Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Γ' Εθνική: Τα δεδομένα για την κορυφή στους 10 ομίλους λίγο πριν το φινάλε

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Μοσχάτου με τον Πανναξιακό για τον 6ο όμιλο της Γ' Ενθικής
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Μοσχάτου με τον Πανναξιακό για τον 6ο όμιλο της Γ' Ενθικής EUROKINISSI SPORTS

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ολοκληρώνεται με την αγωνιστική δράση στους περισσότερους ομίλους να ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου. Ήδη έχουν βρεθεί οι πέντε ομάδες που θα συμμετέχουν στα playoffs και απομένουν οι υπόλοιπες πέντε για να συμπληρωθεί το κουβάρι.

Μια αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και το SPORT24 καταγράφει τα δεδομένα που ισχύουν στους 10 ομίλους, μια στροφή πριν το φινάλε του πρωταθλήματος σε όλες τους ομίλους, πλην του 7ου και του 9ου, όπου τα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται στις 13 Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα ως προς το κομμάτι της κορυφής έχουν ξεχωρίσει στους τέσσερις εκ των δέκα ομίλων, καθώς ο Πανιώνιος (6ος όμιλος), η Αναγέννηση Καρδίτσας (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) (3ος όμιλος) ο Ποσειδώνας Νέας Μηχανώνιας (2ος όμιλος), ο Ηρόδοτος (10ος όμιλος) και ο Αχέρων Καναλακίου (5ος όμιλος), έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά και την πρόκριση στα μπαράζ για την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

1ος όμιλος: Ο Ηρακλής διεκδικεί την πρωτιά στον πρώτο όμιλο και την επιστροφή του στις πρώτες κατηγορίες, ωστόσο δεν καθορίζει ο ίδιος τη μοίρα του. Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο Ορφέας Ξάνθης με 32 βαθμούς, δύο παραπάνω από τον "Γηραιό".

Την τελευταία αγωνιστική ο Ορφέας Ξάνθης φιλοξενείται από την Αναγέννηση Θαλασσιάς, ενώ ο Ηρακλής από την ΑΕ Αμπελοκήπων.

4ος όμιλος: Διαγόρας Στεφανοβικείου (19 βαθμοί) και Ηρακλής Ψαχνών (17 βαθμοί) διεκδικούν την πρωτιά την τελευταία αγωνιστική, ενώ πιθανότητες έχει και η Νέα Αρτάκη (16 βαθμοί), ωστόσο αυτές είναι μόνο μαθηματικές, καθώς θέλει ήττα του Διαγόρα την τελευταία αγωνιστική και να κερδίσει με πέντε γκολ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας του Διαγόρα με τον Ηρακλή Ψαχνών, κερδισμένος είναι και πάλι ο Διαγόρας, εκτός αν ο Ηρακλής πάρει νίκη με επτά γκολ. Το κριτήριο που κρίνει την ισοβαθμία είναι αυτό της διαφοράς τερμάτων.

7ος όμιλος: Η ΑΕ Κηφισιάς έχει 27 βαθμούς και είναι ένα βήμα πριν την άνοδο, με τον δεύτερο ΠΑΟ Ρουφ να έχει 21 βαθμούς. Οι υποχρεώσεις αυτού του ομίλου θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουνίου, καθώς απομένουν ακόμα τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

8ος όμιλος: Μια αγωνιστική πριν το φινάλε, Αιολικός και Θύελλα Ραφήνας έχουν 22 βαθμούς, με την ομάδα της Μυτιλήνης να έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία, λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Ο Αιολίκος την Κυριακή (06/06) φιλοξενείται από τον Ακράτητο, ενώ η Θυέλλα Ραφήνας υποδέχεται τον Πυθαγόρα.

9ος όμιλος: Ο 9ος όμιλος είναι αυτός που θα έχει το μεγαλύτερο σασπένς, μέχρι το φινάλε, δηλαδή τις 13 Ιουνίου. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Παναιγιάλειος με 18 βαθμούς (10 αγώνες), ακολουθεί ο ΠΑΟ Βάρδας (10 αγώνες) με 17, ενώ 16 έχουν η Ζάκυνθος (οκτώ αγώνες), ο ΑΟ Διαβολιτσίου (εννιά αγώνες) και ο Διαγόρας Βραχνέικων (εννιά αγώνες). Στις επόμενες αγωνιστικές θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα για την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη.

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ