ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Γκιουντογκάν: "Απογοητεύσαμε τον Φλικ, είμαστε θλιμμένοι"

Ο Ιλκάι Γκιουντογκάν σε συνέντευξη Τύπου της Γερμανίας πριν από διεθνές φιλικό με την Γαλλία | 11 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Ιλκάι Γκιουντογκάν σε συνέντευξη Τύπου της Γερμανίας πριν από διεθνές φιλικό με την Γαλλία | 11 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η απόλυση του Χάνσι Φλικ από τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας ήταν γροθιά στο στομάχι για αρκετά μέλη της ομάδας, με τον Ιλκάι Γκιουντογκάν να αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτή την εξέλιξη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε.

Η εθνική Γερμανίας συνιστά μία από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχοντας να επιδείξει μεταξύ άλλων και τέσσερις τίτλους πρωταθλήτριας κόσμου, ωστόσο αυτή την εποχή οι άνθρωποί της αισθάνονται πως ζουν έχοντας μονίμως από πάνω τους ένα μαύρο σύννεφο.

Σύννεφο γκρίνιας, εσωστρέφειας, αμφισβήτησης και προβληματισμού, με τον Χάνσι Φλικ να πληρώνει μάλιστα το μάρμαρο για τα άσχημα αποτελέσματα (με πρώτο και καλύτερο τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ) χάνοντας τη δουλειά του ύστερα από την φιλική εντός έδρας συντριβή (1-4) από την Ιαπωνία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στα 123 χρόνια ιστορίας της "Νάσιοναλμανσαφτ" που η DFB πήρε την απόφαση να διώξει προπονητή (οι 10 προκάτοχοί του έφυγαν με δική τους θέληση), με την ατμόσφαιρα να είναι βαριά ενόψει του διεθνούς φιλικού της Τρίτης με την Γαλλία, στο Ντόρτμουντ, και τον Ιλκάι Γκιουντογκάν να νιώθει την ανάγκη να... απολογηθεί στη συνέντευξη Τύπου.

"Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι αυτή τη στιγμή ένα μείγμα θλίψης, απογοήτευσης και απελπισίας. Ως παίκτης, έχω την αίσθηση πως απογοήτευσα τον Χάνσι, για να είμαι ειλικρινής.

Ήταν πάντα συγκεντρωμένος, γεμάτος κίνητρα και ενέργεια. Δυστυχώς ως ομάδα δεν καταφέραμε να μεταμορφώσουμε όλα τα παραπάνω στοιχεία σε κάτι", υπογράμμισε ο μέσος της Μπαρτσελόνα, για να συμπληρώσει:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Η συλλογικότητα ήταν αυτή που έκανε πάντα δυνατή την εθνική Γερμανίας. Τώρα έχουμε αρκετούς παίκτες παγκοσμίου επιπέδου, όμως ως ομάδα δεν έχουμε μπορέσει να βγάλουμε τα στοιχεία αυτά στο χορτάρι.

Οι καλύτερες ομάδες είναι εκείνες που δίνουν το 100%. Συμβαίνουν τα λάθη αλλά δεν πρέπει να τα αποδεχόμαστε. Όταν πέρυσι κατέκτησα το Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι έκανα πάρα πολλά λάθη, αλλά εγώ και οι συμπαίκτες μου ήμασταν πάντα έτοιμοι να τα διορθώσουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ