FOOTBALL ANALYSIS

Φορτούνης: Η απάντησή του δεν ήταν το γκολ

Ο Κώστας Φορτούνης στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό
Ο Κώστας Φορτούνης στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Ο Φορτούνης έπρεπε να βγει μπροστά και το έκανε απέναντι στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο με το γκολ. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει την παρουσία του άσου του Ολυμπιακού στο ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0 στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν για τους ερυθρόλευκους. Το γκολ του Φορτούνη στο 21' αποδείχθηκε πως ήταν αρκετό για την ομάδα του Μαρτίνς.

Ο Φορτούνης βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων μετά την απουσία του από το Σίτι - Ολυμπιακός, τις δηλώσεις του Γκουαρδιόλα, αλλά και την παρουσία του με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Σ'αυτό το μικρό διάστημα, μοιάζει σαν να δίνει απαντήσεις, να καταθέτει ποιότητα. Το έκανε με την Εθνική στη Μολδαβία με τη φωτοβολίδα που άνοιξε το σκορ και την ασίστ που "κλείδωσε" το ματς, το έκανε απέναντι στη Σλοβενία όταν πάλεψε να δημιουργήσει για να πάρουμε το ματς, το έκανε και στο ντέρμπι.

Ο ΡΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η τριπλή απουσία των Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Χασάν τον έφερε όχι μόνο στη βασική ενδεκάδα, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης. Άλλο πράγμα να σε βάζει εκεί ο Λεμονής σε αγώνες Champions League που ο Ολυμπιακός θα αμυνθεί και δεν θα έχει την μπάλα κι άλλο να ξεκινάς ψηλά σε εντός έδρας ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους σε ρόλο πρωτοβουλίας, με υποχρέωση νίκης.

Τα τελευταία γεγονότα, οι απουσίες, ο αντίπαλος, όλα μαζί έφεραν τα φώτα πάνω στον Φορτούνη, πριν καν γίνει η σέντρα. Κι εκείνος δεν απογοήτευσε, αφού στην ουσία η δική του ποιότητα έκρινε το ματς.

Ο Ολυμπιακός έπνιξε τον Παναθηναϊκό με την πίεση ψηλά, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν είχε δυνάμεις και κλείστηκε στην περιοχή του. Η κλάση του Φορτούνη να εκτελέσει έτσι με το αριστερό στην καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο "καλό" του διάστημα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά: δεν την είχε ο Μακέντα στο κορυφαίο "αχ" των φιλοξενούμενων στο 2ο ημίχρονο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Για κάποιους ήταν ένα γκολ "απάντηση". Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος ψάχνει απαντήσεις στην εμφάνιση του Φορτούνη, θα τις βρει αλλού, όχι στο νικητήριο γκολ. Αυτές δόθηκαν από τη συνολική παρουσία του Φορτούνη, όχι από το ποιοτικό χτύπημα της μπάλας.

Στο widget της Opta έχουμε τις ανακτήσεις κατοχής που είχε ο Φορτούνης απέναντι στον Παναθηναϊκό, αυτές καθρεφτίζουν την παρουσία του.

Ο Φορτούνης είχε επτά ανακτήσεις κατοχής, μακράν τις περισσότερες που έχει κάνει από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν και η Opta άρχισε να καλύπτει τη Super League Interwetten.

Τα κουμπιά που σας δείχνουν ξεχωριστά κάθε ημίχρονο λένε την ιστορία του αγώνα, αλλά και της απόδοσης του Φορτούνη. Αν πατήσετε μόνο το πρώτο ημίχρονο, θα δείτε τις ανακτήσεις κατοχής που έκανε ο άσος του Ολυμπιακού ψηλά στο χορτάρι, κεντρικά, όταν οι ερυθρόλευκοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο τον Παναθηναϊκό.

Κι αν επιλέξετε το δεύτερο ημίχρονο, θα δείτε πως ο Φορτούνης βοήθησε κάτω από τη σέντρα, ακόμα και πολύ χαμηλά. Σημειώστε πως στο ματς έχει μπει ο Σουντανί, όποτε ο Φορτούνης έχει βρεθεί δεξιά στο γήπεδο, να μαζεύει "σκουπίδια".

Δεν ήταν λοιπόν μόνο το γκολ, γιατί αυτό είναι μια στιγμή, ούτε μόνο οι πάσες, που βλέπετε στο επόμενο widget.

Ήταν η συνολική παρουσία του Φορτούνη και ειδικά η δουλειά χωρίς την μπάλα, η διάθεση να βρεθεί εκεί που δίνονται οι μονομαχίες και να ξεκινήσει νέες κατοχές για τον Ολυμπιακό.

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ"

Όποια κι αν είναι η άποψή σας για το αν ο Φορτούνης δουλεύει στο γήπεδο, η απόδοσή του στο ντέρμπι ήταν μια καλή απάντηση. Στις επτά ανακτήσεις προσέθεσε και 2/2 κερδισμένα τάκλιν και δύο κερδισμένες κατοχές ψηλά στο γήπεδο, στο σημείο που ο Ολυμπιακός "έπνιξε" τον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν 10 κερδισμένες κατοχές στο τελευταιο τρίτο του γηπέδου, τις 8 στο πρώτο ημίχρονο, όταν μπήκαν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια. Από τότε που η Opta καλύπτει το ελληνικό πρωτάθλημα, ποτέ σε ντέρμπι μια ομάδα δεν έχει κάνει τις 10 κερδισμένες κατοχές στην επίθεση που είχε η ομάδα του Μαρτίνς το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ