THE SPORTS ECONOMIST

Γιόχαν Χόβε: Δύο ελληνικές ομάδες κοιτάζουν τον 22χρονο Νορβηγό χαφ

Γιόχαν Χόβε: Δύο ελληνικές ομάδες κοιτάζουν τον 22χρονο Νορβηγό χαφ

Πέντε μέρες πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, πληροφορίες του SPORT24 αναφέρουν πως ο 22χρονος Νορβηγός χαφ, Γιόχαν Χόβε, έχει προξενήσει ελληνικό ενδιαφέρον.

Απομένουν μετρημένες πέντε μέρες ως το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου. Τα περισσότερα, έχουν γίνει. Πινελιές απομένουν. Τελευταίες, αλλά σημαντικές. Γι’ άλλους περισσότερο, γι’ άλλους λιγότερο.

Αυτονόητα τα σενάρια και οι πληροφορίες, ειδικά εφόσον η ελληνική αγορά παραμένει ακόμη ανοιχτή και συνεπώς προσφέρει διεξόδους σε όσους αναζητούν άμεσες λύσεις.

Μια από τις αναφορές που έφτασε στο SPORT24 έχει να κάνει με τον Γιόχαν Χόβε. Νορβηγός μέσος, "οκτάρι", με τεχνική επάρκεια να καλύψει και πιο προωθημένο ρόλο, στα 22 του διεθνής με την εθνική ελπίδων της χώρας του, ντεμπούταρε ως επαγγελματίας στην κορυφαία κατηγορία πριν καν συμπληρώσει τα 16 του χρόνια.

Πριν δύο, όντας μέλος της Στρόμσγκοντσετ (αναντικατάστατο στέλεχός και κορυφαίος της την τελευταία τριετία, με 24 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος σε αυτό το διάστημα, φέτος μόνο μετράει 8, έχοντας και 2 ασίστ) αναγορεύτηκε στον καλύτερο νεαρό ποδοσφαιριστή της Eliteserien, προξενώντας ενδιαφέρον από αγγλικές ομάδες.

Δεν ευοδώθηκε, παρέμεινε στην "Γκόντσετ", με την οποία και έχει συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2023. Κοινή πεποίθηση πως η πολυπόθητη μεταγραφή θα έρχονταν το περασμένο καλοκαίρι. Δεν συνέβη. Εκτίμηση πως στο τέλος του φετινού νορβηγικού πρωταθλήματος, στα μέσα Νοεμβρίου (απομένουν 8 αγωνιστικές), αυτό που δεν έγινε το καλοκαίρι, θα συμβεί – το αργότερο - τότε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χόβε έχει τσεκαριστεί ενδελεχώς από δύο ελληνικές ομάδες. Τα σχετικά reports είναι θετικά και… πλήρη, μιας και υπάρχει ενημέρωση ακόμη και για το καθεστώς του Νορβηγού χαφ αλλά και για το ύψος της δαπάνης που απαιτείται για άμεση αγορά, δαπάνη που δεν εκτιμάται απαγορευτική για τους ενδιαφερόμενους και τα δεδομένα της εποχής.

Την Πέμπτη (15/9) ολοκληρώνεται η δυνατότητα των ελληνικών ομάδων να κάνουν προσθήκες/αγορές, οπότε… κοντή γιορτή αν και εφόσον αποφασιστεί οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια μετά το αδιαμφισβήτητο σκανάρισμα του Χόβε.

Αν όχι, ο Ιανουάριος, οπότε και ο Νορβηγός μέσος θα μπορεί πλέον να υπογράψει όπου επιθυμεί μπαίνοντας στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, δεν αργεί…

TAGS THE SPORTS ECONOMIST STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ