ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ

Γιατρός Αγκουέρο: "Το πρόβλημα στην καρδιά του δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό ή το εμβόλιο"

Ο Σέρχιο Αγκουέρο στο Μπαρτσελόνα - Αλαβές
Ο Σέρχιο Αγκουέρο στο Μπαρτσελόνα - Αλαβές © 2021 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Ο καρδιολόγος του Σέρχιο Αγκουέρο, Ρομπέρτο Πέιδρο, αποκάλυψε ότι η πρώτη συμβουλή που έδωσε στον Αργεντινό μόλις είδε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του ήταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ενώ ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα στην καρδιά του δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό ή το εμβόλιο.

Η καρδιακή αρρυθμία ήταν η αιτία που ο Σέρχιο Αγκουέρο αναγκάστηκε να τερματίσει πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Αργεντινός σταρ την Τετάρτη (15/12) ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη δράση και με δάκρυα στα μάτια έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο ποδόσφαιρο.

Ο καρδιολόγος του 33χρονου, Ρομπέρτο Πέιδρο, εξήγησε πως ο Αγκουέρο θα συνεχίσει κανονικά τη ζωή του όπως και πριν, αλλά δεν γίνεται σε αυτήν να συμπεριλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι μόλις αντίκρισε και αξιολόγησε τα αποτελέσματα των εξετάσεων τον προέτρεψε να βάλει τέλος στην καριέρα του.

"Ήμουν πολύ ανήσυχος και όταν είδα τα αποτελέσματα των εξετάσεων, το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν: "Αν ήσουν ο γιος μου, θα σου συνιστούσα να το πας με αυτόν τον τρόπο. Πιθανότατα θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζω και οι αρρυθμίες μπορεί να μην ξαναεμφανιστούν ποτέ, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Πιστεύουμε ότι η καρδιακή επέμβαση θα λύσει το πρόβλημα, αλλά η συμβουλή μας είναι να μην κάνει αθλήματα που απαιτούν υψηλή απόδοση και περιλαμβάνουν υψηλό ποσοστό σωματικής και ψυχικής πίεσης για αρκετές ώρες την ημέρα", υποστήριξε ο γιατρός του Αργεντινού, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια πως ουδεμία σχέση έχει με τον κορονοϊό ή το εμβόλιο.

"Πιθανότατα η μικρή ουλή που εντοπίστηκε κοντά στην καρδιά του προέρχεται από έναν ιό που έχει περάσει κάποια στιγμή στη ζωή του και δεν εντοπίστηκε ποτέ, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον κορονοϊό ή με το ίδιο το εμβόλιο".

TAGS ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ