ΞΑΝΘΗ

Γούτας: "Στόχος η πρώτη πεντάδα"

Γούτας: "Στόχος η πρώτη πεντάδα"
INTIME SPORTS

Στόχος της Skoda Ξάνθης είναι η πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Γούτας. Διαβάστε τι ανέφερε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.

Η πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος της Super League είναι ο στόχος της Skoda Ξάνθης, όπως ανέφερε ο Δημήτρης Γούτας.

Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, για την φετινή πορεία της ομάδας, για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, αλλά και για τον Ράινερ Μάουρερ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γούτας στην επίσημη ιστοσελίδα της Skoda Ξάνθης:

Ένα χαμένο πέναλτι, δύο δοκάρια, ευκαιρίες αλλά η Skoda Ξάνθη έμεινε στο "μηδέν" στο παιχνίδι της Λιβαδειάς και γνώρισε την ήττα. Το σχόλιό σου για το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής: "Σ ε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια μπήκαμε πιο καλά στο παιχνίδι, είχαμε κατοχή μπάλας και πιέσαμε τον αντίπαλο.

Δημιουργήσαμε 8-10 τελικές προσπάθειες αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε κάτι που ήταν και θέμα ατυχίας. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, το 2-0 ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε".

Η Skoda Ξάνθη από τα δέκα πρώτα παιχνίδια έχει κερδίσει τα τέσσερα. Η βαθμολογική συγκομιδή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη; " Σίγουρα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη".

Σε ποια παιχνίδια πιστεύεις ότι η ομάδα άξιζε καλύτερης τύχης; " Θεωρώ πως με τον Εργοτέλη ήμασταν καλύτεροι κι αξίζαμε τη νίκη αλλά και με τον Λεβαδειακό αν είχαμε ευστοχία θα είχαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα".

Μετά το 1-5 στην Θεσσαλονίκη επί της Καλλονής όλοι πίστεψαν πως η συνέχεια θα ήταν καλύτερη για την Skoda Ξάνθη. Όμως η εβδομάδα που ακολούθησε δεν ήταν καθόλου καλή. Δύο ήττες με 2-0 στο πρωτάθλημα και ο αποκλεισμός στο κύπελλο: " Στο παιχνίδι με την Καλλονή ήρθε το μεγάλο σκορ ίσως και να μας επηρέασε, να μας "καθησύχασε". Στα επόμενα τρία παιχνίδια πιστεύω πως ενώ τα προετοιμάσαμε σωστά δεν ήμασταν το ίδιο σοβαροί".

Πιστεύεις πως η κατάσταση μπορεί να γυρίσει και η ομάδα να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα; " Η Skoda Ξάνθη είναι υποχρεωμένη να γυρίσει την κατάσταση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ομάδα βρίσκεται επί σειρά των στην Α' Εθνική, έχει βάρος στη φανέλα της και πρέπει να κυριαρχήσει στην συνέχεια για να φτάσει στις 5 πρώτες θέσεις που είναι και ο στόχος μας".

Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι πάντα μέσα στους στόχους της ξανθιώτικης ομάδας. Και φέτος οι φιλοδοξίες τερματίστηκαν πολύ νωρίς με το 2-2 από τον Ηρακλή. Πως αισθανθήκατε μετά και από τον φετινό πρόωρο αποκλεισμό;

" Ενώ ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και είχαμε αποκτήσει το σκορ πρόκρισης στο 33ο λεπτό, στην συνέχεια πιστεύω ότι μας καθησύχασε αυτό το 2-0 και δεν ήμασταν το ίδιο καλοί.

Χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα στο θεσμό του κυπέλλου και σίγουρα το αποτέλεσμα αυτό δεν επηρέασε μόνο εμάς τους ποδοσφαιριστές αλλά και τους φιλάθλους".

Αμυντικά η Skoda Ξάνθη στα τελευταία πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει δεχθεί συνολικά 9 τέρματα. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό; " Είναι ένας αρνητικός συντελεστής αλλά δυστυχώς έχει συμβεί και τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε αυτό που ήδη έχει γίνει. Το σίγουρο είναι πως προσπαθούμε για να βελτιωθούμε άμεσα στον τομέα αυτό και ομαδικά και ατομικά".

Σίγουρα η αμυντική λειτουργία είναι ένας από τους τομείς που δουλεύει ο Ράινερ Μάουρερ. Τι άλλο προσπαθεί να περάσει ο Γερμανός προπονητής στην ομάδα; " Ο κ. Μάουρερ είναι προπονητής που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και δουλεύει πάνω και σ’ αυτό καθημερινά στις προπονήσεις. Είναι ιδιαίτερα απαιτητικός στη δουλειά του".

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Σουάρεζ Εστράδα ανέφερε πως το κλίμα στην ομάδα είναι άψογο. Οι ήττες σίγουρα επηρεάζουν την ψυχολογία όμως μπορούν να αντιστρέψουν και το κλίμα των αποδυτηρίων;

" Το γεγονός ότι έχουμε χάσει αυτά τα παιχνίδια μας επηρεάζει ως ένα βαθμό στην ψυχολογία όμως μέσα στα αποδυτήρια επικρατεί ένα ιδανικό κλίμα μεταξύ των παικτών κι αυτό δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα αλλά με τους χαρακτήρες. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας έτσι ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της'.

Κι εσύ όπως κι άλλοι συμπαίκτες σου (Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Μάνταλος, Ράνος, Παπαδημητρίου, Μπαρέττας, Τορομανίδης, Νάκας, Τσαμούρης) έκανες το βήμα παραπάνω στην καριέρα σου αφού πρώτα πέρασες από τα τμήματα υποδομής της Skoda Ξάνθη. Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχεις εντοπίσει σε βάθος χρόνου από τα ηλικιακά πρωταθλήματα μέχρι το επαγγελματικό;

" Στο πρωτάθλημα της Superleague και η οργάνωση και η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Θεωρώ πως η μεγαλύτερη διαφορά είναι η πίεση για τα αποτελέσματα που είναι σαφώς μεγαλύτερη".

Πότε κρίνεται ένας ποδοσφαιριστής πετυχημένος και τι χρειάζεται γι' αυτό; " Όταν διακρίνεται και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Για να πετύχει κάποιος αυτό τον στόχο χρειάζονται πολλές θυσίες, πολλή δουλειά και πάνω απ’ όλα σοβαρότητα".

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ