ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Γουινέα - Γκάμπια 0-1: Προημιτελικά στην παρθενική συμμετοχή της, έξω η ομάδα του Αγκιμπού Καμαρά

Οι παίκτες της Γκάμπια πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γουινέα στη φάση των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Κουέκονγκ", Μπαφουσάμ | Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Γκάμπια πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Γουινέα στη φάση των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Κουέκονγκ", Μπαφουσάμ | Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 © 2022 SUNDAY ALAMBA/ASSOCIATED PRESS

Η Γκάμπια πήρε μία ιστορική πρόκριση από τη φάση των 16 στο ντεμπούτο της στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με το 1-0 επί της Γουινέας.

Η Γκάμπια έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021, στην παρθενική συμμετοχή της στην τελική φάση του τουρνουά. Το 1-0 επί της Γουινέας στη φάση των 16 προήλθε από ένα γκολ του Μούσα Μπάροου, έπειτα από ένα πολύ κακό παιχνίδι χωρίς φάσεις μέχρι τις συναρπαστικές καθυστερήσεις.

Ο Αγκιμπού Καμαρά βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Γουινέας, όμως δεν κατάφερε να συνεισφέρει πολλά σε ένα 1ο ημίχρονο χωρίς φάσεις. Μοναδική εξαίρεση το τετ α τετ του Μοχαμέντ Μπαγιό, έπειτα από κόντρες, με τον Μπαμπουκάρ Γκαγέ να προλαβαίνει να του κλείνει το οπτικό πεδίο και να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 2ο ημίχρονο, η Γουινέα ανέβασε ρυθμούς, άρχισε να επιχειρεί σουτ από κάθε απόσταση και με κάθε τρόπο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σε μία σπάνια επίθεση της Γκάμπια, ο Γιουσουφά Μπομπ βρήκε τον Μούσα Μπάροου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, ανάμεσα στα στόπερ, πλάσαρε και σημείωσε ένα ιστορικό γκολ.

Ο Καμπά Ντιαβαρά αντικατέστησε τον Αγκιμπού Καμαρά έπειτα από το γκολ, ψάχνοντας να βρει την ισοφάριση με τον Μορλαγέ Σιλά. Η μπάλα έφτασε στα δίχτυα από τον Ιμπραχιμά Κονέ λίγο αργότερα, όμως το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Γιουσουφά Εντζί που είχε περάσει ως αλλαγή για την Γκάμπια δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Γκαγέ, όλα ήταν ανοιχτά για την ισοφάριση.

Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Ιμπραχιμά Κοντέ έκανε σέντρα στο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Ζοζέ Καντέ που σούταρε έξω από την περιοχή, ο Γκαγέ απέκρουσε κι η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι, μέχρι να απομακρυνθεί. Η Γουινέα ζήτησε και πέναλτι, ο VAR είχε διαφορετική άποψη και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κοντέ.

ΓΟΥΙΝΕΑ: Κεϊτά, Σο, Μ. Καμαρά, Κοντέ, Ντιαβαρά, Σισέ, Α. Καμαρά (76' Σιλά), Μορίμπα, Κονατέ (83' Γκιλαβογκί), Καντέ, Μπαγιό (83' Καμπά)

ΓΚΑΜΠΙΑ: Γκαγέ, Γιάνκο, Γκόμεζ, Ο. Κόλεϊ, Τουρέι, Ε. Νταρμπό (72' Εντζί), Μαρέχ, Μπομπ (90+1' Τζάλοου Εμπάι), Μό. Μπάροου (72' Τσίζεϊ), Α. Τζάλοου (63' Ε. Κόλεϊ), Μού. Μπάροου

Τα αποτελέσματα της φάση των 16

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία
  2. Σενεγάλη ή Πράσινο Ακρωτήρι - Μάλι ή Ισημερινή Γουινέα
  3. Γκάμπια - Καμερούν ή Κομόρες
  4. Ακτή Ελεφαντοστού ή Αίγυπτος - Μαρόκο ή Μαλάουι

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ