ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για ποιο λόγο δεν έπεσε το -3 του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για το -3 με την ΑΕΚ, υποστήριξε πως άτομα του αναρχικού χώρου προκάλεσαν τα επεισόδια, ισχυρισμός που απορρίφθηκε ως αβάσιμος από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για την ποινή του -3 με την ΑΕΚ, υποστήριξε πως άτομα του αναρχικού χώρου προκάλεσαν τα επεισόδια, ισχυρισμός που απορρίφθηκε ως αβάσιμος από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Έτσι, λοιπόν, διατήρησε την αφαίρεση τριών βαθμών για όσα είχαν συμβεί στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ένωση. Να τονιστεί πως οι Πειραιώτες έχουν φτάσει την υπόθεση στο διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο θα συνεδριάσει επόμενη Πέμπτη (12/4) και θα εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων.

Στο σκεπτικό της απόφασης, που παρουσιάζει η "Live Sport", αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Η εγκαλουμένη με το υπόμνημά της ισχυρίζεται ότι δεν επέχει οιαδήποτε ευθύνη για το εν λόγω συμβάν δεδομένου ότι τα πρόσωπα που συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις αμέσως μετά τη λήξη του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα δεν έφεραν διακριτικά της ομάδας της ούτε ήταν οργανωμένοι ή έστω και απλοί φίλαθλοι της, αλλά αντιθέτως ήταν ενδεδυμένα με σκουρόχρωμα ρούχα, ενώ η όλη εικόνα, εμφάνιση και δράση τους προσομοίαζε σε άτομα του αναρχικού χώρου τα οποία δημιουργούν συνεχώς εντάσεις και επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ισχυρισμός ωστόσο της εγκαλουμένης που κατατείνει στην άρση της αντικειμενικής της ευθύνης και την προεκτεθείσα απρεπή συμπεριφορά των φιλάθλων της τυγχάνει απορριπτέος ως ουσιαστικά αβάσιμος, καθώς δεν προκύπτει από οιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο ότι τα εν λόγω άτομα που συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις εντός του αγωνιστικού χώρου μετά τη λήξη του αγώνα ήταν πρόσωπα που δεν συνδέονται ως φίλαθλοι με την εγκαλουμένη ή ότι αποτελούν άτομα εντεταγμένα σε ομάδες προσώπων που επιδεικνύουν έκνομη δραστηριότητα και επιδίδονται σε βίαιες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Δεν προκύπτει ότι έλαβε χώρα από τις αστυνομικές δυνάμεις η σύλληψη και η ταυτοποίηση οιουδήποτε εξ αυτών των προσώπων, ούτε δε η εγκαλουμένη κατονομάζει κάποιο ή κάποια από αυτά, προσδιορίζοντας σαφώς την ταυτότητα και τη συστηματική παραβατική τους δραστηριότητα σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας και μη".

Επιπλέον, το σκεπτικό το προχωράει ακόμη περισσότερο: "Σημειώνεται πως η πειθαρχικώς εγκαλουμένη ευχερώς θα μπορούσε να ταυτοποιήσει με βάση το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας του γηπέδου της και να υποδείξει τόσο στις αρμόδιες Αρχές (αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών) όσο και στο παρόν Δικαιοδοτικο όργανο τα υπαίτια φυσικά πρόσωπα τα οποία συνεπλάκησαν στο ως άνω περιστατικό ώστε να δυνηθεί να αποδείξει ότι αυτά δεν συνδέονταν με αυτήν ως φίλαθλοί της. Αντιθέτως, τόσο ο ενόρκως εξετασθείς στο ακροατήριο του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου μάρτυς της εγκαλουμένης Κυριάκος Δουρέκας, εκπρόσωπος της εγκαλουμένης στον επίμαχο αγώνα, όσο και ο ανωμοτί εξετασθείς νόμιμος εκπρόσωπός της, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, στις καταθέσεις τους κάνουν λόγο αποκλειστικά και μόνον για φιλάθλους της".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ