CHAMPIONS LEAGUE

Γκρίνια στη Ρεάλ

Real Madrid coach Bernd Schuster, right, and Olympiakos coach Panagiotis Lemonis, center, give instructions to their players during their Champions League Group C soccer match at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Wednesday Oct. 24 2007 (AP Photo/Bernat Armangue)
Σουστερ AP

To SPORT 24 μεταφέρει παραλειπόμενα και δηλώσεις από το στρατόπεδο της Ρεάλ μετά την ήττα (vid)

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Μια ώρα περίπου πριν την έναρξη του ματς φανατικοί οπαδοί της τοπικής ομάδας άρχισαν να πετούν αντικείμενα στο πούλμαν των «μερένγκες», σπάζοντας το παρμπρίζ και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο όχημα. Ο πρόεδρος της Σεβίγια Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο, ενημέρωσε τους ανθρώπους της Ρεάλ πως θέτει στη διάθεσή τους το πούλμαν της δικής του ομάδας, ώστε να μεταβεί η αποστολή των μαδριλένων στο αεροδρόμιο μετά το τέλος του αγώνα, ήδη όμως το γεγονός είχε εκνευρίσει τους διοικούντες «ρεαλίστας», οι οποίοι στη συνέχεια αντιμετώπισαν στα επίσημα την οργή και τα «γαλλικά» των παριστάμενων.
Ανδαλουσία βλέπετε και τα αίματα βράζουν. « Μας φέρθηκαν ελεεινά», δήλωσε στις κάμερες ο πρόεδρος της Ρεάλ, Ραμόν Καλντερόν, προσθέτοντας: « Είχα πολύ καιρό να ακούσω τέτοια ενορχηστρωμένη αισχρολογία και μάλιστα από αυτούς που βρίσκονταν στα επίσημα».

Το μεγαλύτερο υβρεολόγιο πάντως είχε στόχο τον Πέτζα Μιγιάτοβιτς, ο οποίος εκτός εαυτού, αναγκάστηκε να φύγει από τα επίσημα μετά από σύσταση της αστυνομίας και να παρακολουθήσει το παιχνίδι από τη φυσούνα. Εκεί, στον αγωνιστικό χώρο, μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα. Για αυτό πάντως φρόντισε ο διαιτητής Ιθκιέρδο, σφυρίζοντας άλλα αντί άλλων, αδικώντας και τις δυο ομάδες, προκαλώντας όμως περισσότερο την οργή των ηττημένων όπως ήταν φυσικό.

"Είναι Καταλανός, αυτό τα λέει όλα"

Σε αυτή τη φράση αρκέστηκε ο Μπερντ Σούστερ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία του αγώνα, βάζοντας έτσι κι άλλη φιτιλιά στο ήδη τεταμένο κλίμα. Ο Γερμανός ήταν εκνευρισμένος και ειρωνικός απέναντι στους δημοσιογράφους, οι οποίοι – είναι αλήθεια – συναγωνίστηκαν μαζί του στο ποιος θα προκαλέσει περισσότερο τον άλλο.

Ο Ραούλ ήταν ο μόνος παίκτης της Ρεάλ που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου και μίλησε για αδικία και κλοπή. Την ίδια ακριβώς δήλωση στη μικτή ζώνη έκανε και ο Γκούτι, λέγοντας πως ο διαιτητής "χάιδεψε" τη Σεβίγια και επέτρεψε στους παίκτες της να παίζουν ξύλο αντί για μπάλα. Στο σχόλιο του Ισπανού δημοσιογράφου της "Μάρκα" " Πωπω Χοσέ, τι ήττα η αποψινή!", απάντησε: " Όχι ήττα, ληστεία!" και απομακρύνθηκε κατεβάζοντας και αυτός τα δικά του... καντήλια.

To κεφάλαιο Ολυμπιακός

Με την πολύτιμη βοήθεια των Ισπανών συναδέλφων και φίλων Χοακίν Αδόρνα και Σεμπαστιάν Κανέλο, το SPORT 24 έδωσε το παρόν στο χθεσινό παιχνίδι και παρόλο που το γενικότερο κλίμα δεν βοήθησε πολύ, μπορέσαμε να έχουμε κάποιες δηλώσεις σχετικά με το παιχνίδι της Τρίτης.

Οι δυο δημοσιογράφοι προσπάθησαν να μεταφέρουν τις ερωτήσεις μας στους «μερένγκες» και ιδού τι «ψάρεψαν»:

Την ώρα που ο Σούστερ σηκωνόταν να φύγει από την αίθουσα Τύπου του «Σάντσεθ Πιθχουάν», ερωτήθηκε: « Και τώρα το Τσάμπιονς. Πώς βλέπετε το παιχνίδι της Τρίτης στην Ελλάδα;» Αγριοκοιτώντας ο Γερμανός – ο οποίος μάλλον δεν είχε καμία όρεξη για κουβέντες – κάρφωσε για μια ακόμα φορά τον Ιθκιέρδο λέγοντας: « Με ενημέρωσαν πως εκεί ο διαιτητής δεν θα είναι Καταλανός, άρα έχουμε μια ελπίδα!»

Πιο ψύχραιμος ο Ραούλ, απάντησε στην ίδια ερώτηση με πιο ποδοσφαιρικό τρόπο: « Διαφορετική διοργάνωση το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ έχει την υποχρέωση να πηγαίνει παντού για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός μέσα στο Μπερναμπέου μάς δυσκόλεψε. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι στην Αθήνα. Θέλει σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση».

Ο Γκούτι που αποχώρησε κουτσαίνοντας ελαφρά από τα πολλά χτυπήματα που δέχτηκε – δεν έχει κάτι σοβαρό και θα είναι κανονικά στην αποστολή της Ρεάλ – δεν θέλησε να μιλήσει για το ματς της Τρίτης. Στην ερώτηση γιατί η ομάδα δεν βρίσκει έναν σταθερό ρυθμό και παρουσιάζει συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και αν αυτό θα φανεί πάλι στην Αθήνα, είπε πως ο Ολυμπιακός είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση και πως η ομάδα θα αφοσιωθεί σε αυτό τον στόχο από σήμερα το πρωΐ.

Ο μοναδικός παίκτης της Ρεάλ που δέχτηκε να πει δυο κουβέντες παραπάνω για τη συνάντηση του «Γ.Καραϊσκάκης» ήταν ο Μετσέλντερ.

« Θυμόμαστε ακόμα το παιχνίδι στο Μπερναμπέου. Οι Έλληνες μας δυσκόλεψαν πολύ και το ίδιο θα κάνουν και στην Αθήνα, όπου σημειωτέον θα έχουν και τη στήριξη των οπαδών τους. Το θετικό για μας είναι πως θα έχουμε λιγότερες απουσίες. Πάντως οι αντίπαλοι έδειξαν πως διαθέτουν μαχητικότητα και παίκτες που μπορούν να καθαρίσουν ένα παιχνίδι, γι’ αυτό και το κυριότερο που θα πρέπει να προσέξουμε για να αποτρέψουμε δυσάρεστες εκπλήξεις είναι να έχουμε καθαρό μυαλό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Ο διεθνής Γερμανός δε δυσκολεύτηκε να απαντήσει και στην ερώτηση ποιους παίκτες ξεχωρίζει περισσότερο από τους «ερυθρόλευκους», αναφέροντας τους συνήθεις υπόπτους των τελευταίων παιχνιδιών: « Ο Γκαλέτι και ο Κοβάσεβιτς δεν είναι μόνο καλοί παίκτες, αλλά έχουν και την εμπειρία χρόνων στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Το κυριότερο όμως είναι η εικόνα της ομάδας που παρουσίασαν οι Έλληνες, με τη διαρκή κίνηση και τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις».

Δείτε τα γκολ από το χθεσινό Σεβίλλη-Ρεάλ 2-0
































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ