PREMIER LEAGUE

Γουλβς - Λίβερπουλ 0-1: Χρυσό τρίποντο στο 94' με ήρωα τον Οριγκί

Γουλβς - Λίβερπουλ 0-1: Χρυσό τρίποντο στο 94' με ήρωα τον Οριγκί

Η Λίβερπουλ έβλεπε την Γουλβς να ορθώνει ένα τρομερό αμυντικό τείχος για 93 λεπτά όμως στο 90+4' ο Οριγκί πήρε ασίστ από τον Σαλάχ και με κοντινό σουτ νίκησε τον Ζοζέ Σα, για να χαρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο στους ρεντς στη μάχη του τίτλου.

Απόδραση από το Μολινό για την Λίβερπουλ με ένα τεράστιο διπλό βγαλμένο από το 2019-20, όταν και είχε πανηγυρίσει πολλά σπουδαία τρίποντα στο 90+ στο δρόμο προς την επιστροφή της στην κορυφή μετά από 30 χρόνια αναμονής.

Μία τέτοια ντε-ζα-βου κατάσταση βίωσαν οι κόκκινοι το απόγευμα του Σαββάτου (4/12) στην έδρα της Γουλβς για την 15η αγωνιστική της Premier League, με τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να αρνούνται να συμφιλιωθούν με την ιδέα της ισοπαλίας και της απώλειας δύο βαθμών και να "χτυπούν" στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ντιβόκ Οριγκί, με τον Βέλγο να γυρίζει υπέροχα το σώμα του και με συρτό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να νικάει τον Ζοζέ Σα, για να γράψει το 1-0 και να εκτοξεύσει την ομάδα του πάνω από την Τσέλσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το 25ο διαδοχικό ματς Premier League που βρήκε δίχτυα η Λίβερπουλ (29ο σε όλες τις διοργανώσεις) και το πρώτο μετά απο 11 σερί στο πρωτάθλημα που δεν σκόραρε 2 ή και περισσότερα γκολ, ενώ συνολικά έφτασε τα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της όπου παίρνει τη νίκη σκοράροντας στο 90+.

Το ματς

Χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις κύλησε το πρώτο μέρος στο "Μολινό", με την Λίβερπουλ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει το γκολ αλλά την Γουλβς να αμύνεται υποδειγματικά και να μην επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους για την εστία του Ζοζέ Σα.

Ενδεικτικό της καλής απόδοσης των λύκων ήταν το γεγονός πως η πρώτη καλή στιγμή για την Λίβερπουλ καταγράφηκε στο 28', με το μονοκόμματο δεξί σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ από πάσα του Τιάγκο να περνάει άουτ, ενώ στο 31' ο Ζότα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του Κλοπ, όταν η κεφαλιά του από καλή θέση έφυγε άουτ.

Στο 38' οι φιλοξενούμενοι είχαν την τελευταία μεγάλη φάση τους στο πρώτο 45λεπτο, με τον Ρόμπερτσον να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά και τον Σαλάχ να τρέχει για να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα αλλά τον Σαΐς να προλαβαίνει και να διώχνει με τάκλιν αυτοθυσίας μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ μπήκε πιο δυνατά και στο 50' είχε πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ αλλά ο Τιάγκο είδε το κοντινό πλασέ του να αποκρούεται με τα πόδια από τον Σα ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Ντιόγκο Ζότα είχε τεράστια ευκαιρία να λυτρώσει την Λίβερπουλ ανήμερα των 25ων γενεθλίων του αλλά "κατάφερε" να μην χριστεί σκόρερ.

Ο Πορτογάλος κέρδισε τη μπάλα μετά από άστοχη έξοδο του Ζοζέ Σα και μπήκε στη μεγάλη περιοχή έχοντας μπροστά του την άδεια από γκολκίπερ εστία, όμως παρότι είχε χρόνο να επιλέξει πού θα στείλει τη μπάλα, είδε το σουτ του να την στέλνει πάνω στο σώμα του Κόουντι, του ενός εκ των δύο παικτών της Γουλβς που βρίσκονταν πάνω στη γραμμή για να αποτρέψουν το μοιραίο.

Η φάση αυτή μούδιασε τους φιλοξενούμενους και έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να ανοίξει ακόμα περισσότερο το ματς στο τελευταίο ημίωρο και να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο πάντως οι κόκκινοι αύξησαν εκ νέου την πίεσή τους και στο 87' χρειάστηκε νέα σπουδαία επέμβαση από τον τέως γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Ζοζέ Σα, ο οποίος σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Μανέ αποκρούοντας σε κόρνερ.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την την τελευταία τους λέξη και ο τελευταίος που μίλησε ήταν ο Οριγκί, με τον Βέλγο φορ να δέχεται την ασίστ του Σαλάχ και να νικάει με συρτό σουτ τον Σα στο 90+4' από το ύψος της μικρής περιοχής, για να χαρίσει ένα σπουδαίο τρίποντο στους κόκκινους που τους έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, με ματς παραπάνω από την Μάντσεστερ Σίτι.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κίλμαν, Κόουντι, Σαΐς, Σεμέδο, Ντεντόνκερ, Νέβες, Ετ Νουρί (90' Χούβερ), Τραορέ (88' Τρινκάο), Χιμένες, Χουάνγκ (79' Μουτίνιο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (68' Οριγκί), Τιάγκο, Μανέ, Σαλάχ (95' Μίλνερ), Ζότα (82' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 3-2

Νιούκαστλ - Μπέρνλι 1-0

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ THE PREMIER GREEKS ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ