ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιοβάνοβιτς: "Σημαντική νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο με καλό αγωνιστικό πρόσωπο"

Ο Γιοβάνοβιτς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Γιοβάνοβιτς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε στη σημασία της νίκης επί του ΠΑΣ Γιάννινα και έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του που μπορούν και ανταποκρίνονται στην πίεση που έχουν βάλει οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, έκανε μια νίκη τετράδας, και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε στη σημασία της νίκη επί μιας ομάδας με καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Ο Σέρβος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά:

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί κέρδισαμε ένα σημαντικό παιχνίδι με έναν αντίπαλο που στο πρωτάθλημα έχει δείξει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, μια καλά πειθαρχημένη ομάδα που δύσκολα είναι να τους κερδίσεις, είναι πειθαρχημένοι, είναι επικίνδυνοι στις κόντρα επιθέσεις και έπρεπε να έχουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι σε όλες τις γραμμές για να μπορέσουμε να ελέγχουμε το παχνίδι και από την άλλη πλευρά να μην αφήσουμε πολλούς χώρους για τις κόντρα επιθέσεις που μπορούν να κάνουν τα Γιάννινα.

Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ελέγχαμε το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο να βρουμε διαδρόμους ή τους παίκτες ώστε να μπορούσαμε να ήμασταν επικίνδυνοι για την εστία του αντιπάλου. Στο δεύτερο μέρος, από την αρχή, είχαμε τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σε ένα τέτοιο ματς για να ανοίξουμε τις γραμμές του αντιπάλου και αυτό ήταν προϊόν το γκολ. Μετά το 1-0 δεν υπήρχε πλέον κάποια ιδιαίτερη αντίδραση και ήταν φυσιολογική εξέλιξη το 2-0 για εμάς".

Βλέπουμε τον Παναθηναϊκό έχει τέσσερις νίκες σε πέντε ματς, έχει να κάνει αυτό με το αγωνιστικό κομμάτι ή είναι και πνευματικό, μπαίνει μια νοοτροπία νικητή;

"Δύσκολο να σας απαντήσω γιατί ουσιαστικά έχει απ' όλα μέσα, είχαμε κάνει και στην αρχή του πρωταθλήματος κάποια παιχνίδια με διαφορετικό στυλ, που ήταν καλά. Το τελευταίο διάστημα αλλάξαμε κάποια πράγματα για να μπορέσουμε να διορθώσουμε κάπως το παιχνίδι μας.

Είμαστε σε μια φάση που μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνίδιου ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο. Το δεύτερο κομμάτι που αφορά τη διάθεση των ποδιοσφαιριστών γιατί είμαστε μόνιμα, λόγω των αποτελέσματων, όχι τίποτα άλλο υπό τη μόνιμη πίεση σε κάθε αγωνιστική και είναι σημαντικό ότι μπορούμε μέσα απ' αυτή την πίεση που είναι φυσιολογική σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό να ζούμε με την πίεση και να αγωνιστούμε με ηρεμία που είναι σημαντικό πράγμα για μια ομάδα σαν εμάς. Να μην αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, το στιλ, ανεξαρτήτου του αντιπάλου που παίζουμε, έχοντας πάντα την πίεση που μπορεί και πρέπει να έχει μια μεγάλη ομάδα.

Και αυτό είναι εκείνο το σημείο που σας είχα πει ότι πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί ξέρω ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα, όταν κερδίζουμε είναι όλοι χαρούμενοι, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορούμε να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον".

Η πίεση ψηλά από τα πρώτα λεπτά, ήταν εντολή ώστε να μην κάνει ο ΠΑΣ το παιχνίδι του;

Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο είτε εδώ, είτε στα εκτός έδρας παιχνίδια, κάποιες φορές ευκολότερο, κάποιες δυσκολότερο. Είμαστε ομάδα που θέλει να έχει έλεγχο του παιχνιδιού και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τη μπάλα γρηγορότερα δεν είναι πάντα εύκολο.

Δεν έχει αλλάξει στο σημερινό παιχνίδι κάτι που δεν κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Όταν παίζουμε στην έδρα μας, στους φιλάθλους μας, θέλουμε και εμείς να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο ενεργητικοί για να μπορούμε να έχουμε τη δική τους συμπαράσταση στο βαθμό που μπορούν να μας δώσουν και αυτό ήταν φανερό στην αρχή του δευτέρου μέρους που ήμασταν πιο γρήγοροι στην κυκλοφορία της μπάλας, πιο πιεστικοί και είχαμε άμεση ανταπόκριση από το κοινό που μας βοήθησε για να έχουμε μια πιο ισορροπημένη εμφάνιση και άνετη νίκη".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ