ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Αμφισβητήστε μας πάλι, θα δούμε τι θα γίνει"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα © 2023 DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε τα σχόλια και τις κριτικές για τη Μάντσεστερ Σίτι, που βρίσκεται στο -8 από την κορυφή, εξηγώντας πως όταν χάνεις πάντα θα αμφιβάλλουν.

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ στο πλαίσιο της Boxing Day και μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων επί της Φλουμινένσε θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να μειώσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε την ευκολία του κόσμου να κρίνει και να αμφισβητεί την ομάδα μόλις χάσει, τονίζοντας πως όλοι περιμένουν στη "γωνία" να γίνει το λάθος.

"Είναι μια επιχείρηση, παίρνεις τα εύσημα μόνος όταν κερδίζεις. Δεν κερδίζεις; Δεν είσαι τίποτα, μηδενίζεται αυτό που έχεις κάνει στο παρελθόν.

Όσο νικάς, θέλουν να αποτύχεις περισσότερο από ποτέ. Το ένιωσα όταν κερδίζαμε στην Μπαρτσελόνα. Είναι φυσιολογικό. Οι άνθρωποι λένε "πόσο καλά παίζουν, πόσο ιδιοφυΐα είναι".

Αλλά δίνουν τα εύσημα μόνο και μόνο επειδή κερδίζουμε. Όταν όμως, δεν κερδίζεις πάντα θα αμφιβάλλουν, αλλά αυτό είναι το ωραίο. Δεν πειράζει. Και αμφισβητήστε μας, θα δούμε τι θα γίνει.

Το είπα και πριν πως όταν παίξαμε απίστευτα καλά κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, τη Λίβερπουλ και τη Τότεναμ και δεν πήραμε τη νίκη. Είναι μια πραγματική απόδειξη ότι δεν τους νοιάζει ο τρόπος που παίζουμε.

Παίξαμε πολύ καλά, παρόμοια με τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, αλλά δεν νικήσαμε. Είναι "καταστροφή και κρίση". Φυσικά και έχουμε κακές στιγμές όπως η Άστον Βίλα, που ήταν καλύτερη. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα;

Μπορούν να παίξουν καλύτερα, οπότε πρέπει να το αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε χαρούμενοι, αλλά μας περιμένουν στη γωνία", είπε ο Ισπανός τεχνικός.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ