ΙΣΠΑΝΙΑ

H αποκαθήλωση του San Iker

H αποκαθήλωση του San Iker

Του δόθηκε το παρατσούκλι "άγιος", εθεωρείτο ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου. Ο Ίκερ Κασίγιας βλέπει πλέον την άλλη όψη του νομίσματος και τον κύκλο (της δόξας) του να κλείνει επικίνδυνα.

Οι στιγμές που ο Ίκερ Κασίγιας αποτελούσε απροσπέλαστο τείχος για τους αντιπάλους της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η τελευταία γκέλα απέναντι στην εθνική Σλοβακίας ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής του ισπανικού Τύπου και το Sport24.gr ανατρέχει στα τελευταία ολισθήματα του San Iker.

Τα λάθη του Ίκερ Κασίγιας στο γκολ που δέχθηκε η "φούρια ρόχα" από την εθνική Σλοβακίας, φέρουν την υπογραφή του. Τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής σε όλη την Ισπανία, ασκούν κριτική, ιδιαίτερα σκληρή.

Νωρίτερα ο ισπανικός Τύπος και οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, θεώρησαν ότι ο τερματοφύλακας της ομάδας έφερε σημαντικές ευθύνες για τη συντριβή στο "Ανοέτα" με 4-2 από τη Ρεάλ Σοθιεδάδ.

Πριν ακόμη καν ξεκινήσει η σεζόν στην Ισπανία, η προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης στις ΗΠΑ είχε σημάνει το πρώτο καμπανάκι κινδύνου για τον τερματοφύλακα των "μερένγκες" , με τα γκολ που δέχτηκε στην αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να υποπίπτουν στην κριτική του ισπανικού Τύπου.

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας ήταν εφιαλτικό για την εθνική Ισπανίας και ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κάκιστη παρουσία βρέθηκε στο πρόσωπο του τερματοφύλακα της ομάδας. Δείτε τα γκολ που δέχτηκε στις ήττες από Χιλή και Ολλανδία, το περασμένο καλοκαίρι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε την πολυπόθητη "Decima" στον τελικό του Champions League της Λισαβόνας επί της μεγάλης της αντιπάλου στην ισπανική πρωτεύουσα, Ατλέτικο, αλλά για το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν οι "κολτσονέρος" ευθύνεται η εντελώς άστοχη έξοδος του Κασίγιας.

Στο φιλικό της εθνικής Ισπανίας με την αντίστοιχη της Κόστα Ρίκα τα τέλη του 2011, ο Ίκερ Κασίγιας υπέπεσε σε άλλη μία σοβαρή γκέλα δίνοντας την ευκαιρία στους "τίκος" να σκοράρουν.

Η συνύπαρξή του με τον Μουρίνιο τον πρώτο χρόνο καλή, έπειτα εκρηκτική. Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ήταν πειθαρχικοί οι λόγοι ή αγωνιστικοί αυτοί του παραγκωνισμού του, οι κακές επιδόσεις του Κασίγιας ήταν πανταχού παρούσες. Εδώ μία γκέλα κόντρα στη Σαραγόσα.

Η ομάδα από το Σαν Σεμπαστιάν είναι ο κακός δαίμονας του Ίκερ. Απέναντι στη Ρεάλ Σοθιεδάδ έχει διαπράξει σοβαρά λάθη στο παρελθόν τόσο στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", όσο και στο "Ανοέτα".

Ο ισπανικός Τύπος, καστιγιάνικος και καταλανικός, κατακεραυνώνει τον Ίκερ Κασίγιας και καλεί τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε να τον αντικαταστήσει. Τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός όσο και ο Κάρλο Αντσελότι, δε δείχνουν διατεθειμένοι να το κάνουν. Η εμπιστοσύνη προς αυτόν τον σπουδαίο τερματοφύλακα, ακόμη και εάν έχει κλονιστεί μοιάζει αδιαπραγμάτευτη, παρά τα γραφόμενα καθημερινώς περί "κύκλου που έχει κλείσει".

πηγές: O globo, As

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ