ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Τέλος ο Χάνσι Φλικ από την εθνική Γερμανίας

Ο Χάνσι Φλικ μετά από την ήττα της Γερμανίας από την Ιαπωνία σε διεθνή φιλική αναμέτρηση | 9 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Χάνσι Φλικ μετά από την ήττα της Γερμανίας από την Ιαπωνία σε διεθνή φιλική αναμέτρηση | 9 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η εντός έδρας συντριβή από την Ιαπωνία αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Χάνσι Φλικ από τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, με την ομοσπονδία της χώρας να γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσης το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η εθνική Γερμανίας θύμιζε τον τελευταίο χρόνο καζάνι που βράζει, μετά από τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ και ο αγωνιστικός διασυρμός το βράδυ του Σαββάτου από την Ιαπωνία (ήττα με 4-1 στο Βόλφσμπουργκ) έφερε την... έκρηξη.

Τουτέστιν, την αποχώρηση του Χάνσι Φλικ από τον πάγκο των πάντσερ, με τους οπαδούς και τα μίντια να του ασκούν δριμεία κριτική και την γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να παίρνει την απόφαση για την αποχώρησή του.

Απόφαση που κοινοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (10/10), με την DFB να κάνει γνωστό πως παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής ομάδας αποτελεί άμεσα τόσο ο Φλικ όσο και οι δύο άμεσοι συνεργάτες του, με τους Ρούντι Φέλερ, Χάνες Βολφ και Σάντρο Βάγκνερ να κάθονται στον πάγκο στον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης στο Ντόρτμουντ απέναντι στην Γαλλία.

"Ο Χάνσι Φλικ είχε υποστεί φθορά στους τελευταίους μήνες. Μαζί με το επιτελείο του έδωσε τα πάντα για να επιστρέψουμε μετά από το Μουντιάλ του Κατάρ και να βελτιωθούμε. Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να συνειδητοποιήσουμε πως δεν το πέτυχε.

Ο αγώνας με την Ιαπωνία μάς έδειξε πως δεν έχουμε σημειώσει πρόοδο. Δεν είναι εύκολη στιγμή για μένα επειδή εντάχτηκα στην γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον Φεβρουάριο για να στηρίξω τον Χάνσι Φλικ με κάθε τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και πιστεύω ακράδαντα πως από τη θέση του ομοσπονδιακού θα μπορούσε να μας ξαναβάλει στο δρόμο των επιτυχιών. Τώρα όμως θα πρέπει να δράσουμε υπεύθυνα, οφείλουμε να αλλάξουμε κάτι ώστε να υπηρετήσουμε τον απαιτητικό και φιλόδοξο ρόλο των διοργανωτών του Euro, διοργάνωση για την οποία έχουμε όλοι ελπίδες.

Αυτό περιμένουν οι Γερμανοί φίλαθλοι από εμάς", ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ο Ρούντι Φέλερ, τονίζοντας πως άμεσος στόχος του είναι να βρει τον αντικαταστάτη του Φλικ που θα καταφέρει μακροπρόθεσμα να επαναφέρει την εθνική ομάδα της χώρας στο υψηλότερο επίπεδο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ