ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιορέντε: "Στη Γιουβέντους για το πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ"

Γιορέντε: "Στη Γιουβέντους για το πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ"

Ο Φερνάντο Γιορέντε έθεσε ως στόχο το τρίτο σερί σκουντέτο, που λείπει από το 1935 από τη Γιουβέντους, ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους Μπιέλσα και Κόντε κατά την επίσημη παρουσίασή του.

"Ήταν κάτι το εκπληκτικό, μου έκανε μεγάλη έκπληξη η υποδοχή των οπαδών. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που φοράω μία τόσο φημισμένη φανέλα.

Μπορούμε να πάμε καλά εδώ και θέλω να το δείξω", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο άλλοτε "πύργος" της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος αρνήθηκε πως δέχτηκε πρόταση από την Ίντερ και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως δεν τον φοβίζει το γεγονός πως λίγοι Ισπανοί έχουν προσαρμοστεί στο Καμπιονάτο.

Στη συνέχεια ο 28χρονος Ισπανός φορ έπλεξε το εγκώμιο του Μαρσέλο Μπιέλσα, αποκάλυψε για ποιο λόγο επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Serie A, ενώ έθεσε τους στόχους του με τη "βέκια σινιόρα".

"Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, επειδή δούλεψα δύο χρόνια με τον Μαρσέλο Μπιέλσα, που είναι ένας πολύ σκληρός προπονητής. Δουλέψαμε πάρα πολύ ενώ δούλεψα και στις διακοπές.

Γιορέντε: "Στη Γιουβέντους για το πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ"

Ο λόγος που διάλεξα την Ιταλία είναι πως μου αρέσει πάρα πολύ το παιχνίδι εδώ και κυρίως επειδή υπάρχει η Γιουβέντους.

Το Τσάμπιονς Λιγκ; Είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση θα πρέπει να πάμε βήμα βήμα. Παίρνουν μέρος πολλές ομάδες που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε, δεν θα πρέπει να έχουμε πίεση".

Φυσικά, ο "Βασιλιάς των Λιονταριών" δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον νέο του προπονητή, Αντόνιο Κόντε, αλλά και στο έτερο σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού για τους πρωταθλητές Ιταλίας, τον Κάρλο Τέβες.

Γιορέντε: "Στη Γιουβέντους για το πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ"

"Ναι, έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον Κόντε. Μου φάνηκε ένα συμπαθητικός και ευχάριστο άτομο και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον έχω για προπονητή.

Φέτος η Γιουβέντους έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, άξιζαν το πρωτάθλημα. Εαν με εμπνέει κάποιος από τη Γιουβέντους; Μπάτζο, Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο, πολλοί σπουδαίοι επιθετικοί έχουν παίξει σε αυτή την ομάδα.

Ο Τέβες; Σε αυτή τη μεγάλη ομάδα δεν είμαστε μόνο δύο επιθετικοί. Μπορούμε να τα πάμε καλά όλοι. Πρέπει να πάρουμε το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Θα ήταν κάτι πολύ όμορφο καθώς δεν έχουμε καταφέρει κάτι τέτοιο μετά το 1935".

Foto : Alessandro Falzone/ Lapresse
Torino 02 07 2013 Juventus Stadium
Presentazione di Fernando Llorrente
Sport;Calcio
Nella foto : Fernando Llorrente in giro per lo Juventus Museum con Andrea Agnelli

Ph.Alessandro Falzone/Lapresse
Turin 02 07 2013 Presentation of Fernando Llorrente
Sport;Football;
In the pict: Fernando Llorrente around the Juventus Museum with Andrea Agnelli
Foto : Alessandro Falzone/ Lapresse Torino 02 07 2013 Juventus Stadium Presentazione di Fernando Llorrente Sport;Calcio Nella foto : Fernando Llorrente in giro per lo Juventus Museum con Andrea Agnelli Ph.Alessandro Falzone/Lapresse Turin 02 07 2013 Presentation of Fernando Llorrente Sport;Football; In the pict: Fernando Llorrente around the Juventus Museum with Andrea Agnelli LAPRESSE

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό "χτύπημα" των πρωταθλητών Ιταλίας στο μεταγραφικό παζάρι:

"Με αυτόν τον παίκτη στέλνουμε ένα πολύ δυνατό σήμα στο πρωτάθλημα και ανεβάζουμε το επίπεδο μίας γραμμής που τα τελευταία χρόνια είχε δεχτεί πολύ άδικες κριτικές.

Ο Φερνάντο είναι νυν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου: η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Εκτός της τελευταίας του σεζόν, που τέθηκε στο περιθώριο από τη Μπιλμπάο, είχε πάντα μέσο όρο 15 τερμάτων τη σεζόν.

Foto Daniele Badolato - LaPresse
02 07 2013 Torino
Sport
Juventus - conferenza stampa Fernando Llorente
Nella foto : Fernando Llorente

Photo Daniele Badolato - LaPresse
02 07 2013 Torino
Sport
Juventus - Fernando Llorente press conference
In the photo : Fernando Llorente
Foto Daniele Badolato - LaPresse 02 07 2013 Torino Sport Juventus - conferenza stampa Fernando Llorente Nella foto : Fernando Llorente Photo Daniele Badolato - LaPresse 02 07 2013 Torino Sport Juventus - Fernando Llorente press conference In the photo : Fernando Llorente LAPRESSE

Ίσως να η μεταγραφή Γιορέντε να υποτιμήθηκε επειδή τον αποκτήσαμε ουσιαστικά ως ελεύθερο. Ας μην ξεχνάμε όμως πως έναν χρόνο πριν ο Γιορέντε δεσμευόταν με την ομάδα με ρήτρα ύψους 37.000.000 ευρώ", δήλωσε χαρακτηριστικά.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ