CHAMPIONS LEAGUE

Γιοβάνοβιτς: "Μάλλον δεν περνάμε"!

Γιοβάνοβιτς: "Μάλλον δεν περνάμε"!
ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

O Γιοβάνοβιτς παραδέχεται στο SPORT 24 πως οι πιθανότητες πρόκρισης της Σταντάρ στους "16" είναι ελάχιστες (v)

Στα λόγια ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς ξεγλιστρά όπως με τις κοφτές ντρίμπλες στο γήπεδο, που δημιουργούν αναπόδραστους λαβυρίνθους στους αντίπαλους αμυντικούς.
Ο 28χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός της Σταντάρ Λιέγης είναι ένας από εκείνους τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές , οι οποίοι καταφέρνουν να αναμείξουν επιτυχώς την άφατη επιθυμία με την αποτελεσματικότητα στην εκπλήρωση των στόχων του.

Έχοντας πάντοτε σε εγρήγορση την ικανότητα να διαβλέπει τα κενά των αντιπάλων, αναμένεται την Τρίτη το βράδυ να ενσαρκώσει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον Ολυμπιακό, στο πιο καθοριστικό παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ ως τώρα.

Πολύφερνος μνηστήρας αρκετών ομάδων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως οι Αστον Βίλα, Βαλένθια, Έβερτον και ακρωτηριασμένος πόθος του Παναθηναϊκού τον περασμένο Μάιο, ο Γιοβάνοβιτς ισχυρίζεται μιλώντας στο SPORT 24:

«Αυτά τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό είναι τα πλέον καθοριστικά για την έκβαση του ομίλου. Αν υποθέσουμε ότι μια από τις δύο ομάδες κατακτήσει 4 από τους 6 βαθμούς, τότε θα αποκτήσει μεγάλο αβαντάζ για την πρόκριση.

Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι και οι τρεις ομάδες μοιράζονται τις ίδιες πιθανότητες για να ακολουθήσουν την Άρσεναλ στην επόμενη φάση. Όπως καταλαβαίνεις τα επόμενα ματς θα είναι αποφασιστικά».

Το «σέρβικο φίδι», όπως έχει αποκληθεί από τους συμπατριώτες του, πιστεύει ότι θα δεν θα επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Τρίτη, ξεγλιστρώντας με την αρχοντική του χάρη.

«Για εμένα δεν έχει καμιά σημασία το γεγονός ότι η πρώτη από τις δυο αναμετρήσεις μας με τον Ολυμπιακό θα λάβει χώρα στην Ελλάδα.

Γνωρίζω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι φανατικοί και αγαπάνε την ομάδα τους αλλά αυτό το γεγονός δεν θα επηρεάσει την Σταντάρ Λιέγης».

"Δεν παίζουμε όπως πέρυσι..."

Δυο αγωνιστικές στον 8ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και η Άρσεναλ μοιάζει ξεκάθαρο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Ο Γιοβάνοβιτς μιλά με νηφάλια σκληρότητα για την απόδοση της Σταντάρ Λιέγης, για την οποία εκτιμά ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι ελάχιστες!

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την δυναμικότητα των άλλων ομάδων. Προτιμώ να μιλήσω για την δική μου. Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν αποδίδουμε όσο καλά θα επιθυμούσαμε. Θα ήταν καλύτερη η κατάσταση αν μπορούσαμε να αποδώσουμε όπως πέρυσι.

Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε στην νόκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να είμαι ειλικρινής οι πιθανότητες μας είναι ελάχιστες».

Η πρωταθλήτρια Βελγίου στα πρώτα δέκα ματς δείχνει ασταθής, όπως επισημαίνει και ο Γιοβάνοβιτς στο SPORT 24:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Σταντάρ Λιέγης είναι ότι διαθέτουμε μια πλειάδα νεαρών και άπειρων ποδοσφαιριστών. Χωρίς εμπειρία είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς ομάδες σαν την Άρσεναλ με πολλούς παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Αν είχαμε 12 – 16 εξαιρετικούς παίκτες θα μπορούσαμε να την κοντράρουμε αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Έχουμε ποιότητα σαν ομάδα, αλλά αυτό δεν αρκεί για να σκοράρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θες εμπειρία και τύχη. Η Σταντάρ διαθέτει ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχουν την δυνατότητα να εξελιχθούν σε σταρ. Δυστυχώς δεν είναι αρκετοί.

Κάθε ομάδα έχει πιθανότητες πρόκρισης και προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι μόνο αν ωθήσουμε τους εαυτούς μας στα άκρα, θα έχουμε πιθανότητες κατάληψης της δεύτερης θέσης».

"Θυμάμαι τον Μαρέσκα"

Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς είναι ο παίκτης της Σταντάρ Λιέγης που έχει την απαράμιλλη δεξιότητα να καταλύει τις φόρμες ενός κλειστοφοβικού ματς με μια πινελιά. Αυτό ελπίζει να κάνει απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας, για τους οποίους τρέφει σεβασμό.

«Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο κλαμπ με πλούσια παράδοση. Μια δυνατή ομάδα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για να είμαι ειλικρινής δεν τους γνωρίζω καλά. Δεν θυμάμαι να έχω δει πρόσφατα κάποιο παιχνίδι τους.

Γνωρίζω τον Έντσο Μαρέσκα, είχα αγωνιστεί εναντίον του όταν ήταν ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης και μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις».

Γιατί δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό

Μια ομίχλη από ξεθυμασμένες συγκινήσεις καλύπτει την μετεγγραφική εισβολή του Παναθηναϊκού τον περασμένο Μάιο προκειμένου να υφαρπάξει τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς ως επίζηλο λάφυρο από την Σταντάρ Λιέγης. Η απαρασάλευτη άρνηση του 28χρονου Σέρβου ήταν αποτρεπτική στην κάθοδο του στην Ελλάδα.

«Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό. Αλλά πάντοτε έλεγα ότι ήθελα να αγωνιστώ σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σε ένα κλαμπ με φιλοδοξία να λάβει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπό αυτή την έννοια ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλή επιλογή για την καριέρα μου και έτσι επέλεξα να μην αποδεχτώ την πρόταση του. Το καλοκαίρι που εκπνέει το συμβόλαιο μου θα επιλέξω και την ομάδα που θα συνεχίσω την καριέρα μου.

Δεν ωφελεί να λάβω μετεγγραφή τον Ιανουάριο, μιας και θα έχω περισσότερα διαπραγματευτικά ατού τον Ιούλιο».

Η Ελλάδα δεν πρόκειται, λοιπόν, να είναι ένας από τους υποψήφιους προορισμούς του ελεύθερου τον Ιούνιο, Γιοβάνοβιτς. Παρά ταύτα ομολογεί την αγάπη του για την χώρα μας.

«Αυτή θα είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα και είμαι πολύ περίεργος. Γνωρίζω αρκετά πράγματα για την χώρα σας. Την πλούσια ιστορία της, τις μακραίωνες παραδόσεις, το γεγονός ότι πρόκειται για μια χώρα όπου κυριαρχεί η ορθοδοξία σαν την Σερβία. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα γιατί πάντοτε βοηθούσε την Σερβία.

Πιστεύω ότι έχουν αναπτυχθεί αδελφικοί δεσμοί μεταξύ Ελλήνων και Σέρβων».

Το τρέιλερ του SPORT 24 για το Ολυμπιακός-Σταντάρ Λιέγης



Πάρτε μια γεύση από Μίλαν Γιοβάνοβιτς...



Ωχ, δαγκώνει κιόλας...






































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ