ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Ήμασταν τυχεροί κόντρα στην Νότιγχαμ, που ο αγωνιστικός χώρος ήταν στεγνός"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League κόντρα στην Νότιγχαμ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League κόντρα στην Νότιγχαμ @2024 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χαρακτήρισε δύσκολη την επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι στο "Σίτι Γκράουντ" απέναντι στην Νότιγχαμ και έκανε λόγο για τον στεγνό αγωνιστικό χώρο που εντέλει βοήθησε την ομάδα του.

Η Νότιγχαμ κοίταξε στα μάτια την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Ευρώπης και κόσμου ολοκληρώνοντας τον αγώνα με περισσότερες τελικές και μεγαλύτερο ποσοστό στα xgoals, όμως αυτό δεν αποτυπώθηκε στη βαθμολογία, με την Μάντσεστερ Σίτι να επικρατεί με σκορ 2-0 με τα γκολ των Γκβάρντιολ και Χάλαντ και να μένει στο κυνήγι της κορυφής.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο στεγνός αγωνιστικός χώρος του "Σίτι Γκράουντ" έπαιξε και αυτός το ρόλο του στην τελική έκβαση της αναμέτρησης αφού αποδείχτηκε πως ωφέλησε την ομάδα του και όχι τους γηπεδούχους.

"Ήμασταν τυχεροί που ο αγωνιστικός χώρος ήταν τόσο στεγνός αφού αυτός ήταν ο λόγος που έχασε τις ευκαιρίες της η Νότιγχαμ. Οπότε ήμασταν τυχεροί απόψε που το χορτάρι ήταν σε αυτή την κατάσταση"

Ήταν δύσκολο παιχνίδι και μας πίεσαν με γρήγορους και ποιοτικούς παίκτες. Πήραμε μία σπουδαία νίκη και έχουμε τώρα μία εβδομάδα να πάρουμε δυνάμεις ενόψει των επόμενων αγώνων.

Εάν ο αγωνιστικός χώρος ήταν καλύτερος, με τους γρήγορους παίκτες που έχουν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για αυτούς. Αυτό είναι σίγουρο", τόνισε ο Καταλανός, ο οποίος δεν έκρυψε παράλληλα την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση εισιτηρίου για το Champions League της νέας σεζόν:

"Νομίζω πως η πρόκριση στο Champions League είναι ο σημαντικότερος στόχος και το σημαντικότερο επίτευγμα που μπορεί να έχει μία ομάδα. Το πετύχαμε, με τέσσερα ματς να απομένουν.

Ξανά, συγχαρητήρια σε όλους στον σύλλογο και ειδικά στους παίκτες που πέτυχαν τον συγκεκριμένο στόχο".

Σημειώνεται πως απέναντι στην Νότιγχαμ ο Γκουαρδιόλα συμπλήρωσε 300 ματς στον πάγκο της Σίτι σε επίπεδο Premier League, με τον τρις κάτοχο του Champions League να μετράει 221 νίκες-41 ισοπαλίες-38 ήττες και να έχει ποσοστό νικών 73,7%.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ