ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Σκέψεις για νέα ψηφοφορία σχετικά με την είσοδο επενδυτών έπειτα από τις καθολικές διαμαρτυρίες φιλάθλων

Φίλαθλοι της Μπάγερν διαμαρτύρονται για την πιθανή είσοδο επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Λεβερκούζεν για την Bundesliga 2023-2024 στην "Μπαϊαρένα", Λεβερκούζεν | Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024
Φίλαθλοι της Μπάγερν διαμαρτύρονται για την πιθανή είσοδο επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Λεβερκούζεν για την Bundesliga 2023-2024 στην "Μπαϊαρένα", Λεβερκούζεν | Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 © 2024/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η DFL κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την είσοδο επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο και δεν αποκλείεται να γίνει νέα ψηφοφορία μέσα στην εβδομάδα.

Το προεδρείο της DFL συγκάλεσε συνέλευση των μελών αυτήν την εβδομάδα και ένα από τα θέματα προς συζήτηση είναι το ενδεχόμενο νέας ψηφοφορίας σχετικά με το "πράσινο φως" για την είσοδο επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Στην ψηφοφορία του περασμένου Δεκεμβρίου οι 24 από τις 36 επαγγελματικές ομάδες της χώρας ήταν θετικές στην παραχώρηση σε ιδιώτη του 8% των εσόδων από τα εμπορικά δικαιώματα της λίγκας για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Το αντάλλαγμα είναι 900.000.000 ευρώ, εκ των οποίων το 40% θα διοχετευτεί στην ψηφιοποίηση του τομέα, το 45% στις υποδομές και το υπόλοιπο 15% οι σύλλογοι θα το αξιοποιήσουν κατά το δοκούν.

Οι φίλαθλοι σε όλες τις κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος αντιδρούν σφόδρα σε αυτήν την εξέλιξη εδώ και δύο μήνες και κάθε εβδομάδα διακόπτουν αγώνες για πολλά λεπτά με τις διαμαρτυρίες τους. Οι αντιδράσεις απομάκρυναν την Blackstone, έναν επενδυτικό κολοσσό που ενδιαφέρθηκε για το deal, αφήνοντας στο "κόλπο" την CVC χωρίς αντίπαλο.

Η DFL και ο πρόεδρός της, Χανς-Γιόαχιμ Βάτσκε, κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με το ζήτημα και αναμένεται να τεθεί θέμα νέας ψηφοφορίας στη σύσκεψη της εβδομάδας. Ήδη, ο επικεφαλής του Ανόβερο, Μάρτιν Κιντ, έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και πλέον υποστηρίζει ότι θα ψηφίσει κατά.

Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να προκαλούν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, με στόχο να αποτρέψουν την αλλαγή του status quo για δεύτερη φορά, όπως συνέβη και τον περασμένο Μάιο, όταν έπειτα από τις διαμαρτυρίες σε εκείνη την ψηφοφορία δεν συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα 2/3 των ψήφων.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ