάσει έδαφος στη μάχη του τίτλου και δεν θα έχει νικήσει σε τρίτο σερί παιχνίδι κόντρα σε όλες τις ομάδες που παλεύουν μαζί της για τον τίτλο και θα δεχθεί ένα ισχυρό "χτύπημα" στο ψυχολογικό κομμάτι. Και ίσως το τελευταίο είναι χειρότερο από τη βαθμολογική πτώση.

Η συνταγή του Αλμέιδα δεν αλλάζει και η ενδεκάδα που είναι ανοικτή

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στην τακτική του προσέγγιση, καθώς η ΑΕΚ όπως και στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πιέσει ψηλά για να αναγκάσει τον ΠΑΟΚ σε λάθη. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν αλλάζει τακτική ανάλογα με τη δυναμική του αντιπάλου, καθώς θέλει οι παίκτες του να υπηρετούν την ίδια "ιδέα".

Στο ματς της κανονικής διάρκειας στην Τούμπα η πίεση ψηλά της έδωσε την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι παίκτες του Αλμέιδα δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε πολλές φορά βαθιές μεταβιβάσεις από χαμηλά προς την πλάτη της άμυνας για να σπάσει το pressing της ΑΕΚ. Εκεί είναι που οι κιτρινόμαυροι πρέπει να βρουν "απαντήσεις".

Από εκεί και πέρα, στην αποστολή μπήκαν ο Λιβάι Γκαρσία που προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς από την Πέμπτη και το πιθανότερο είναι ότι θα ξεκινήσει βασικός στο ντέρμπι των Δικεφάλων, ενώ από την Παρασκευή προπονήθηκαν κανονικά και οι Γκατσίνοβιτς και Βίντα και είναι στη διάθεση του Αλμέιδα.

Εκτός αποστολής έμειναν τελικά ο Αρόλντ Μουκουντί και ο Τομ Φαν Έβερτ.

Ως προς την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αθανασιάδης. Στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν ο Βίντα με τον Τζαβέλλα. Στα άκρα της άμυνας μονομαχούν οι Ρότα - Σιντιμπέ για μια θέση στα δεξιά και οι Χατζισαφί - Μοχαμάντι για τα αριστερά.

Οι Σιμάνσκι και Γιόνσον θα αγωνιστούν στον άξονα, ο Πινέδα έχει προβάδισμα αντί του Γκατσίνοβιτς για τα αριστερά, ενώ για τα δεξιά μονομαχούν οι Ελίασον και Άμραμπατ. Στην κορυφή το πιθανότερο είναι ότι θα αγωνιστούν οι Αραούχο και Γκαρσία. Αν δεν ξεκινήσει ο τελευταίος βασικός, στη θέση του θα παίξει ο Τσούμπερ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ