ΤΟΥΡΚΙΑ

Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε: Στον "αέρα" το Süper Kopa του Ριάντ, οι Σαουδάραβες απαγορεύουν την επίδειξη εθνικών συμβόλων των Τούρκων

Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε: Στον "αέρα" το Süper Kopa του Ριάντ, οι Σαουδάραβες απαγορεύουν την επίδειξη εθνικών συμβόλων των Τούρκων
TWITTER

Συσκέψεις επί συσκέψεων στην τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σχετικά με το Süper Kopa μεταξύ της Γαλατάσαραϊ και της Φενέρμπαχτσε που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το απόγευμα στο Ριάντ, αφού οι Σαουδάραβες δεν επιτρέπουν την επίδειξη εθνικών συμβόλων.

Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε ετοιμάζονται για ακόμα ένα Kıtalararası Derbi ύστερα από το προ ημερών επεισοδιακό για τη Süper Lig. Αυτήν τη φορά ταξίδεψαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας για το Süper Kopa, όμως ο αγώνας που είναι προγραμματισμένος για τις 19:45 της Παρασκευής είναι στον "αέρα" αυτήν τη στιγμή.

Οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει να εμφανίσουν την τουρκική σημαία και πανό στα αγγλικά που θα έστελναν μήνυμα ειρήνης, ένα πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κράτους τους, καθώς και να ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος.

Οι Σαουδάραβες τους ενημέρωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την επίδειξη εθνικών συμβόλων στη χώρα τους, με συνέπεια η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να προβεί σε έκτακτη συνεδρίαση για το τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της TFF το απόγευμα, στον αγώνα θα υπάρχει η τουρκική σημαία, εορτασμοί για τα 100 χρόνια, ένα λεπτό σιγής για όλα τα θύματα της χώρας ανά τα χρόνια και θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τον Τούρκο ράπερ Νορμ Εντέρ. Στην ανακοίνωση καλεί τους φιλάθλους να μην πιστεύει την προπαγάνδα στα social media.

Οι δύο σύλλογοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραταχθούν με τις ομάδες Κ19 που έχουν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία, σε περίπτωση που υπάρξουν όλες αυτές οι απαγορεύσεις. Ο ιδιοκτήτης της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, διαμήνυσε ότι δεν θα ταξιδέψει στο Ριάντ για τον τελικό, αν τελικά δεν επιτραπούν τα events που έχουν προγραμματιστεί.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ