ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Φόβοι για σαμποτάζ στην ενός λεπτού σιγή

Φόβοι για σαμποτάζ στην ενός λεπτού σιγή
Φέργκιουσον

Τον φόβο του ότι θα βρεθούν άτομα που δεν θα σεβαστούν το ενός λεπτού σιγή για την 50η επέτειο από την τραγωδία του Μονάχου, στο πλαίσιο του Αγγλία-Ελβετία, εξέφρασε ο Σκωτσέζος τεχνικός

Ο ίδιος φόρος τιμής αποφασίστηκε να τηρηθεί και πριν από το κυριακάτικο τοπικό ντέρμπι του "Ολντ Τράφορντ" ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι, με τον Σκωτσέζο τεχνικό να επισημαίνει ότι μπορεί να βρεθούν "ένας ή δύο ηλίθιοι", οι οποίο να φροντίσουν το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός να μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων για λάθος λόγους.
"Η αντίδραση μπορεί να είναι μεικτή", τόνισε ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας αναφορικά με το ματς στο "Γουέμπλεϊ" και συνέχισε: "Δεν ξέρεις ποτέ γιατί οι οπαδοί της Αγγλίας είναι ένα μείγμα οπαδών από διαφορετικούς συλλόγους.

Ελπίζω μόνο να πάνε όλα καλά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αυτό θα ενθαρρύνει κάποιους οπαδούς της Σίτι να μην συμπεριφερθούν ενδεδειγμένα στο ντέρμπι".




Από την πλευρά του, ο γιος του Σερ Μάτ Μάσμπι, Σάντι, εξέφρασε και αυτός τους προβληματισμούς του για το κατά πόσο θα τηρηθεί σωστά η ενός λεπτού σιγή, αν και είναι πεπεισμένος ότι η απόφαση που πήρε η αγγλική ομοσπονδία ήταν απόλυτα σωστή.

"Είναι ντροπή που υπάρχει μία μειονότητα από ηλίθιους, που μπορεί να χαλάσουν αυτό που θέλει να κάνει ο υπόλοιπος κόσμος.

Η αεροπορική τραγωδία του Μονάχου δεν ήταν κάτι που επηρέασε απλά τους ανθρώπους στο Μάντσεστερ, είχε έναν καταστροφικό αντίκτυπο σε ανθρώπους στην Αγγλία, την Σκωτία, την Ουαλία και την Ιρλανδία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Τρεις από τους παίκτες που πέθαναν ήταν Άγγλοι διεθνείς και ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι του ποδοσφαίρου που πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε το Μουντιάλ του 1958 εάν είχαν επιζήσει",



δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι είχε ταχθεί υπέρ της λύσης του να υπάρξει χειροκρότημα διάρκειας ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Μονάχου, και αυτό γιατί μέλη των συνδέσμων της Σίτι υποστηρίζουν δημόσια ότι υπάρχει πιθανότητα "κάποια άτομα να δείξουν παντελής έλλειψη σεβασμού".





TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ