PREMIER LEAGUE

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 3-2: Θρίαμβος με ανατροπή για τα "σφυριά" στο ντέρμπι με την πρωτοπόρο

Οι παίκτες της Γουέστ Χαμ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι
Οι παίκτες της Γουέστ Χαμ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι © 2021 ALASTAIR GRANT / AP IMAGES

Σε ένα ματς ροντέο με πέντε γκολ η Γουέστ Χαμ επικράτησε με ανατροπή 3-2 της Τσέλσι για την 15η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να δίνει την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι να ανέβει στην κορυφή αν επικρατήσει εκτός έδρας της Γουότφορντ.

Η Τσέλσι στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Premier League γνώρισε την πρώτη εκτός έδρας ήττα της με 3-2 κόντρα στη Γουέστ Χαμ σε ένα παιχνίδι ροντέο, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες να βρίσκεται δύο φορές πίσω στο σκορ να ισοφαρίζει ισάριθμες και στο τέλος να κάνει την ανατροπή με τον Μαζουακού.

Έτσι, η πρωτοπόρος Τσέλσι έδωσε την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι να τους προσπεράσει και να πιάσει κορυφή αν επικρατήσει εκτός έδρας της Γουότφορντ το απόγευμα του Σαββάτου (19:30).

Μάλιστα, στα τελευταία 48 ματς που η Τσέλσι προηγήθηκε στο ημίχρονο παρέμεινε αήττητη, με την τελευταία φορά που ηττήθηκε να είναι από τον Δεκέμβριο του 2018. Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να είναι καλά οργανωμένοι και να έχουν κλείσει τους χώρους, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να δυσκολεύεται να βρει κενούς χώρους.

Στο 28' έπειτα από στατική φάση η Τσέλσι άνοιξε το σκορ. Ο Τιάγκο Σίλβα κέρδισε την εναέρια μονομαχία κόντρα στον Αντόνιο μετά από εκτέλεση κόρνερ, πετάχτηκε και με μία σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Φαμπιάνσκι, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα με την άκρη των δακτύλων του, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Ένα λεπτό μετά ο Βραζιλιάνος έσωσε τους "μπλε" από βέβαιο γκολ, καθώς στο 29' έδιωξε το σουτ του Σούτσεκ, με την μπάλα να έχει περάσει τον Μεντί και να κατευθύνεται στην εστία.

Η λάθος αντίδραση στην άμυνα της Τσέλσι, της χάλασε ωστόσο το προβάδισμα, αφού έπειτα από ένα κακό γύρισμα του Ζορζίνιο η μπάλα κατέληξε στον Μπόουεν που βγήκε τετ α τετ με τον Μεντί. Ο κίπερ των Λονδρέζων τον ανέτρεψε και ο ρέφερι έστησε την μπάλα στα 11 βήματα, με τον Λανσίνι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους από τη λευκή βούλα στο 40'.

Η χαρά ωστόσο, της Γουέστ Χαμ δεν διήρκεσε για πολύ. Μετά από λάθος στον χώρο του κέντρου οι μπλε ανέκτησαν την κατοχή με τον Λόφτους Τσίκ. Στη συνέχεια ο Ζιγές είδε από αριστερά την κίνηση του Μάουντ, ο οποίος έκανε το πλασέ στην αριστερή γωνία του Φαμπιάνσκι για το 2-1 στο 44'.

Η ομάδα του Ντέιμς Μόγες είχε τα ηνία στο δεύτερο μέρος και βρήκε γρήγορα το γκολ για το 2-2. Στο 56' ο Τσούφαλ έκανε την πάσα για τον Μπόουεν, ο οποίος εκτέλεσε, με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Κρίστενσεν και να καταλήγει στην εστία του Μεντί και να φέρνει το ματς στα ίσα. Στο 87' η Γουέστ Χαμ έκανε την ανατροπή, με τον Μαζουακού να κάνει το 3-2 έπειτα από τρομερή σέντρα σουτ από τα αριστερά. Μάλιστα, ο Κονγκολέζος βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στο πρωτάθλημα έπειτα από έξι χρόνια, υποχρεώνοντας την Τσέλσι στην πρώτη εκτός έδρα ήττα της τη φετινή σεζόν.

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Ντόουσον, Ζούμα, Ντιόπ, Τζόνσον (45+2' Μαζουακού), Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Λανσίνι, Αντόνιο

Τσέλσι: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Λόφτους – Τσικ, Ζορζίνιο, Αλόνσο, Μάουντ, Ζιγές (64' Χάντσον Οντόι), Χάβερτς (46' Λουκάκου)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ