STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-3: Διπλό με "αέρα" Τσούμπερ για την Ένωση

Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ του στο ματς με τον Παναιτωλικό
Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ του στο ματς με τον Παναιτωλικό INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 στην έδρα του Παναιτωλικού και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Λιβάι Γκαρσία, Βράνιες και Τσούμπερ οι σκόρερ για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μείωσαν προσωρινά με τον Βέργο οι Αγρινιώτες.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο Αγρίνιο για την πέμπτη αγωνιστική της Super League Interwetten, με την Ένωση να επικρατεί με 3-1, χάρη στα τέρματα των Λιβάι Γκαρσία, Βράνιες και Τσούμπερ με τον Βέργο να μειώνει προσωρινά σε 2-1.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές, ωστόσο ο Παναιτωλικός ήταν ιδιαίτερα απειλητικός από το 30' μέχρι το 45' και έπειτα από το γκολ του Βέργου μέχρι το 70ο λεπτό. Η Ένωση με τους τρεις βαθμούς έφτασε τους δέκα, με τον Παναιτωλικό να παραμένει στους πέντε βαθμούς.

Η Ένωση πήρε κεφάλι στο σκορ στο 13ο λεπτό, στην πρώτη της τελική στο στόχο στο παιχνίδι. Ο Μοχαμάντι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους, πρόλαβε και την άστοχη έξοδο του Ροντρίγκες και την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 26' οι παίκτες του Μιλόγεβιτς διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ (που είχε κερδίσει ο ίδιος) από τα αριστερά, ο Βράνιες ακούμπησε για λίγο την μπάλα με το κεφάλι, χωρίς να της αλλάξει πορεία, με τον Ροντρίγκες να μην μπορεί να αντιδράσει.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός μείωσε στο σκορ με ωραίο τελείωμα του Βέργου στο 58'. Ο Μπαρμπόσα έστρωσε στον Έλληνα φορ στην περιοχή και αυτός με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην περιοχή, με τον Βράνιες να φέρει ευθύνη, καθώς άφησε αρκετό χώρο στον φορ του Παναιτωλικού.

Η ΑΕΚ πιέστηκε από τον Παναιτωλικό, ωστόσο το γκολ του Τσούμπερ στο 83ο λεπτό, το οποίο σφράγισε τη νίκη της Ένωσης, επανέφερε την ηρεμία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Ο Ελβετός μέσος συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός έκανε πρώτος την προσπάθεια με ωραίο γυριστό σουτ, ο Μελίσσας τον σταμάτησε με εξαιρετική επέμβαση, ωστόσο ο Τσούμπερ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 3-1.

Αποτελεσματική η Ένωση στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε πολύ δυνατά με την ΑΕΚ να έχει στην κατοχή της την μπάλα και τον Παναιτωλικό να είναι καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, περιμένοντας να απειλήσει κυρίως μέσα από τις αντεπιθέσεις. Η ΑΕΚ πολιόρκησε την εστία του Παναιτωλικού με τρία διαδοχικά κόρνερ στο τρίτο λεπτό, ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Η Ένωση κατάφερε να βρει δίχτυα στο 13' με την κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία με ένα εκπληκτικό άλμα, αποβάλλοντας γρήγορα το άγχος στην ΑΕΚ. Η Ένωση έφτασε κοντά στο γκολ στο 21ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν ωραία στην περιοχή του Ροντρίγκες. Ο Αραούχο έστρωσε στον Τσούμπερ, αυτός έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Μετά το 30' ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και ανάγκασε τον Στάνκοβιτς να κάνει έξι επεμβάσεις. Αρχικά απείλησαν με τον Βαρόνε στο 31', ακολούθησαν δύο τελικές σε ένα λεπτό με τους Μεντόσα και Βέργο σε διάστημα ενός λεπτού στο 36'.

Οι Αγρινιώτες σφυροκόπησαν την εστία του Στάνκοβιτς τρεις φορές σε διάστημα δύο λεπτών (39' - 40'), με τον Αυστριακό κίπερ να σώζει την ΑΕΚ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Μπήκε δυνατά ο Παναιτωλικός και μείωσε στο σκορ

Ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε τερματοφύλακα στο δεύτερο μέρος, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μελίσσα αντί του Ροντρίγκες.

Η ΑΕΚ απείλησε πρώτη και στο δεύτερο μέρος στο 49ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από τα δεξιά, ο Βράνιες έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, με τον Βαρόνε να απομακρύνει. Ο Βράνιες έπιασε νέα κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ.

Μετά το γκολ του Βέργου ο Παναιτωλικός παρέμεινε ψηλά και πίεσε ψηλά την ΑΕΚ, δημιουργώντας προβλήματα, όχι όμως και πολλές ευκαιρίες.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μετά το 70' η ΑΕΚ επανήλθε και καθάρισε με Τσούμπερ, δοκάρι ο Παναιτωλικός

Η ΑΕΚ σταμάτησε την επιθετική διάθεση του Παναιτωλικού, ισορροπώντας το παιχνίδι, με τον Τσούμπερ να μετατοπίζεται προς τον άξονα, ενώ στους χαφ τοποθετήθηκε και ο Χατζισαφί, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή αντί του Μάνταλου.

Ο Πανατωλικός έχασε μια πολύ καλή στιγμή στο 79ο λεπτό. Ο Κορνέλιους έπιασε την κεφαλιά, ο Στάνκοβιτς έκανε την επέμβαση ωστόσο αυτή είχε πορεία προς την εστία, με τον Λε Ταλέκ να την απομακρύνει. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για χέρι από παίκτες της ΑΕΚ, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι το επιλήψιμο με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά.

Οι Αγρινιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του δεύτερου μέρους, ωστόσο η κεφαλιά του Βέργου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντίαζ κατέληξε στο δοκάρι.

Μετά το τέρμα του Ελβετού μέσου ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, καθώς με εξαίρεση την κεφαλιά του Βέργου η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε πολύ από τον Παναιτωλικό, με αποτέλεσμα το 1-3 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ