STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Λάτιν νίκη τετράδας για το τριφύλλι

Ο Σάντσες πανηγυρίζει με τον Βέλεθ το γκολ του στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σάντσες πανηγυρίζει με τον Βέλεθ το γκολ του στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός με τον Βιγιαφάνιες να καθοδηγεί και τους Μαουρίσιο - Σάντσες να σκοράρουν δύο γκολ σε δεκαπέντε λεπτά κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 και βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Μια νίκη τετράδας επί του ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή το βράδυ στη Λεωφόρο επικρατώντας 2-0 της ομάδας των Ιωαννίνων και ξορκίζοντας τον "κακό" του "δαίμονα" τα τελευταία χρόνια.

Οι πράσινοι είχαν ως ηγέτη τους τον Βιγιαφάνιες ο οποίος δημιούργησε το πρώτο γκολ και έδωσε την ασίστ στο δεύτερο και βρήκαν γκολ με δύο κεφαλιές από τους Μαουρίσιο και Σάντσες. Ο Αργεντινός μάλιστα πέτυχε το πρώτο του τέρμα στην Ελλάδα και μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ των πράσινων τη φετινή σεζόν το οποίο προήλθε από στατική φάση.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του αντιπάλου του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε την υπεροχή, έφτασε και στο 75-25% κάποια στιγμή αλλά ήταν ανούσιος στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όμως πέτυχε δύο γκολ σε 15 λεπτά, αρχικά με τον Μαουρίσιο με κεφαλιά στο 54'.

Και εν συνεχεία με τον Σάντσες στο 69' και έφτασε στην κατάκτηση ενός σημαντικού τριπόντου το οποίο τον φέρνει στην πρώτη τετράδα και μάλιστα με ματς λιγότερο αφού έχει αναβληθεί η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Δύο αλλαγές ο Παναθηναϊκός, τρεις ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι και τη νίκη επί του Ατρόμητου για τη 12η αγωνιστική. Ο Σέρβος τεχνικός επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Χουάνκαρ αντί του Χατζηθεοδωρίδη ενώ βασικός έπαιξε και ο Σένκεφελντ, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάιο, δίπλα στον Βέλεθ.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές με την ενδεκάδα των πράσινων να αποτελείται από έντεκα ξένους και συγκεκριμένα τους Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος, Αϊτόρ και Καρλίτος.

Από την άλλη ο Ηρακλής Μεταξάς είδε τους Περέα και Καραχάλιο που δεν έπαιξαν κόντρα στον ΠΑΟΚ να επιστρέφουν στο αρχικό του σχήμα αλλά αντίθετα είχε μια σημαντική απουσία καθώς δεν αγωνίστηκε ο Εραμούσπε με τον Παντελάκη να παίρνει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας της ομάδας των Ιωαννίνων. Η ενδεκάδα των φιλοξενούμενων αποτελούνταν από τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Παντελάκη, Κάργα, Πίρσμαν, Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντε, Μιλιντσεάνου και Περέα.

Όλες οι συγκινήσεις στο δεύτερο

Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστα πράγματα να παρουσιάσει με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα. Στο δεύτερο 45λεπτο όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε και άλλο την απόδοση του και εκτός από την κατοχή άρχισε να έχει τελικές και προς την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα σε αντίθεση με το πρώτο μέρος.

Συγκεκριμένα στο 54' ο Βιγιαφάνιες έκοψε την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα στα δύο με ωραία κάθετη πάσα προς τον Χουάνκαρ ο οποίος έβγαλε τη σέντρα προς τον Μαουρίσιο που είχε ακολουθήσει τη φάση και ο Βραζιλιάνος με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν για το 1-0 με το τέταρτο φετινό του τέρμα.

Οι πράσινοι συνέχισαν να ψάχνουν και άλλα γκολ με στόχο να "κλειδώσουν" τη νίκη. Αυτό ήρθε στο 69' και ήταν ένα ιστορικό γκολ. Ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Σάντσες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Αργεντινού στη θητεία του στον Παναθηναϊκό ενώ επίσης ήταν το πρώτο τέρμα των πράσινων από στατική φάση τη φετινή σεζόν.

Μέχρι το τέλος του αγώνα το τριφύλλι είχε και άλλες τελικές προσπάθειες, όχι όμως αξιώσεων, με αποτέλεσμα το 2-0 να μείνει έως το τέλος. Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ προσπάθησε για να μειώσει το σκορ χωρίς όμως να κατάφερει να βρει μια καλή τελική προς την εστία του Μπρινιόλι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός όπως είπαμε είχε την υπεροχή, κάθε τελική που έκανε όμως δεν είχε στόχο την εστία του Λοντίγκιν καθώς οι περισσότερες έφυγαν εκτός εστίας. Μάλιστα στο πρώτο μισάωρο το τριφύλλι είχε συνέχεια τη μπάλα στην κατοχή του και προσπαθούσε με καλή κυκλοφορία να βρει διαδρόμους αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι πράσινοι πίεζαν αρκετά ψηλά μην αφήνοντας τον ΠΑΣ να κάνει το παιχνίδι τους και προσπαθούσαν να κλέψουν μπάλες για να επιτεθούν γρήγορα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το πρώτο μισάωρο.

Και μάλιστα ήταν αυτοί που είχαν την καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο όταν ο Σάλιακας εκτέλεσε ένα φάουλ από καλό σημείο με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Μπρινιόλι.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ