SERIE A

Γιόρτασε με νίκη τα 100 χρόνια της η Ίντερ!

Γιόρτασε με νίκη τα 100 χρόνια της η Ίντερ!
Ίντερ-επέτειος

Την παραμονή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ίντερ επικράτησε με 2-0 της Ρετζίνα στο "Σαν Σίρο". Ισόπαλη, 1-1, η αναμέτρηση Παλέρμο-Ουντινέζε (vds)!

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους "νερατζούρι" μετά από ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (2 ισοπαλίες-2 ήττες), οι οποίοι πάντως ξεπέρασαν... αναίμακτα το εμπόδιο των Καλαβρέζων και αφοσιώνονται πλέον στον αγώνα της χρονιάς κόντρα στη Λίβερπουλ, όπου καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 του "Άνφιλντ" για να περάσουν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι παραμένει αήττητη απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο στις 11 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις έχοντας απολογισμό 8 νίκες και 3 ισοπαλίες (όλες με 0-0), με τους Μιλανέζους να έχουν 23 τέρματα στο ενεργητικό τους και κανένα στο παθητικό τους.

Οι Καλαβρέζοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να "τσιμπήσουν" ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο στο ντεμπούτο του Νέβιο Ορλάντι στον πάγκο τους (τρίτος κατά σειρά προπονητής μέσα στη σεζόν, μετά τους Φικαντέντι και Ουλιβιέρι) δεν έχουν παραβιασει την εστία της Ίντερ στα τελευταία 990 (!) αγωνιστικά λεπτά των μεταξύ τους αναμετρήσεων, με τον τελευταίο που το κατάφερε να είναι ο Νακαμούρα στις 22 Σεπτεμβρίου 2002.

Αν θέλουμε πάντως να "βρούμε" ένα... θετικό στην ομάδα της Ρετζίνα, αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός πως είναι η τελευταία ομάδα που "εμπόδισε" την Ίντερ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε κάποιον αγώνα της.

Αυτό συνέβη την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2004-05 στο "Μεάτσα" (0-0), με τους "νερατζούρι" να σκοράρουν από τότε και στα 52 ματς πρωταθλήματος που έχουν δώσει.

Επετειακή νίκη με MVP τον γκολκίπερ... Σέζαρ
Το "Τζουζέπε Μεάτσα" ήταν γεμάτο προκειμένου να ζήσει από κοντά το τελετουργικό που είχε ετοιμάσει η διοίκηση της Ίντερ για την συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής του συλλόγου, με την Ρετζίνα όμως να μη φαίνεται καθόλου διατεθειμένη να συμμετέχει στο... πάρτι.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί μάλιστα που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος καθώς έχασαν σωρεία ευκαιριών, με το σκορ όμως στο πρώτο 45λεπτο να αποτελεί "μαγική εικόνα...

2-0 για την ομάδα του Μαντσίνι με τα τέρματα των Ιμπραΐμοβιτς και Μπουρδίσο, με μεγάλο όμως πρωταγωνιστή για την πρωτοπόρο τον τερματοφύλακά της, Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος "κατέβασε τα ρολά" σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, ως συνέχεια της εκπληκτικής εμφάνισης που είχε την περασμένη εβδομάδα, όταν και περιόρισε την ήττα της Ίντερ από τη Νάπολι στα "φτωχα" επίπεδα του 0-1.

Η Ρετζίνα είχε την πρώτη καλή στιγμή, με τους αμυντικούς της Ίντερ να συλλαμβάνονται... κοιμώμενοι και την κεφαλιά του Μπριέντζα να φεύγει άουτ, με την Ίντερ ωστόσο να είναι αυτή που "χτύπησε" στο 14'.

Ο διαιτητής Μπρίγκι κατελόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Καμπιάσο (οι παίκτες της Ρετζίνα διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα καθώς το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής), με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της ομάδας μετά από απουσία τριών αγώνων, να νικάει από την άσπρη βούλα τον Καμπανιόλο.

Από εκεί και πέρα άρχισε το "σφυροκόπημα" της Ρετζίνα και το "ρεσιτάλ" του Σέζαρ. Πρώτα απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Μοντέστο, στη συνέχεια είπε "όχι" από κοντά στον Λαντζάρο, ακολούθησε η θετικότατη επέμβαση σε μακρινό σουτ του Μισιρόλι, ενώ ο κύκλος των μεγάλων... επεμβάσεων ολοκληρώθηκε με αυτή που έκανε σε προσπάθεια του Βαλντέζ.

Όλα αυτά έλαβαν χώρα σε λιγότερο από 20 λεπτά, με την Ίντερ να αποδεικνύει πόσο "κυνική" είναι, διπλασιάζοντας τα τέρματά της στο 34', με την κεφαλιά του κεντρικού μπακ Μπουρδίσο μετά από εκτέλεση φάουλ του Χιμένες από τα αριστερά.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα την ευκαιρία να κάνουν τρία τα τέρματά τους με το μεγάλο επιθετικό τους όπλο, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όταν στο 45' ο Σουηδός φορ εκτέλεσε φάουλ-κεραυνό που προσέκρουσε στο δοκάρι του Καμπανιόλο.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Ίντερ να προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ματς της Τρίτης (11/3) με τη Λίβερπουλ, και τον Ζούλιο Σέζαρ να δικαιολογεί τον τίτλο του MVP στην αναμέτρηση, χάρη στις αποκρούσεις που έκανε στις προσπάθειες των Αμορούζο και Χάλφρεντσον.

Μοιρασιά βαθμών στη Σικελία
Στον πρώτο γύρο ήταν τα τέρματα των Αμάουρι και Ασαμόα αυτά που είχαν σφραγίσει το 1-1 ανάμεσα σε Ουντινέζε και Παλέρμο στο "Φρίουλι".

Το βράδυ του Σαββάτου (8/3) οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να... λύσουν τις διαφορές τους ούτε στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα", καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλες με το ίδιο σκορ στο δεύτερο χρονικά ματς της 27ης αγωνιστικής της Serie A.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι "φριουλάνι" διατήρηθαν στην 6η θέση με 40 πόντους (θέση που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA), ενώ οι Σικελοί έπιασε στην 7η θέση τη Σαμπντόρια στους 36 πόντους.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο ημίωρο, με τους "ροζανέρι" να παίρνουν το προβάδισμα στο 32', όταν το δυνατό ευθύβολο σουτ του Σιμπλίτσιο αιφνιδίασε τον Χαντάνοβιτς με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, η Παλέρμο άφησε χώρους στην Ουντινέζε θέλοντας να παίξει με αντεπιθέσεις, όμως η ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση χάρη σε μία στημένη φάση.

Από εκτέλεση φάουλ του Ντ'Αγκοστίνο, ο Ντίας Φελίπε πήρε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, για να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φοντάντα και να "γράψει" το 1-1.

Από εκεί και πέρα, η Παλέρμο έγινε περισσότερο επιθετική αναζητώντας το δεύτερο γκολ, όμως ο γκολκίπερ της Ουντινέζε, Χαντάνοβιτς, κράτησε ανέπαφη την εστία του με τις θετικές του επεμβάσεις απέναντι στους Μιλιάτσιο (72'), Μπαρτζάλι (75) και Γιάνκοβιτς (80').

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ





Ίντερ-Ρετζίνα 2-0 (14' (πεν.) Ιμπραΐμοβιτς, 34' Μπουρδίσο)
Παλέρμο-Ουντινέζε 1-1 (32' Σιμπλίτσιο / 64' Φελίπε)

ΚΥΡΙΑΚΗ



Κατάνια-Κάλιαρι (16.00)
Έμπολι-Μίλαν
Λάτσιο-Λιβόρνο
Νάπολι-Ρόμα
Πάρμα-Σαμπντόρια
Σιένα-Φιορεντίνα
Τορίνο-Αταλάντα
Τζένοα-Γιουβέντους (21.30)

Δείτε τα γκολ της Ίντερ στο ματς με τη Ρετζίνα:
































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ