ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Στην πόρτα της εξόδου ο Πίρλο, έτοιμος ο Τούντορ

Ο Αντρέα Πίρλο στην αναμέτρηση με την Πόρτο στο Τορίνο
Ο Αντρέα Πίρλο στην αναμέτρηση με την Πόρτο στο Τορίνο LUCA BRUNO / ASSOCIATED PRESS

Η Γιουβέντους απειλείται να μείνει εκτός 4άδας Serie A και Champions League μετά την κατραπακιά από την Μίλαν και ο Αντρέα Πίρλο κινδυνεύει να χάσει τη θέση του στον πάγκο πριν ολοκληρωθεί η -εφιαλτική για αυτόν και τους μπιανκονέρι- σεζόν.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι άνθρωποι της Γιουβέντους συμφιλιώθηκαν με την ιδέα πως το όνειρο του 10ου σερί σκουντέτο δεν θα πάρει σάρκα και οστά και πως μετά από εννέα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας ο θρόνος της κορυφής του ιταλικού ποδοσφαίρου θα αποκτήσει νέο ένοικο: την Ίντερ.

Ωστόσο, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η απώλεια του τίτλου θα αποτελέσει το μικρότερο κακό τη φετινή σεζόν, αφού αυτή τη στιγμή η βέκια σινιόρα βλέπει κατάματα τον εφιάλτη. Η συντριβή με 3-0 από την Μίλαν στο Τορίνο (μετρούσε εκεί εννέα σερί νίκες επί των ροσονέρι) την έριξε εκτός τετράδας, στο -3 από Μίλαν και Αταλάντα (υστερεί στην ισοβαθμία μαζί τους) και στο -1 από την Νάπολι, με τρεις μόλις αγωνιστικές να απομένουν για την ολόκληρωση της φετινής Serie A.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η κατάρρευση των μπιανκονέρι ενδέχεται να είναι ολοκληρωτική αφού είναι πλέον πολύ κοντά στο να μείνουν εκτός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Γεγονός που φαντάζει ειρωνικό ή καρμικό για κάποιους άλλους, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πρόεδρός της, Αντρέα Ανιέλι, ήταν εκ των πρωτεργατών για την απόσχιση από την UEFA των 12 "ισχυρών" και τη δημιουργίας της European Super League.

Τώρα όμως που η ESL έχει μπει (προσωρινά;) στο περιθώριο, η Γιουβέντους απειλείται να τα χάσει όλα, με την εικόνα που βγάζει από την αρχή της σεζόν να μην πείθει και στο τελευταίο διάστημα να βλέπει τη μία μετά την άλλη αντίπαλό της να την προσπερνάει, για να βρεθεί τώρα στην ταπεινωτική για τα κυβικά και το ρόστερ της 5η θέση.

Tα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων στη γειτονική χώρα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για παρερμηνείες όσον αφορά στο βαρύ κλίμα στο Πιεμόντε: "Σούπερ Μίλαν, αντίο Πίρλο", είναι ο τίτλος στην "Tuttosport" ενώ η "Corriere dello Sport" υπογραμμίζει: "Ο Πίρλο είναι εκτός".

Γιουβέντους: Στην πόρτα της εξόδου ο Πίρλο, έτοιμος ο Τούντορ
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ TUTTOSPORT (10/5) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΙΛΑΝ


Γιουβέντους: Στην πόρτα της εξόδου ο Πίρλο, έτοιμος ο Τούντορ
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ CORRIERE DELLO SPORT (10/5) ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΙΛΑΝ

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της ιταλικής ιστοσελίδας "Sportmediaset", το μέλλον του Αντρέα Πίρλο στην Γιουβέντους κρέμεται πλέον από μία κλωστή, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σώζει τον "Maestro" από την απόλυση με τα δύο γκολ του στο Ούντινε την προηγούμενη αγωνιστική (2-1 επί της Ουντινέζε με ανατροπή) αλλά τον Ιταλό τεχνικό να βλέπει ξανά το κεφάλι του να είναι κάτω από την γκιλοτίνα μετά το αγωνιστικό χαστούκι από την Μίλαν.

Πλέον, το μπαλάκι είναι στα χέρια των διοικούντων για το αν θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον νεαρό τεχνικό ή θα προχωρήσουν άμεσα στην αλλαγή, δίνοντας τη σκυτάλη στον άμεσο συνεργάτη του Ίγκορ Τούντορ, με την "Stampa" να τονίζει πως δεν αποκλείεται ο Κροάτης να πάρει το χρίσμα για να είναι εκείνος head coach στο ματς της Τετάρτης με την Σασουόλο sγια την 36η αγωνιστική.

Υπενθυμίζεται πως η Γιουβέντους έχει να δώσει τρία ακόμα ματς στο πρωτάθλημα ελπίζοντας να αποφύγει τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Champions League ενώ θα διεκδικήσει και το τρόπαιο του Coppa Italia απέναντι στην Αταλάντα. Ώσπου να τελειώσει η μαρτυρική για αυτήν σεζόν και να αρχίσει ο προγραμματισμός για την επόμενη, με τους Αλέγκρι και Ζιντάν να είναι οι επικρατέστεροι για να παραλάβει ένας εκ των δύο καμένη γη και να προσπαθήσει να επαναφέρει το καράβι στο λιμάνι των επιτυχιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ