FOOTBALL ANALYSIS

Η ΑΕΚ αναπτύσσεται από τα αριστερά με "κλειστά μάτια"

Ο Στίβεν Τσούμπερ
Ο Στίβεν Τσούμπερ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό (1-3) από το Αγρίνιο, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μίλαντ Μοχαμάντι και Στίβεν Τσούμπερ, οι οποίοι ομόρφυναν την αριστερή πλευρά της Ένωσης.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι "κιτρινόμαυροι" εκμεταλλεύτηκαν την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, σημείωσαν δύο γκολ από... αέρος στο πρώτο μέρος και παρά την πίεση των γηπεδούχων, σημείωσαν και τρίτο γκολ με τον Στίβεν Τσούμπερ.

Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση, αφού πέρα από το γκολ, βοήθησε σημαντικά τόσο στον τομέα της ανάπτυξης, όσο και της εκτέλεσης. Από κοντά και ο Μίλαντ Μοχαμάντι, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα και έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο 27χρονος Ιρανός μπακ έδωσε την ασίστ στο 1-0 της ΑΕΚ, είχε 4 κερδισμένες μονομαχίες, μία ντρίμπλα, ένα κερδισμένο φάουλ, καθώς και 100% επιτυχία στα τάκλιν. Στον αντίποδα, ο Τσούμπερ είχε 3(!) επιτυχημένες ντρίμπλες, τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη της ΑΕΚ στον αγώνα, ενώ ήταν πρώτος και σε εύστοχες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 12.

Πρώτη φορά... αριστερά

Όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform, οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς αναπτύχθηκαν κυρίως από τα αριστερά, με τους Μοχαμάντι και Τσούμπερ, ενώ ο Ελβετός σε αρκετές περιπτώσεις άλλαζε θέσεις με τον Πέτρο Μάνταλο, προκαλώντας διαρκώς προβλήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού.

Εν αντιθέσει με την περσινή σεζόν, όπου ο Λιβάι Γκαρσία είχε πάρει επ' ώμου την επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ σε βαθμό... κακουργήματος, φέτος φαίνεται πως θα υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στις δύο πλευρές. Όπως συνέβη, για παράδειγμα, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό όπου, πέρα από το κομμάτι της ανάπτυξης, οι "κιτρινόμαυροι" πάτησαν περιοχή και είχαν ενέργειες κυρίως από τα αριστερά, όπως φαίνεται και παρακάτω.

Η αναμέτρηση με την ομάδα του Αγρινίου ήταν κρίσιμη για πολλούς λόγους, αλλά η Ένωση έδειξε να αντιδρά σωστά ύστερα από μία απογοητευτική εμφάνιση μέσα στην Τούμπα. Ο Τσούμπερ επανεμφανίστηκε και όλα έγιναν πιο εύκολα. Το ζήτημα, ωστόσο, για τους παίκτες του Μιλόγεβιτς είναι να αποκτήσουν μία αμυντική σταθερότητα και μία αγωνιστική ομοιογένεια.

Διότι και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό υπήρξαν αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας και μία... οπισθοχώρηση στο δεύτερο μέρος, υπό το φόβο της ισοφάρισης. Εκεί πρέπει να στοχεύσει ο Σέρβος τεχνικός για να καταφέρει να παρουσιάσει μία ομάδα με μεγαλύτερη συνέπεια σε βάθος χρόνου.

Δείτε την Game Night για το αιώνιο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ