ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Εάν παραβιάζαμε τους κανόνες του FFP θα είχαμε τιμωρηθεί"

Manchester City's head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle at the Ethiad Stadium in Manchester, England, Wednesday, July 8, 2020. (Oli Scarff/Pool via AP)
Manchester City's head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle at the Ethiad Stadium in Manchester, England, Wednesday, July 8, 2020. (Oli Scarff/Pool via AP) OLI SCARFF/POOL VIA AP

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση του CAS να επιτρέψει στην Μάντσεστερ Σίτι να αγωνιστεί στην Ευρώπη, εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και στους ανταγωνιστές της ομάδας του εντός και εκτός συνόρων.

H UEFA πήρε πριν λίγους μήνες την απόφαση για διετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Σίτι λόγω παραβίασης του Financial Fair Play, όμως η ομάδα του Μάντσεστερ πήγε την υπόθεση στο CAS όπου εκεί δικαιώθηκε, καθώς έγινε άρση του αποκλεισμού και θα μπορέσει να συμμετάσχει κανονικά στο Champions League τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Το γεγονός αυτό σκόρπισε ενθουσιασμό στους "πολίτες", με τη διοίκηση να ετοιμάζει μεταγραφική αντεπίθεση μετά την αθώωση από το CAS και τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην κρύβει την ευτυχία του μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (14/7).

"Είμαι απίστευτα χαρούμενος για αυτή την απόφαση, που δείχνει πως αυτό που έλεγαν όλοι για το σύλλογο δεν είναι αλήθεια και που μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που κερδίσαμε εκεί.

Όπως έχω πει πολλές φορές, εάν είχαμε κάνει κάτι λάθος θα αποδεχόμασταν την απόφαση της UEFA και του CAS επειδή θα είχαμε κάνει κάτι λάθος. Έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας όταν πιστεύουμε πως είναι σωστό αυτό που έχουμε κάνει.

Τρεις ανεξάρτητοι δικαστές το είπαν αυτό", τόνισε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Μπόρνμουθ για την 36η αγωνιστική της Premier League, για να προσθέσει:

"Χθες (13/7) ήταν μία ωραία ημέρα επειδή παίξαμε με τους ίδιους κανονισμούς στην Ευρώπη για το financial fair play. Εάν τους παραβιάζαμε, θα είχαμε τιμωρηθεί. Φυσικά και είμαστε απίστευτα ευτυχισμένοι επειδή μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτό που πετύχαμε στον αγωνιστικό χώρο.

Manchester City manager Pep Guardiola speaks during a press conference at the City Football Academy, Manchester, England, Tuesday Dec. 11, 2018. Manchester City will play Hoffenheim in a Champions League soccer match on Wednesday. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester City manager Pep Guardiola speaks during a press conference at the City Football Academy, Manchester, England, Tuesday Dec. 11, 2018. Manchester City will play Hoffenheim in a Champions League soccer match on Wednesday. (Martin Rickett/PA via AP) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Έχασαν στο χορτάρι. Θα πρέπει να βγουν στο χορτάρι και να μας κερδίσουν, αυτός είναι ο αθλητισμός. Εάν είχαμε κάνει κάτι λάθος θα αποδεχόμασταν τιμωρία από κάθε θεσμό: την Premier League, την UEFA, την FIFA.

Χθες ήταν σπουδαία ημέρα επειδή δείξαμε πως παίζουμε με τους ίδιους κανόνες με όλα τους ελίτ συλλόγους. Μπορούμε να παίξουμε στο Champions League τη νέα σεζόν επειδή αυτό που κάναμε ήταν σωστό.

Αυτό που κάναμε την τελευταία δεκαετία έγινε εντός γηπέδου. Ξέρω πως αυτή η κατάσταση δεν είναι άνετη για τους ελίτ συλλόγους, όπως η Λιβερπουλ, η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ. Αλλά θέλουμε να τους ανταγωνιστούμε".

Και κατέληξε ο 49χρονος τεχνικός με τα εξής λόγια: "Αξίζουμε να είμαστε πιο δυνατοί. Δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια για να είμαστε εδώ. Αξίζουμε να είμαστε εδώ. Κάναμε βήματα προόδου μέσα σε 10 χρόνια.

Επενδύσαμε πολλά χρήματα, όπως αρκετοί σύλλογοι και το κάναμε με σωστό τρόπο. Δεν τιμωρηθήκαμε επειδή ακολουθήσαμε τους κανόνες του FFP. Εάν δεν τους είχαμε ακολουθήσει, θα μας τιμωρούσαν.

Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει πως είμαστε εδώ για να ανταγωνιστούμε εντός γηπέδου στο ίδιο επίπεδο με όλες τις ελίτ ομάδες της Αγγλίας και της Ευρώπης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ