SUPER LIG

Γαλατάσαραϊ - Τράμπζονσπορ 2-1: Νίκη τίτλου με ανατροπή στην Πόλη κόντρα σε Μπακασέτα και Σιώπη

Γαλατάσαραϊ - Τράμπζονσπορ 2-1: Νίκη τίτλου με ανατροπή στην Πόλη κόντρα σε Μπακασέτα και Σιώπη
TWITTER

Η Γαλατάσαραϊ επικράτησε με 2-1 της Τράμπζονσπορ με ανατροπή και έκανε αποφασιστικό βήμα τίτλου απέναντι στους κατόχους του τροπαίου για την 23η αγωνιστική της Süper Lig.

Η Γαλατάσαραϊ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι τίτλου της Süper Lig με αντίπαλο την Τράμπζονσπορ. Το 2-1 της πρωτοπόρου απέναντι στην πρωταθλήτρια κράτησε την "τσιμπόμ" επικεφαλής και σε απόσταση από τη Φενέρμπαχτσε, ενώ "ψαλίδισε" στο ελάχιστο τις ελπίδες διατήρησης των σκήπτρων από την ομάδα του Τάσου Μπακασέτα και του Μανώλη Σιώπη (αμφότεροι έγιναν αλλαγή στο 2ο μέρος).

Ο αγώνας κυριολεκτικά άρχισε με γκολ, αφού στο 13ο δευτερόλεπτο ένα λάθος της άμυνας έφερε το 1-0 του Μάξι Γκόμες. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και προσπάθησαν να απαντήσουν, κάτι που κατάφεραν στο 18' με τον Ντρις Μέρτενς.

Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση και αρκετές τελικές, αλλά όχι μεγάλες ευκαιρίες. Γι' αυτό στην ανάπαυλα ο Οκάν Μπουρούκ άλλαξε επιθετικό κι έριξε στη μάχη τον Γιουνούς Ακγκιούν, ο οποίος στο 53' κέρδισε πέναλτι. Ο Μάουρο Ικάρντι ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε και έφτασε τα εννέα γκολ στα τελευταία έντεκα παιχνίδια του με τη Γαλατάσαραϊ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το γκολ εκτόξευσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η κορυφαία ευκαιρία του 2ου μέρους ήταν για τους φιλοξενούμενους, από μια δυνατή εκτέλεση φάουλ του Τάσου Μπακασέτα που απέκρουσε ο Φερνάντο Μουσλέρα και στην επαναφορά η Τράμπζονσπορ δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ουρουγουανός αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα λόγω τραυματισμού, όμως το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

TAGS SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ