ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Τιμωρία στον πρώην προπονητή της Βέρντερ για κατοχή πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ο Μάρκους Ανφάνγκ σε συνέντευξη Τύπου της Βέρντερ Βρέμης
Ο Μάρκους Ανφάνγκ σε συνέντευξη Τύπου της Βέρντερ Βρέμης PRINT SCREEN

Η πειθαρχική επιτροπή της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επέβαλλε ποινές απαγόρευσης ενασχόλησης με τον ποδόσφαιρο στον πρώην προπονητή της Βέρντερ και στο βοηθό του, λόγω κατοχής πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Μάρκους Άνφανγκ και ο Φλόριαν Γιούνγκε είχαν αναγκαστεί να αποχωρήσουν από τη θέση του πρώτου προπονητή και του βοηθού προπονητή της Βέρντερ αντίστοιχα, μετά τις κατηγορίες που προέκυψαν εις βάρος τους για την απόκτηση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εκείνη την εποχή εκκρεμούσε έρευνα εις βάρος τους από πλευρά εισαγγελέα, με τους δύο προπονητές να μαθαίνουν την (άσχημη) μοίρα τους στην ανατολή του 2022.

Και αυτό γιατί η πειθαρχική επιτροπή της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έκρινε πως ο τότε τεχνικός των πρασίνων της Βρέμης και ο άμεσος συνεργάτης του είχαν αποκτήσει πλαστά πιστοποιητικά με τα οποία φαινόταν πως ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, με την τιμωρία τους να είναι η απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα για κάποιο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο Άνφανγκ τιμωρήθηκε με έναν χρόνο αποκλεισμό από κάθε προπονητική δραστηριότητα και πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ και ο Γιούνγκε με δέκα μήνες stop από την προπονητική δράση και πρόστιμο 3.000 ευρώ, με αμφότερες τις ποινές να έχουν ως ημερομηνία έναρξης τον περασμένο Νοέμβριο.

"Ο Μάρκους Άνφανγκ και ο Φλόριαν Γιούνγκε έχουν παραβιάσει σημαντικά τη λειτουργία του προπονητή", τόνισε μέσω γραπτής δήλωσης ο Χανς Λόρεντς, πρόεδρος του αθλητικού δικαστηρίου της ομοσπονδίας, που πήρε την απόφαση κατά των δύο προπονητών.

Ο ίδιος ο δικαστής είπε πως οι δύο προπονητές παραδέχτηκαν αμφότεροι τις αδικίες τους και ότι μέρος των αποκλεισμών τους θα μετατραπεί σε δοκιμαστική περίοδο από τον Ιούνιο και μετά, ώστε να έχουν την ευκαιρία να βρουν δουλειά τη σεζόν 2022-23.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ