ΙΤΑΛΙΑ

Γκασπερίνι: "Τώρα παίζουν όλοι όπως η Αταλάντα"

Γκασπερίνι: "Τώρα παίζουν όλοι όπως η Αταλάντα"
ALFREDO FALCONE/LAPRESSE VIA AP

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι αναφέρθηκε με καμάρι στο σύστημα με τρεις στην άμυνα που εφάρμοσε η Αταλάντα και το αντέγραψαν άλλες ιταλικές ομάδες και έστειλε μήνυμα σε Λίβερπουλ και Άγιαξ ενόψει της δεύτερης σερί συμμετοχής των μπεργκαμάσκι στο Champions League.

Πέρυσι η Αταλάντα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League στην παρθενική παρουσία της στο θεσμό ενώ φέτος ετοιμάζεται να μπει στους ομίλους με τον αέρα του "3 στα 3" στην Serie A όπου φιλοδώρησε με τεσσάρες και πεντάρες τους αντιπάλους της.

Το αποτέλεσμα είναι να μη φοβάται ούτε την Λίβερπουλ ούτε τον Άγιαξ τους οποίους θα αντιμετωπίσει και προβάλλουν ως το φαβορί για την πρόκριση στα νοκ-άουτ έχοντας να επιδείξουν 10 τίτλους Champions League, με τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να ξεκαθαρίζει:

"Το ολλανδικό ποδόσφαιρο σίγουρα έχει επηρεάσει τον οπτική μου για το ποδόσφαιρο. Θα βρεθούμε απέναντι σε δύο γίγαντες του ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει το Champions League αλλά στόχος μας δεν είναι απλά να εντυπωσιάσουμε αλλά να πάρουμε το εισιτήριο στην επόμενη φάση".

Όσο για το μυστικό της Αταλάντα, ο τεχνικός της επαίνεσε τους ποδοσφαιριστές του, κάνοντας λόγο για την τρομερή ευελιξία που έδειξαν στο να εφαρμόσουν ένα σύστημα με τριάδα στην άμυνα, που φαινόταν "ξένο" μερικά χρόνια πριν.

"Το 2011 είχα βρεθεί κοντά στην Αταλάντα αλλά τελικά πήγα στην Ίντερ. Το να χρησιμοποιώ άμυνα με τρεις εθεωρείτο κάτι σαν αίρεση, τώρα όμως οι Γιουβέντους, Ρόμα, Λάτσιο και Ίντερ παίζουν όλες τους με τρεις πίσω.

Θεωρώ πως έτσι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσεις από την άμυνα και τα αποτελέσματα με δικαιώνουν. Οφείλω βέβαια να ευχαριστήσω τους παίκτες μου που ακολουθούν πιστά το σύστημα.

Για αρκετό καιρό ο κόσμος έλεγε ότι τρέχουμε περισσότερο από όλους, αλλά ήμασταν στη μέση αν βλέπατε τα νούμερα. Έχουμε και παίκτες με σπουδαία τεχνική, διαφορετικά δεν θα είχαμε βάλει 98 γκολ όπως κάναμε πέρυσι στην Serie A.

Στόχος μου είναι να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι παίκτες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και να κάνουμε προπόνηση με μπάλα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ