ΑΕΚ

Γκούντγιονσεν: "Θέλω να μείνω στην Ιστορία της ΑΕΚ"

Γκούντγιονσεν: "Θέλω να μείνω στην Ιστορία της ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Παρουσιάστηκε ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν από την ΑΕΚ. Διαβάστε τις πρώτες του δηλώσεις αλλά και το νούμερο που θα φοράει.

Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13:00, η παρουσίαση του Έιντουρ Γκούντγιονσεν άρχισε λίγο πριν τις 15:00 καθώς ο ο πατέρας και μάνατζερ του παίκτη, Άρνορ, ...κόλλησε στο απίστευτο μποτιλιάρισμα που υπάρχει από το πρωί της Τρίτης (19/07) στο κέντρο της Αθήνας.

Στην αρχή της Συνέντευξης Τύπου η Αγγελική Αρκάδη παρουσίααε ένα σύντομο βιογραφικό του παίκτη, για να πάρουν τον λόγο κατά σειρά οι Αδαμίδης, Γκούντγιονσεν και Γκρέταρσον. Στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ακολούθησε άλλη μια σύντομη τοποθέτηση του προέδρου, για να φωτογραφηθεί στο τέλος ο "Ice Man" με το Νο22 στη νέα του φανέλα.

Μετά λοιπόν την ανάγνωση του βιογραφικού του, μίλησε αρχικά ο Σταύρος Αδαμίδης: " Καλωσορίζουμε έναν παίκτη με τεράστια καριέρα. Είναι μεγάλη τιμή να παρουσιάζω ένα τέτοιο παίκτη, μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας. Μας δίνει και ποιότητα αγωνιστική αλλά και κύρος. Η μεταγραφή του δεν ήταν τυχαία. Τον θέλαμε εδώ και καιρό. Τον θέλαμε και πέρσι, αλλά δεν τα καταφέραμε τότε.

Τώρα όμως ήρθε στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, υπάρχει νοικοκύρεμα και αυτή η διοίκηση μπορεί να πετύχει. Είμαστε προσγειωμένοι, αλλά και αισιόδοξοι. Τον καλωσορίζω και πάλι, του εύχομαι καλή σταδιοδρομία και να έχει υγεία".

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν: " Αρχικά σας ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ. Είναι μια νέα πρόκληση για την καριέρα μου.

Θέλω να δείξω τις ικανότητές μου στη νέα μου ομάδα. Ενθουσιάστηκα από τις εγκαταστάσεις, από την επιθυμία του Άρναρ Γκρέταρσον και του κ. Αδαμίδη να με φέρουν στην ομάδα και φυσικά από την υποδοχή του κόσμου".

Ο τρίτος της ...παρέας που μίλησε ήταν ο Άρναρ Γκρέταρσον: " Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Έϊντουρ μαζί μας. Περιμένω πολλά από αυτόν. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης, πολύ σπουδαίος άνθρωπος. Έχει φιλοδοξίες και θα μας βοηθήσει πολύ. Η έλευσή του, μας κάνει αισιόδοξους.

Δεν ήταν εύκολο, γιατί είχε σχεδόν συμφωνήσει με τη Γουέστ Χαμ. Καταφέραμε και τον πείσαμε και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσει. Φτιάχνουμε μια νέα ομάδα, έχουμε εξαιρετικό προπονητή και μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στο πρωτάθλημα".

"Θα φορέσω με περηφάνια τη φανέλα της ΑΕΚ"

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απαντήσεις του Έιντουρ Γκούντγιονσεν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για τον λόγο που επέλεξε την ΑΕΚ: " Ο πρόεδρος και ο Άρναρ με έπεισαν ότι είναι μια καλή πρόκληση για μένα".

Για το τι γνώριζε για την ΑΕΚ: " Όχι πολλά, αλλά ο Γκρέταρσον που ήταν παλιός παίκτης, μου μίλησε για την ομάδα. Ο πρόεδρος μου μίλησε για την ιστορία του συλλόγου. Θα μάθω πολλά περισσότερο για την ΑΕΚ και θέλω να παίξω ρόλο στην Ιστορία της".

Για την υποδοχή των φιλάθλων: "Έμεινα έκπληκτος! Ενθουσιάστηκα με τον κόσμο. Ποτέ δεν δίνω υποσχέσεις, που δεν μπορώ να κρατήσω, αυτό που υπόσχομαι, είναι ότι θα φορέσω με περηφάνια τη φανέλα της ΑΕΚ και θα κάνω τα πάντα γι' αυτήν"

Για το τι περιμένει από την ΑΕΚ: " Μια νέα πρόκληση, επιτυχημένη εμπειρία. Το άγνωστο που υπάρχει μπροστά μου, είναι μια πρόκληση και θέλω να κατακτήσω τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα".

Για το αν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος: " Θα κάνουμε το παν. Όπως είπα θέλω να γίνω μέρος της Ιστορίας του συλλόγου. Κάθε αλλαγή πρέπει να αντιμετωπίζεται με πάθος. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μια επιτυχία για την ΑΕΚ και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια".

Για το αν γνωρίζει παίκτη της ΑΕΚ ή έχει επικοινωνήσει με κάποιον: " Όχι, θα προσπαθήσω να μάθω την ομάδα μου. Ξέρω ότι είναι ένα μείγμα καλών έμπειρων παικτών και πιο νέων, είναι πρόκληση να προσδώσω εμπειρία, ενθουσιασμό στην ομάδα και όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας".

Για το πότε θα είναι έτοιμος: "Θα ρυθμίσω κάποιες λεπτομέρειες και θα μεταβώ σύντομα στη Σλοβενία. Εκεί θα προσπαθήσω να καλύψω το όποιο χαμένο έδαφος και να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση. Θα είμαι έτοιμος για τις επίσημες υποχρεώσεις μας".

Για τη θέση που θα αγωνίζεται: "Θα το συζητήσουμε με τον προπονητή. Έχω συνηθίσει να παίζω σε διάφορες θέσεις. Και σαν μεσοεπιθετικός και σαν δεύτερος επιθετικός".

Για το αν είχε προτάσεις από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό: " Τίποτα το επίσημο. Υπήρχαν φήμες, όπως υπάρχουν πάντα στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχα ποτέ πρόταση."

Για τα παιχνίδια απέναντι σε αυτούς τους δύο βασικούς αντιπάλους της ΑΕΚ: " Τα ντέρμπι δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και το έχω ζήσει. Τρεις μεγάλοι σύλλογοι στην ίδια πόλη. Θέλω να δώσω χαρά στους φίλους της ΑΕΚ. Έχω μάθει να παίζω σε ματς με μεγάλη πίεση. Ανυπομονώ να βρεθώ αντιμέτωπος με τις ευθύνες αυτές και να αξιοποιήσω τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του κόσμου της ΑΕΚ".

Για όσους ισχυρίζονται ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση: " Την απάντηση θα την πάρουν μέσα στο γήπεδο. Δεν έχει νόημα να απαντώ εδώ. Θα απαντήσω με την απόδοσή μου".

Για το τι θέλει στο τέλος της χρονιάς: "Θα είμαι ευχαριστημένος αν δώσω χαρά στους φιλάθλους μας, νικώντας τους αντιπάλους μας. Θέλω να πανηγυρίζουν οι οπαδοί μας, στο τέλος της σεζόν, αυτό είναι το σημαντικό για μένα".

Σταύρος Αδαμίδης: "Κάναμε την υπέρβαση"

Μετά το τέλος των ερωτήσεων και πριν τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ο Σταύρος Αδαμίδης έκανε μια τελευταία τοποθέτηση:

" Κάναμε την υπέρβαση. Είναι μια μεγάλη μέρα και για την ΑΕΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί τέτοιοι παίκτες δεν έρχονται συχνά. Μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ, μεγάλη μεταγραφή, χωρίς μεσάζοντες.

Η ΑΕΚ έφερε έναν παίκτη που ανεβάζει το κύρος της. Θέλω να ευχαριστήσω τον Άρναρ και τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, τον φίλο Δημήτρη Χατζηϊωάννου, τα μέλη του ΔΣ και να ξέρει ο κόσμος ότι με τη βοήθειά του, θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά".

Διαβάστε το αφιέρωμα του Sport24.gr στον "Ice-Man", αλλά και όλα τα τελευταία νέα από την προετοιμασία της Ένωσης, όπως τα μεταδίδει ο απεσταλμένος μας, Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Δείτε το φώτοστορι από την παρουσίαση του Γκούντγιονσεν

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ