LA LIGA

"Φωτιά" στο "Ελ Μαδριγάλ"

"Φωτιά" στο "Ελ Μαδριγάλ"
Μπαρτσελονα πανηγυρικο

Υστερα από διακοπή μιας εβδομάδας λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2008, η δράση στην Primera Division ξεκινάει και πάλι

Το παιχνίδι που “μαγνητίζει” το ενδιαφέρον του κόσμου από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής, είναι αδιαμφισβήτητα το ντέρμπι του “Ελ Μαδριγάλ”, ανάμεσα στην Βιγιαρεάλ και τη Μπαρτσελόνα στην 8η αγωνιστική. Αμφότερες θέλουν τη νίκη όχι μόνο για λόγους γοήτρου, αλλά κυρίως για να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή της βαθμολογίας εκεί όπου δεσπόζει σχεδόν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος η Ρεάλ Μαδρίτης.
Οσο για τη «Βασίλισσα» που δοκιμάζεται στην έδρα της Εσπανιόλ, επίσης στοχεύει στην κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών, έτσι ώστε να συνεχίσει να φιγουράρει μόνη στο “ρετιρέ” του βαθμολογικού πίνακα. Από εκεί και πέρα, η Σεβίλλη που έχει “κατρακυλήσει” στην 15η θέση, θέλει να ξεκινήσει προσπάθεια αντεπίθεσης στο Λεβάντε απέναντι στην ουραγό ομώνυμη ομάδα. Αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται στη Γαλικία μεταξύ των Λα Κορούνια και Βαλένθια, ενώ ξεχωρίζει ακόμη το ζευγάρι Ατλέτικο Μαδρίτης-Σαραγόσα.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο (20/10)

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα

Το ματς της αγωνιστικής! Η Βιγιαρεάλ παραμένει και φέτος ισχυρή δείχνοντας πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς (όσους έχει και η Βαλένθια), μετρώντας δηλαδή δύο λιγότερους από την προσεχή αντίπαλό της Μπαρτσελόνα.

Πάντως το συγκρότημα του Μανουέλ Πελεγκρίνι προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 2-3 από την Οσασούνα, μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Να σημειωθεί ότι αυτή η ήττα έβαλε τέλος σε ένα σερί επτά συνεχόμενων εκτός έδρας νικών για τους Λεβαντίνους.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Πελεγκρίνι θα στερηθεί των υπηρεσιών του πρώτου σκόρερ της ομάδας για φέτος Ρόσι (πέντε γκολ σερ 7 συμμετοχές), καθώς είναι τιμωρημένος. Αμφίβολος κρίνεται ο Τόμασον λόγω υπερκόπωσης, ενώ “τρέχουν” για να προλάβουν ο βασικός μεσοαμυντικός Χοσικό και ο βασικός στόπερ βασικός.

Κακή διακοπή για τους “Μπλαουγκράνα”
Αρνητικά ίσως επηρεάσει η διακοπή του πρωταθλήματος τη Μπαρτσελόνα, η οποία πριν από αυτή μετρούσε έξι διαδοχικές νίκες (σε όλες τις διοργανώσεις), δείχνοντας να έχει βρει για τα καλά το ρυθμό της. Μάλιστα ο απολογισμός των τερμάτων στα συγκεκριμένα παιχνίδια ήταν εντυπωσιακός έχοντας 18 υπέρ και μόλις 3 κατά.

Η καλή της αγωνιστική παρουσία την έφερε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Primera Division, και στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με 2Χ2.

Στην τελευταία της αγωνιστικής υποχρέωση την Κυριακή 7 του μηνός, το καμάρι της Καταλονίας είχε επιβληθεί εύκολα με 3-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο …υποτιθέμενο ντέρμπι.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Φρανκ Ράικαρντ δεν υπολογίζει στους Μάρκες (αμυντικός), Τουρέ (μέσος), όπως άλλωστε και στους μόνιμα τραυματίες Εντμίλσον και Σαμουέλ Ετό.

Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης
“Βασίλισσα” του “ρετιρέ” της βαθμολογίας θέλει να παραμείνει η Ρεάλ Μαδρίτης που έχει εγκατασταθεί εκεί σχεδόν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές Ισπανίας δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη την πικρή γεύση της ήττας, μετρώντας έξι νίκες και μία ισοπαλία.

Επιπλέον έχουν την κορυφαία επίθεση της κατηγορίας (μαζί με τη Μπαρτσελόνα) με 16 γκολ, αλλά και την πιο …απροσπέλαστη άμυνα, μιας κι έχουν δεχθεί μόλις τρία γκολ.

Παρ` όλα αυτά, το παιχνίδι στην Βαρκελώνη δεν θα είναι και τόσο εύκολο, όπως δείχνει άλλωστε και η προϊστορία. Στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις στην έδρα της Εσπανιόλ, οι “μερένχες” έχουν φύγει νικητές τρεις φορές, έχοντας γνωρίσει μία ήττα, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Το συγκρότημα του Μπερντ Σούστερ, προέρχεται από εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Ουέλβα του Βίκτορ Μουνιόθ.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Σούστερ έχει στη διάθεσή του και πάλι τους Ρομπίνιο, Καναβάρο και Γκούτι, ενώ εκτός τέθηκε ο Πέπε.

”Ανεβασμένη” η Εσπανιόλ

Με ηθικόν …ακμαιότατον θα κατέβει ν αγωνιστεί η Εσπανιόλ μετά την σπουδαία -και απολύτως δίκαια βάσει εμφάνισης- εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της ισχυρής Βαλένθια.

Πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι η ομάδα παρουσιάζεται διπρόσωπη, αποδίδοντας καλύτερα μακριά από το “Μονζουίκ”, δείχνοντας πως τη βολεύει να παίζει με το σύστημα τον αντεπιθέσεων, Αντιθέτως, όταν αγωνίζεται μέσα στο “σπίτι” της αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο σκοράρισμα και γενικότερα στη δημιουργία κλασικών ευκαιριών.

Στα αγωνιστικά, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε -για πρώτη φορά φέτος- ο πολύτιμος επιτελικός μέσος Ντε Λα Πένια, ενώ επανέρχεται ο βασικός δεξιός μπακ-χαφ Σαμπαλέτα (ήταν τιμωρημένος). Στον αντίποδα, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ερνέστο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει και πάλι στον σταθερά απόντα Τσίκα (δεξιός μπακ) και στον βασικό μέσο Ανχελ. Από ίωση ταλαιπωρούνται οι Ντ. Γκαρσία (αριστερός μπακ-χαφ) και Ρουφέτε (ακραίος μέσος), που επίσης έμειναν εκτός αποστολής.

Λεβάντε-Σεβίλλη
Η έλευση του Ιταλού Τζιοβάνι Ντε Μπιάζι στην τεχνική ηγεσία της Λεβάντε, κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να ευελπιστούν σε μια καλύτερη συνέχεια από `δω και πέρα. Μέχρι στιγμής πάντως έχει παρουσιάσει ένα τραγικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει “κολλήσει” απολύτως δικαιολογημένα στο πάτο της βαθμολογίας από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από 7 αγωνιστικές εξακολουθεί να μην έχει γευθεί τη χαρά μιας νίκης, μετρώντας μία ισοπαλία και έξι ήττες. Επιπλέον διαθέτει την χειρότερη επίθεση της Primera Division με τρία τέρματα στο ενεργητικό της, όπως άλλωστε και τη χειρότερη άμυνα αφού έχει δεχθεί δεκαεπτά γκολ. Τελευταία της ήττα, αυτή από τη Σαραγόσα με 0-3 στο “Eλ Μαδριγάλ”, την Κυριακή 7/10.

Γενικότερα η κατάσταση στη ομάδα είναι πολύ άσχημη και λόγω του ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, με τους παίκτες να απειλούν ακόμη και με απεργία.

Στον αγωνιστικό τομέα, εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Σάβιο (εξτρέμ), όπως άλλωστε και ο Καστέδο (αμυντικός). Εκτός πλάνων βρίσκεται σταθερά ο επιθετικός Αρβελάτζε.

Απογοητευτική και η Σεβίλλη

Σε τίποτα δεν θυμίζει την ομάδα-μοντέλο που είχαμε θαυμάσει στην αρχή της περιόδου –ειδικά στα δύο ματς με την ΑΕΚ- η Σεβίλλη. Η ομάδα του Χουάντε Ράμος που θεωρείτο μια από τις διεκδικήτριες (και) του φετινού τίτλου παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Αποτέλεσμα είναι η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια να είναι ιδιαίτερα βαριά και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ράμος να γίνεται ολοένα και εντονότερη. Βεβαίως το υλικό που διαθέτει η Σεβίλλη είναι κατά πολύ ανώτερο από εκείνο της Λεβάντε κι έτσι η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει αρκετές πιθανότητες να φτάσει στην τρίτη της φετινή νίκη (έχει ένα ματς λιγότερο).

Οι σεβιγιάνοι προέρχονται από οδυνηρή ήττα με 0-1 (Κυριακή 7/10) από την μέτρια Λα Κορούνια και μάλιστα μέσα στο “Σάντσεθ Πιθχουάν”.

Στα αγωνιστικά, ο ισπανός τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών των Εσκιντέ (αμυντικός) Ναβάρο (αμυντικός), αλλά και του βασικού επιθετικού Φρεντερίκ Κανουτε. Από `κει και πέρα, κανονικά θα δώσει το παρών ο στόπερ Μπουλαρούζ (έπασχε από φαρυγγίτιδα), ενώ εκτός έμεινε ο στόπερ Μοσκέρα (καθυστέρησε να γυρίσει από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική)., αλλά και ο μέσος Μαρέσκα (τραυματίας)

Λα Κορούνια-Βαλένθια
Αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται στο “Ριαθόρ”. Η Λα Κορούνια θα αγωνιστεί με πολύ καλή ψυχολογία αφού προέρχεται από σπουδαία “διπλό” επί της Σεβίλλης με 1-0. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της “Ντεπόρ” μετά από τρία ματς (2 ήττες, 1 ισοπαλία) και δεύτερη συνολικά για φέτος.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι η ομάδα έχει την 2η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, έχοντας βρει το δρόμος προς τα δίχτυα μόλις τέσσερις φορές σε επτά αναμετρήσεις.

Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στον βασικό αμυντικό Λόπο που είναι τραυματίας, όπως επίσης και στους Αμο (στόπερ) και Βαλερόν (μόνιμα τραυματίας). Στα θετικά, η επάνοδος του Κρίστιαν (εξτρέμ).

Ν` αρχίσει νέο σερί η Βαλένθια

Η εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Εσπανιόλ την προηγούμενη αγωνιστική (Σάββατο 6/10), έβαλε τέλος σε ένα αξιόλογο σερί έξι συνεχόμενων νικών για τη Βαλένθια. Κόντρα στη Ντεπορτίβο οι “νυχτερίδες” θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, ωστόσο το έργο τους δεν θα είναι και τόσο εύκολο.

Πάντως, με το πολύ καλό πρόσωπο που έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής –χάρη στο οποίο φιγουράρουν στην 4η θέση της βαθμολογία με 15 βαθμούς- δείχνουν ιδιαίτερα ικανοί να φύγουν με το πολύτιμο “τρίποντο” από τη Γαλικία.

Στα αγωνιστικά, ο τερματοφύλακας Κανιθάρες επανέρχεται στην αποστολή (ύστερα από πολύ καιρό), ωστόσο κάτω από τα δοκάρια, αναμένεται να καθίσει ο Χίλντεμπραντ. Επιπλέον, το παρών θα δώσει και ο δεξιός μπακ Κανέιρα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον πολύτιμο Νταβίντ Βίγια που έμεινε και πάλι εκτός αποστολής, όπως επίσης και οι Βιθέντε, Εντού και Αριθμέντι. Σταθερά νοκ-άουτ έχει τεθεί ο Μ. Φερνάντες.

Κυριακή (21/10)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σαραγόσα


Ένα από τα πιο δυνατά ματς της αγωνιστικής, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να έχει πάντως καθαρό προβάδισμα για τη νίκη. Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει ένα αρκετά σταθερό σύνολο που διατηρείται μέσα στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας. Πάντως την προηγούμενη αγωνιστική ..βρήκε το μάστορά της στο “Καμπ Νου” γνωρίζοντας ήττα με κάτω τα χέρια από τη Μπαρτσελόνα (0-3).

Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι ενισχύονται από επάνοδο του βασικού τερματοφύλακα Φράνκο και του βασικού στόπερ Περέα. Επιπλέον ο Χαβιέ Αγκίρε θα έχει στη διάθεσή του και τους Κλέμπερ Σαντάνα (χαφ) και Βαλέρα (δεξιός μπακ). Εκτός αποστολής τέθηκαν οι τραυματίες μέσοι Μότα, Μιγκέλ και ο επιθετικός Μίστα.

Η Σαραγόσα προβληματίζει μέχρι στιγμής με την απόδοσή της και παρά τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει αυτό λέμε καλή ομάδα. Πάντως δείχνει σιγά σιγά να ξεπερνάει τον αποκλεισμό-σοκ που υπέστη στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ από τον Αρη, κερδίζοντας στην έδρα της την ουραγό Λεβάντε με 3-0. για την 7η αγωνιστική. Πάντως το κλίμα εξακολουθεί να μην είναι καλό αφού στην προπόνηση της Τετάρτης λίγο έλειψε παραλίγο να έρθουν στα χέρια.

Στα αγωνιστικά ο Βίκτορ Φερνάντεζ δεν έχει στη διάθεσή του τους μόνιμα τραυματίες Ματουζάλεμ, Χενεράλο και τον αριστερό μπακ Παρέδες.

Αλμερία-Οσασούνα

“Υπουλο” παιχνίδι. Καλό πρόσωπο δείχνει η Αλμερία, η οποία όμως δεν έχει καταφέρει να πάρει τους βαθμούς που πρέπει βάσει των εμφανίσεων που πραγματοποιεί. Οι γηπεδούχοι έμειναν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη, ωστόσο προέρχονται από πολύτιμη ισοπαλία 1-1 με τη Αθλέτικ Μπιλμπάο στο “Σαν Μαμές”. Στα αγωνιστικά, επανέρχεται, εκτός απροόπτου, ο βασικός δεξιός μπακ-χαφ Μπρούνο, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του βασικού στόπερ Ακασιέτε, λόγω καθυστερημένης επιστροφής από τις διεθνείς υποχρεώσεις του.

Από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Βιγιαρεάλ με 3-2 προέρχεται η Οσασούνα, διευρύνοντας έτσι το αήττητο εντός έδρας σερί που έχει. Βεβαίως μακριά από την Παμπλόνα δεν παρουσιάζεται το ίδιο ικανή, έχοντας αποσπάσει μόλις μία ισοπαλία σε τρία ματς μακριά από το “σπίτι” της. Στα αγωνιστικά, θα λείψει ο βασικός τερματοφύλακας Ρικάρντο (τιμωρημένος) και ο βασικός στόπερ Χόσέτσκο. Επισης, δεν υπολογίζονται οι Ντέλπορτ (εξτρέμ), Γκάρντε (αμυντικός), Νεκουνάμ (μεσοαμυντικός), ενώ “αγώνα δρόμου” κάνουν οι Ούγο Βιάνα και ο βασικός επιθετικός Παντιάνι.

Ουέλβα-Μαγιόρκα

Άλλο ένα αμφίρροπο παιχνίδι με τη Μαγιόρκα πάντως να είναι καλύτερη και πιο έμπειρη. Οι φιλοξενούμενοι αρχίζουν να γίνονται ειδικοί στις ανατροπές, αφού για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι μετέτρεψαν -αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο- το εις βάρος τους 0-2 σε 4-2 απέναντι Χετάφε (έκαναν το ίδιο και κόντρα στη Βαγιαδολίδ).

Στα αγωνιστικά, σημαντική επιστροφή του βασικού επιθετικού Γκουίθα, του βασικού στόπερ Μπαγεστέρος, ενώ πολύ πιθανό είναι να επιστρέψει ακόμα ένας βασικός και συγκεκριμένα ο δεξιός μπακ Εκτορ. Στον αντίποδα δεν θα αγωνιστεί ο βασικός μέσος Περέιρα (τιμωρημένος), ενώ αμφίβολος είναι ο βασικός μέσος Γιόνας (τραυματίας). Μόνιμα τραυματίες οι Γουέμπο (επιθετικός), Χ. Ντοράδο (στόπερ).

Από δύο συνεχόμενες ήττες προέρχεται η Ουέλβα. Πάντως το συγκρότημα του Βίκτορ Μουνιόθ – θα κοουτσάρει και πάλι από τις κερκίδες αφού εκτίει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του- στο 0-2 με το οποίο ηττήθηκε στην έδρα της από τη Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, χάνοντας στα τελευταία λεπτά. Κόντρα στη Μαγιόρκα θέλει να επιστρέψει στις νίκες, αλλά το έργο της δεν θα είναι και τόσο εύκολο.

Στα αγωνιστικά, ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού θα στερηθεί των υπηρεσιών του βασικού μέσου Μάρτινς, ενώ επανέρχεται ο βασικός εξτρέμ Βαρέλα (αποθεραπεύτηκε). Σταθερά νοκ-άουτ ο επιθετικός Ρόσου.

Βαγιαδολίδ-Αθλέτικ-Μπιλμπάο

Πάση θυσία θέλει τη νίκη η Βαγιαδολίδ, η οποία μετά την τρίτη διαδοχική ήττα που υπέστη (0-2 από τη Σανταντέρ εκτός), βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού. Μάλιστα αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη αγωνιστική που μένει μακριά από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Η διοίκηση πάντως στηρίζει τον Χοσέ Μεντιλιμπάρ, και το έδειξε έμπρακτα ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2010.

Στα αγωνιστικά, επανέρχονται έχοντας εκτίσει τις ποινές τους ο βασικός τερματοφύλακας Μπουτέγ, ο βασικός μεσοαμυντικός Ράφα (αποθεραπεύτηκε) και δεξιός μπακ Σιφουέντες. Εκτός πλάνων ο βασικός επιθετικός Γιορέντε (τιμωρημένος), ενώ τραυματίας παραμένει ο βασικός αριστερός μπακ-χαφ Πέδρο Λόπεθ.

Σε “ρηχά νερά” μένει φέτος η Μπιλμπάο, που δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο “τρίποντο” αγωνιζόμενη στο “Σαν Μαμές” (έτσι κι αλλιώς έχει μία νίκη σε επτά ματς). Την αγωνιστική που μας πέρασε δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στην Αλμερία φέροντας ισοπαλία 1-1 και πλέον βρίσκεται μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στα αγωνιστικά, θα λείψει ο βασικός αριστερός μπακ-χαφ Ντελ Ορνο (τιμωρημένος), ενώ αμφίβολος είναι ο βασικός στόπερ Οθιο (έχει πυρετό) και μεσοεπιθετικός Τίκο (τραυματίας). Νοκ-άουτ έχει τεθεί εδώ και μέρες ο μεσοεπιθετικός Γέστε, αλλά επανέρχεται ο μέσος Γκαρντμέντια.

Χετάφε-Μούρθια

Η δεύτερη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος μετά τη Λεβάντε, κάτι που από μόνο του λέει πολλά. Εξακολουθεί να παραμένει χωρίς νίκη και πλέον η “καρέκλα” του Μίκαελ Λάουντρουπ τρίζει για τα καλά. Στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση …κατάφερε να χάσει (2-4) εκτός έδρας από τη Μαγιόρκα, αν και είχε προβάδισμα δύο γκολ. Στα αγωνιστικά, ο Δανός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τον βασικό στόπερ Ντίας και τον βασικό μεσοεπιθετικό Ερνάντεθ. Μόνο με θαύμα θα μπορέσουν να αγωνιστούν οι μπακ Κορτές και Κόντρα.

Σαφώς καλύτερη ομάδα διαθέτει η Μούρθια, η οποία πάντως έμεινε για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι χωρίς νίκη. Αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Μπέτις, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα. Σε γενικές γραμμές η Μούρθια παρουσιάζονται δυνατοί στην άμυνα, αλλά “ασθενικοί” στην επίθεση.

Στα αγωνιστικά, όπως ξεκαθάρισε και ο τεχνικός της ομάδας, Λούκας Αλκαράθ δεν υπολογίζει τους τρεις Ουρουγουανούς, Καρίνι (τερματοφύλακα), Πάμπλο Γκαρσία (βασικός χαφ) και Ρεγκέιρο (βασικό εξτρέμ), που είναι κουρασμένοι από τις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Επιπλέον, αμφίβολος είναι ο βασικός τερματοφύλακας Νοτάριο και ο δεξιός μπακ-χαφ Κούρο Τόρες.

Μπέτις-Σανταντέρ

Παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που διαθέτουν δύο από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας. Η Μπέτις δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα, ωστόσο το γεγονός ότι έχει κάνει ένα μίνι αήττητο σερί (νίκη επί της Μπέτις με 3-0 εντός και “λευκή ισοπαλία” εκτός με Μούρθια), της έχει τονώσει αρκετά την ψυχολογία Τη δεύτερη φετινή νίκη ζήτησε από τους παίκτες του ο Εκτόρ Ραούλ Κούπερ, προκειμένου οι ομάδα να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις.

Στα αγωνιστικά ο Αργεντινός τεχνικός θα στερηθεί και πάλι των υπηρεσιών του μόνιμα τραυματία βασικού στόπερ Νάνο. Αμφίβολη η συμμετοχή των Λίμα (στόπερ) και Αρθου (μέσος).

Αξιόλογη πορεία πραγματοποιεί η Σανταντέρ που διατηρείται στην πρώτη 9άδα του βαθμολογικού πίνακα. Κόντρα στη Βαγιαδολίδ έκανε καλή εμφάνιση και αξιοποιώντας ιδανικά τις ευκαιρίες που δημιούργησε έφτασε στην πολύτιμη εντός έδρας νίκη με 2-0. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη της (μετά το 1-0 επί της Αλμερία εκτός) και τρίτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα. Στον αγωνιστικό τομέα, νοκ-άουτ έχει τεθεί ο μεσοεπιθετικός Χονάταν Βάγε, όμως στον αντίποδα επανέρχονται οι στόπερ Οριόλ και Μορατόν που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.










































































































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ