ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Γκαλτιέ: "Κανείς παίκτης πάνω από την ομάδα, θέλω να μείνει ο Νεϊμάρ"

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ στην παρουσίαση του ως ο νέος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν | 5 Ιουλίου 2022
Ο Κριστόφ Γκαλτιέ στην παρουσίαση του ως ο νέος προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν | 5 Ιουλίου 2022 @2022 THOMAS PADILLA/AP IMAGES

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ μίλησε για τις "καυτές πατάτες" των ημερών στην Παρί κατά την παρουσίασή του, δηλαδή το θέμα του Νεϊμάρ και των παικτών που δεν βρίσκονται στα πλάνα για τη νέα σεζόν.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ παρουσιάστηκε ως ο νέος προπονητής της Παρί το μεσημέρι της Τρίτης, σε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε και η πρόσληψή του. Ο πρόεδρος της ομάδας, Νασέρ αλ Κελαϊφί, ανακοίνωσε την εξέλιξη και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον 55χρονο προπονητή, ο οποίος δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του.

""Είμαι συγκινημένος και περήφανος. Το 'Παρκ ντε Πρενς' είναι ένα σύμβολο. Αν δέχθηκα αυτήν τη θέση στην Παρί, είναι επειδή θεωρώ ότι είμαι ικανός γι' αυτήν. Η παρουσία του Λουίς Κάμπος στην Παρί ήταν κομβική και ύστερα οι συνομιλίες με τον πρόεδρο με έκαναν να δεχθώ την πρόταση της Παρί, με μεγάλη ταπεινότητα και αποφασιστικότητα".

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει την Παρί του σε αγωνιστικό επίπεδο, απάντησε: "Θέλω να δω ένταση, ρυθμό και τους παίκτες να ανακτούν την κατοχή της μπάλας ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχω συναντηθεί με τους παίκτες μέχρι στιγμής, αλλά έχω μιλήσει με τη διοίκηση για το τι θέλω να κάνω. Έχει συζητηθεί αρκετά άμυνα με τρεις. Είμαι τυχερός που έχω εκπληκτικούς παίκτες στα άκρα, αλλά κι όσους παίζουν στον άξονα. Ωστόσο, υπάρχει μια τάση για άμυνα των τριών, ναι".

Στις πιο "καυτές" ερωτήσεις, κλήθηκε να απαντήσει για το θέμα των ημερών, την περιθωριοποίηση παικτών που δεν βρίσκονται στα πλάνα για τη νέα χρονιά: "Θα μιλήσω με όλους τους παίκτες. Το να προπονώ ένα τέτοιο ρόστερ είναι ένα προνόμιο. Πρέπει να έχουμε ένα κοινό πρότζεκτ, χωρίς συμβιβασμό. Δεν πρόκειται να φέρω επανάσταση στα αποδυτήρια. Γνωρίζω ότι θα έχω την υποστήριξη όλων. Εφόσον ένας παίκτης δεν ανήκει στο πρόζεκτ, θα περιθωριοποιηθεί".

Για την περίπτωση του Νεϊμάρ, ο οποίος εμφανίζεται θετικός να αποχωρήσει από την ομάδα, δήλωσε: "Ποιος προπονητής δεν θα ήθελε έναν παίκτη όπως ο Νεϊμάρ στο ρόστερ του; Έχω ακριβή ιδέα για το τι να περιμένω από αυτόν. Δεν τον έχω συναντήσει ακόμα, θα το κάνω. Αλλά θέλω να μείνει μαζί μας. Είναι πάντα προτιμότερο να έχουμε έναν παίκτη τέτοιας κλάσης μαζί μας".

Τέλος, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής πάνω από την ίδια την ομάδα, παρά τα όσα ακούγονται για τη ισχύ που θα έχει ο Κιλιάν Εμπαπέ, ύστερα από την παραμονή του: "Κανείς παίκτης μπορεί να βρίσκεται πάνω από την ομάδα. Το σύνολο του ταλέντου πρέπει να γίνει μία σπουδαία ομάδα και μία δύναμη που θα αναγνωρίζεται".

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ