ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γι' αυτό έγινα Γαλλία

Γι' αυτό έγινα Γαλλία

Έξι Ισπανοί παίκτες στο τείχος με τα χέρια τοποθετημένα στη γνωστή θέση. Απέναντί τους ένα τύπος έξω από την περιοχή, με ανέμελο μαλλί και το "10" στην πλάτη, έτοιμος να εκτελέσει ακόμη ένα φάουλ στην καριέρα του. Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για το πώς επέλεξε τη Γαλλία στο νέο φίλτρο του Instagram από το SPORT24.

Είναι με τα χέρια στη μέση. Ζυγίζει την κατάσταση και υπολογίζει από που θα περάσει τη μπάλα.

Κάνει τρία βήματα. Σουτάρει, όχι πολύ δυνατά, αλλά με ένα ιδιαίτερο στυλ. Η μπάλα παίρνει μία περίεργη φορά και πάει στην αριστερή γωνία.

Ο Λουίς Αρκονάδα, ο αξιόπιστος τερματοφύλακας της Εθνικής Ισπανίας, ελέγχει όλη τη φάση. Πέφτει με το σωστό ρυθμό και μπλοκάρει άνετα τη μπάλα. Ο Μισέλ Πλατινί με γυρισμένη την πλάτη γυρίζει στην άμυνα.

Και ξαφνικά μ' ένα μαγικό τρόπο η στρογγυλή θεά θα φύγει από τα χέρια του Αρκονάδα. Αργά, βασανιστικά, ανεξήγητα. Και στο τέλος καταλήγει στα δίχτυα. Το γήπεδο παραληρεί. Γι' αυτή τη φάση, γι' αυτό το φάουλ, γι' αυτό το λάθος, γι' αυτή την έμπνευση υποστηρίζω από το 1984 την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, όταν αυτή αγωνίζεται σε μεγάλες διοργανώσεις. Μέχρι και το 2004 εννοείται.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας το 1984 ήταν το πρώτο που θυμάμαι. Και ήταν η διοργάνωση που ο Μισέλ Πλατινί έδωσε την απόλυτη ποδοσφαιρική παράσταση. Ίσως τη μεγαλύτερη σε τουρνουά μετά απ' αυτή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό.

Για όλα τα παραπάνω ο Παντελής Βλαχόπουλος επέλεξε τη Γαλλία στο νέο φίλτρο του Instagram από το SPORT24.

Μπες και εσύ στο Instagram του SPORT24, επίλεξε την ομάδα που υποστηρίζεις στο Euro 2020 και ανέβασε το story σου κάνοντας mention το SPORT24.

Πάμε να κάνουμε το Instagram μία μεγάλη κερκίδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ