SERIE A

Γιουβέντους - Λάτσιο 2-2: Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έδωσε τον βαθμό στους αετούς στο 90+6' και την πρόκριση στο Europa League

Ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με τη φανέλα της Λάτσιο σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Τορίνο | 16 Απριλίου 2022
Ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με τη φανέλα της Λάτσιο σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Τορίνο | 16 Απριλίου 2022 @2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ισόπαλο 2-2 έληξε το παιχνίδι μεταξύ της Γιουβέντους και της Λάτσιο, με τους αετούς να επιστρέφουν από το 2-0. Δύο γκολ από Βλάχοβιτς (10') και Μοράτα (36'), αυτογκόλ του Σάντρο στο 51' και ήρωας ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 90+6'. Στο Europa League οι φιλοξενούμενοι.

Στην προτελευταία αγωνιστική της Serie A η Γιουβέντους και η Λάτσιο ήρθαν ισόπαλες 2-2 σε ένα όμορφο παιχνίδι στο Allianz Stadium. Οι μπιανκονέρι, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει θέση στο Champions League, ανέβηκαν στους 70 πόντους και είναι στην 4η θέση. Οι λατσιάλι πανηγύρισαν σε συνδυασμό με την ήττα της Φιορεντίνα από την Σαμπντόρια την πρόκριση στο Europa League καθώς έφτασαν τους 63 βαθμούς.

Η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ από νωρίς στο 10ο λεπτό. Ο Άλβαρο Μοράτα από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί που βρισκόταν ο Ντούσαν Βλάχοβιτς που με κεφαλιά έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα σημειώθηκαν συγκινητικές στιγμές στο Allianz Stadium. Ο Τζόρτζο Κιελίνι, έπειτα από 17χρόνια αποχαιρετά τη Γιουβέντους και γνώρισε την αποθέωση όταν βγήκε αλλαγή στο τελευταίο του εντός έδρας ματς.

Πριν από το τέλος του πρώτου μέρους οι μπιανκονέρι έκαναν δύο τα τέρματά τους. Στο 36ο λεπτό ο Κουδράδο μοίρασε την μπάλα στον Μοράτα. Εκείνος κουβάλησε λίγο την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ένα ωραίο σουτ, σκόραρε το 2-0.

Στο 51ο λεπτό η Λάτσιο μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Κατάλντι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Άλεξ Σάντρο στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας. Στο 78' αλλαγή έγινε και ο Ντιμπάλα, ο οποίος αποχαιρέτησε επίσης τους οπαδούς της Γιουβέντους.

Το παιχνίδι είχε εκπλήξεις έως το φινάλε. Οι γηπεδούχοι έχασαν την μπάλα και οι λατσιάλι έτρεξαν στην κόντρα. Ο Περάν απέκρουσε, όχι όμως σταθερά, ένα σουτ εκτός περιοχής και ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 90+6' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περάν, Σάντρο, Κιελίνι (18' Ντε Λιχτ), Μπονούτσι, Κουαδράδο, Ντιμπάλα (78' Παλούμπο), Μιρέτι, Λοκατέλι (62' Ακέ), Μπερναρντέσκι, Βλάχοβιτς (62' Κεν), Μοράτα (62' Πελεγκρίνι)

ΛΑΤΣΙΟ: Στρακόσα, Λάτσαρι (84' Ράντου), Πάτρικ, Ατσέρμπι, Μάρουσιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κατάλντι (77' Λέιβα), Αλμπέρτο (76' Μπάσιτς), Άντερσον, Καμπράλ (52' Πέδρο), Ζακάνι

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μίλαν - Αταλάντα 2-0

Νάπολι - Τζένοα 3-0

Ρόμα - Βενέτσια 1-1

Μπολόνια - Σασουόλο 1-3

Ουντινέζε - Σπέτσια 2-3

Έμπολι - Σαλερνιτάνα 1-1

Βερόνα - Τορίνο 0-1

Κάλιαρι - Ίντερ 1-3

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΛΑΤΣΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ